Dubultās jubilejas zīmē izskanēja koncerts “Diriģentu parāde” 0

Sestdiena, 29 okt 2016, 07:00 Versija drukāšanai

Dubultās jubilejas zīmē izskanēja koncerts “Diriģentu parāde”
27. oktobrī notika III Starptautiskais Naujenes pūtēju orķestra koncerts "Diriģentu parāde", kas izskanēja par godu Pūtēju orķestra 10 gadu un diriģenta Jāņa Grinberta 75 gadu jubilejai. Pie diriģenta pults stājās 14 mūzikas meistari no septiņām pasaules valstīm, kuru vadībā skatītāji baudīja katras valsts etnisko skanējumu un repertuāru, sākot no Mocarta, Tibetas mūku lūgšanām un beidzot ar igauņu vēso, daudzveidīgo Izraēlas, plašo slāvu tautas un karstasinīgo itāļu mūziku.


"Diriģentu parāde", kas ir starptautisks mūzikas meistaru saiets, Daugavpils novadā jau kļuvis par tradicionālu pasākumu. Tas notiek trešo reizi, turpinot iesāktās tradīcijas. Daudz pateicības vārdu par Diriģentu parādes organizēšanu un skaisto norisi teica Naujenes Mūzikas un mākslas skolas direktoram Spodrim Kačānam. Apsveikuma vārdus ilggadējam orķestra diriģentam Jānim Grinbertam veltīja vairāki klātesošie diriģenti, Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne, Naujenes pagasta pārvaldes vadītāja Ināra Miglāne, draugi un kolēģi.

 

Timurs Dulušs no Kizilas Tuvas Republikas, kas vada Valsts mākslas skolu un pūtēju orķestri, Diriģentu parādē piedalījās pirmo reizi, uz Latviju atvedot savu visjaunāko koncertprogrammu. Tā sastāvēja no folkloras elementiem, mūsu tautas mūzikas, instrumentu un balss dziedājuma simbiozes. Ekskluzīvs priekšnesums, kura laikā pirmo reizi Baltijas muzikanti, turot rokās pasaules mūzikas instrumentus, spēlēja Tuvas tautas mūziku, kas kopā ar orķestra dalībnieku pienesumu radīja jaunu skanējumu.

 

Ināra Mukāne Daugavpils novada domes vadības vārdā pasniedza Pateicības rakstus Naujenes pūtēju orķestra dalībniekiem par radošu un sekmīgu dalību Naujenes pūtēju orķestrī un sakarā ar orķestra 10 gadu jubileju - Svetlanai Blaževičai, Karolīnai Kiseļevskai, Pāvelam Čornijam, Pjotram Čornijam, Diānai Pilatei, Evai Evelīnai Repkovai, Jekaterinai Ribakovai, Žannai Soņecai, Artūram Sukonkinam, Artūram Šinkevičam un Ervīnam Velikam.

 

Diriģents Jānis Grinberts ar saviļņojumu pavadīja katru šī koncerta priekšnesumu, jo darbs, ko paveica orķestra dalībnieki, bija tiešām iespaidīgs. Koncerta izskaņā vēl ilgi skanēja pateicības un apsveikuma vārdi koncerta dalībniekiem no skatītāju puses. To vidū bija ģimenes locekļi, draugi, kolēģi un vienkārši koncerta apmeklētāji, kas patiešām baudīja skaisto un skanīgo dubultās jubilejas koncertu. Uz tikšanos “Diriģentu parādē” 2018., Latvijas valsts jubilejas gadā!

0
Autors:daugavpilsnovads.lv
Foto:daugavpilsnovads.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti