Celtniecības tehnikums realizē starptautisku projektu 0

Ceturtdiena, 20 okt 2016, 15:09 Versija drukāšanai


Mūsdienu izglītības iestāde nav iedomājama bez piedalīšanās starptautiskajos projektos. Nav izņēmums arī Profesionālās izglītības kompetences centrs "Daugavpils celtniecības tehnikums". Oktobrī projekta ietvaros Daugavpilī tikās mūsu pilsētas topošie celtnieki, kā arī topošie speciālisti no Lietuvas un Austrijas.


Stratēģiskās nozares projekts "Duālās izglītības elementu ieviešana, profesionālās izglītības stiprināšana un adaptācija darba tirgū, nodrošinot augstas kvalitātes apmācību, kā arī aktualitāti un pievilcību" tiek īstenots Eiropas programmas Erasmus + ietvaros. Tā īstenošana sākās 2015. gada 1. septembrī, projekts noslēgsies 2017. gada 31. augustā. Par profesionālās izglītības kompetences centra "Daugavpils celtniecības tehnikums" partneriem kļuva Utenas reģionālās profesionālās izglītības centrs (Lietuva), Grācas reģionālā profesionālā vidusskola (Austrija), starptautiskais būvmateriālu ražošanas uzņēmums Knauf un Knauf Akadēmija.

 

Atklājot pirmo topošo celtnieku sanāksmi, Daugavpils celtniecības tehnikuma direktore Ināra Ostrovska teica, ka esot gandarīta sveikt jaunos speciālistus Daugavpilī, cerot, ka tie kļūs par draugiem, iepazīsies ar pilsētu un apkārtni, un, protams, uzlabos savas profesionālās prasmes un sazināsies vienā Eiropas celtniecības valodā. Ostrovskas kundze uzsvēra: "Uzņēmums Knauf ir ļoti nozīmīgs mūsu partneris, kas veicina izglītības internacionalizāciju un profesionālo pieredzi būvniecības nozarē."

 

Pasniedzēji un projekta komanda (Aleksandrs Boginskis no Daugavpils, Ramunas Ivonis no Utenas, Johan Hasenhutl no Grācas un citi), stāstīja, ka zēni un meitenes (vecumā no 16 līdz 20 gadiem) tiks sadalīti divās internacionālās komandās, kas savā starpā nevis sacentīsies, bet strādās kopā, veidojot "telpu telpā", izmantojot kubosistēmu, iepazīsies ar jaunām tehnoloģijām. Pēc A. Boginska vārdiem, viņa studenti jau ir veidojuši līdzīgu konstrukciju dizainu izstādē Ķīpsalā, Rīgā.

 

Projekta dalībniekus atzinīgi novērtēja arī Daugavpils izglītības pārvaldes Pieaugušo izglītības departamenta metodiķe Ilze Onzule. "Mēs cieši sadarbojamies ar Celtniecības tehnikumu, kas vienmēr reaģē uz sabiedrības vajadzībām un atver jaunas programmas. Šajā izglītības iestādē tiek realizēti vairāki starptautiski projekti, kā arī tās absolventi ir pieprasīti darba tirgū. Es novēlu jums visiem vienmēr sasniegt savus mērķus,"- teica I. Onzule.

 

Ir vērts atzīmēt, šī pirmā studentu darba sēde ir tikai viena daļa no lielā projekta. Nākošās sanāksmes studentiem notiks Daugavpils celtniecības tehnikumā nākošā gada aprīlī, dalībnieki sarežģīs kubosistēmu, papildinās to ar logiem, durvīm, santehniku. Jūnijā viņi, pamatojoties uz kubosistēmu, sāks būvēt īstu māju ar jumtu. Būs svarīgas mūsu Austrijas partneru zināšanas: Austrijas celtnieki jumtu būvēšanā atzīti par spēcīgākajiem un tiem ir liela pieredze duālā izglītībā: tas ir, apmēram 20 procentus no mācību laika skolēni pavada klasē un 80 procentus - firmās un uzņēmumos. Latvijai un Lietuvai ir daudz ko mācīties. Jūnijā būvētā ēka nebūs bez elementiem, galvenais, lai laika apstākļi nepieviltu; uzceltā māja paliks kā izstāžu eksponāts, to nākotnē varēs paplašināt, pārveidot un papildināt ar dažādiem sarežģītiem elementiem.

 

Projekts ietver ne tikai “bērnu” tikšanās, bet arī vairāku pasneidzēju un projekta grupu starptautisko kontaktu. Mentori šī gada janvārī apmeklēja Knauf akadēmiju Rīgā, iepazinās ar inovatīvu pieeju, lai izprastu jaunās tehnoloģijas. Maijā notika iepazīšanās ar Utenas reģionālo profesionālo izglītības centru, jūnijā - ar Grācas reģionālo profesionālo 5.vidusskolu Austrijā. Daugavpilī skolotāji un projekta komandas pārstāvji pulcēsies 2017.gada februārī, lai apspriestu mācību līdzekļus un citus projekta pieredzes ieviešanas variantus. Noslēgsies projekts 2017.gada 30.augustā ar noslēguma konferenci, kur tiks prezentētas izveidotās mācību rokasgrāmatas un divu gadu sadarbības kopsavilkums.

 

Un noslēguma elements. Lietuvas un Austrijas studenti brauciena laikā ne tikai iepazīsies ar Daugavpils pilsētu un novadu, bet arī ar citām Latgales pašvaldībām, kā arī ekskursijas laikā apmeklēs Vidzemi un Zemgali.

 

0
Autors:Grani.lv
Foto:Jurijs Dunaiskis

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti