Zem vilciena pakļuvušais Dmitrijs ticis pie kājas protēzes 0

Ceturtdiena, 07 jūl 2016, 14:11 Versija drukāšanai

Zem vilciena pakļuvušais Dmitrijs ticis pie kājas protēzes
17 gadus vecais Dmitrijs Fjodorovs, kuram Vecgada vakarā vilciens traģiski norāva kāju, pilnībā pārvēršot jaunieša dzīvi, pateicoties sabiedrības atbalstam, ir ticis pie kājas protēzes un gatavs publiski visiem ziedotājiem pateikt paldies un parādīt rezultātu.


"Īsā laikā mūsu līdzcilvēki saziedoja 46 000 eiro, lai jaunietim Vācijā tiktu izgatavota piemērota kājas protēze. Dmitrijs jūnija beigās atgriezies no Vācijas klīnikas ar labām ziņām, kājas protēze ir izgatavota un Dmitrijs varēs pilnvērtīgi atgriezties dzīvē un staigāt bez staiguļiem vai palīgierīcēm. Dmitrijs ar ģimeni vēlas pateikt sirsnīgu paldies ikvienam ziedotājam un parādīt par ziedojumiem iegādāto protēzi," tā vēsta labdarības organizācija "Ziedot.lv", aicinot plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus uz tikšanos ar puisi.

 

Jau vēstījām, ka pagājušā gada 31. decembra vakars daugavpiliešu Fjodorovu ģimenē ienāca ar lielu traģēdiju. 17 gadus vecais dēls Dmitrijs bija pakļuvis zem vilciena un pilnībā zaudējis kreiso kāju, pēc kā kritiskā stāvoklī nogādāts slimnīcā.

 

Svētku vakarā četru bērnu ģimene pulcējās kopā, trūka tikai Dmitrijs, kuru gaidīja pārnākam no ciemošanās pie drauga. Puisis gāja gar dzelzceļa malu, austiņās klausījās mūziku un nedzirdēja vilcienu... Vilciena kāpnes aizķēra puisi un vienā mirklī sliedes kļuva par giljotīnu, kā rezultātā viņš zaudēja savu kreiso kāju. Pēc mirkļa jau Dmitrijs bezpalīdzīgi gulēja pie sliedēm, dzīvībai karājoties mata galā, līdz viņu pamanīja kāda sieviete, kura nekavējoties izsauca mediķus un traģisko vēsti saņēma arī Dmitrija ģimene. "Viņa vienkārši ir mūsu ģimenes eņģelis, mēs šo sievieti meklējām un atradām, lai pateiktu paldies", stāsta mamma Jeļena par Dimas glābēju Veru.

 

Trīs dienas mediķi cīnījās par Dmitrija dzīvību pēc traumas, kuru bija grūti savienot ar dzīvību. Kāja tika norauta pilnībā, pat skarot gūžu, sākās asins saindēšanās. Puisis pārcieta piecas operācijas un slimnīcā sagaidīja savu 18. dzimšanas dienu. Pēc diviem mēnešiem Dmitrijs tika izrakstīts no slimnīcas.

 

Fjodorovu ģimenē ir četri bērni. Tagad viņu dzīve ir pakārtota, lai palīdzētu Dmitrijam tikt galā ar nelaimi. "Es vienmēr sapņoju par ģimeni ar daudz bērniem," stāsta Jeļena. Kad Dima veseļojās slimnīcā, viņš gribēja iepriecināt savu ģimeni un slepenībā internetā pasūtīja krekliņus ar uzrakstiem "Labākais brālis pasaulē", "Labākā māsa pasaulē", "Labākais tētis pasaulē" un "Labākā mamma pasaulē", ko uzdāvināja saviem tuviniekiem, kad atgriezās mājās.

 

Optimisms ļauj jaunietim izturēt

 

Mamma ir ļoti pateicīga ārstiem un medmāsiņām, kuri glāba Dimas dzīvību. "Tie ir brīnišķīgi cilvēki, viņi visu darīja tik profesionāli, īpaši atmiņā palicis medbrālis Georgijs," stāsta Jeļena, turpinot: "Kad paliks vieglāk, tad mēs kopā ar Dimu brauksim un visiem pateiksim paldies, ka izglāba Dimas dzīvību". Ģimene uzskata, ka Dmitrijam palīdzēja arī viņa iedzimtais optimisms.

 

"Viņš vienmēr bija ļoti laipns un gādīgs zēns, reiz vijolītes pārstādīja uz palodzes, tad no meža atnesa vāverēnu, tad baroja ielas kaķēnus, tad balodi bez kājiņas," stāsta mamma. Dmitrijs mīl mežu, makšķerēšanu un dabu, tieši tādēļ Dmitrijs, neraugoties uz traģēdiju, turpina 2. kursā mācīties lauksaimniecības vadību.

 

Dmitrija trauma ir ļoti sarežģīta, jo no kājas nav palicis pilnīgi nekas, lai izveidotu funkcionālu un kvalitatīvu protēzi. Ģimene bija izvērtējusi protezēšanas iespējas Latvijā un konsultējusies ar klīniku Vācijā. Vācijas speciālisti ir norādījuši, ka būs jāpielieto sarežģītas tehnoloģijas, lai nodrošinātu maksimāli komfortablu un kvalitatīvu balsta sistēmu, kas kalpos ilgtermiņā, nedeformē mugurkaulu un maksimāli samazina kompilāciju veidošanos.

 

Nu protēze ir gatava, un Dmitrija ģimene saka paldies visiem, kuri palīdzēja, lai jaunais puisis varētu dzīvot pilnvērtīgi.

 

Dmitrijs ir apbrīnojams dzīves mīļotājs. Jau četrus mēnešus pēc traģēdijas viņš sāka staigāt ar kruķiem. Paralēli studijām apmeklē fizioterapiju, lai sagatavotos protezēšanai. "Protams, mans lielākais sapnis ir nostāties pašam uz savām kājām un staigāt ar protēzi. Un, lai mani tuvinieki nepārdzīvotu par mani. Bet visu pārējo – pēc tam," stāsta Dmitrijs.

 

0
Autors:DELFI
Foto:Publicitātes foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti