Latviju šonedēļ šķērsos mācību marša “Dragoon Ride” pirmās 200 tehnikas vienības 1

Pirmdiena, 06 jūn 2016, 08:42 Versija drukāšanai


No 6. līdz 9.jūnijam Latgali un Vidzemi šķērsos ASV 2.kavalērijas pulka mācību marša “Dragoon Ride II” pirmās 200 tehnikas vienības, tai skaitā kājnieku kaujas mašīnas “Stryker”, militārās apvidus automašīnas un smagās automašīnas, kas dosies uz Tapu Igaunijā, lai piedalītos starptautiskajās mācībās “Saber Strike 2016”. Mācību marša laikā iedzīvotājiem būs iespēja apskatīt ASV un Latvijas militāro tehniku.


6.jūnijā plkst.12:00 Daugavpilī, Vienības laukumā norisināsies mācību marša “Dragoon Ride II” viesu un mediju diena, kurā piedalīsies arī aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, ASV vēstniece Latvijā Nensija Bikofa Petita, Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis un ASV 2.kavalērijas pulka komandieris pulkvedis Džons Meijers. Laikā no plkst. 12:00 līdz 14:00 iedzīvotāji varēs apskatīt ASV un Latvijas militāro tehniku, tai skaitā kājnieku kaujas mašīnas “Stryker”.

 

6.jūnijā no plkst.14:00 līdz 16:00 iedzīvotāji varēs apskatīt ASV un Latvijas militāro tehniku arī pie Maltas vidusskolas, kur ASV karavīri mācīs skolēniem amerikāņu futbola spēli.

 

7.jūnijā ASV un Latvijas militārās tehnikas apskate notiks Rēzeknē pie Kultūras centra no plkst.11:00 līdz 13:00, kā arī ASV karavīri spēlēs amerikāņu futbola spēli ar Rēzeknes Futbola akadēmijas dalībniekiem. Pasākumu apmeklēs arī ASV vēstniece Latvijā Nensija Bikofa Petita.

Tāpat 7.jūnijā tehnikas apskate un futbola spēle norisināsies arī pie Ludzas 2.vidusskolas un Varakļānu vidusskolas.

 

8.jūnijā ASV un Latvijas militāro tehniku varēs aplūkot plkst.10 pie Gulbenes novada domes un plkst.12 Smiltenē Baznīcas laukumā. Šos pasākumus apmeklēs arī Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons.

 

Savukārt 9.jūnija rītā plkst.09:30 bruņumašīnas “Stryker” šķērsos Latvijas robežu, iebraucot Igaunijā caur Valku un Valgu. Svinīgajā robežas šķērsošanas pasākumā piedalīsies Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube. Savukārt plkst.11 Valgā norisināsies militārās tehnikas apskate.

 

Mācību maršs dosies uz Igauniju divos dažādos maršrutos, katrā pārvietojoties 200 tehnikas vienībām, tai skaitā kājnieku kaujas mašīnām “Stryker”, kas veiks vairāk nekā 2400 kilometru, šķērsojot sešas valstis – Vāciju, Čehiju, Poliju, Lietuvu, Latviju un Igauniju. “Dragoon Ride II” mērķis ir pārbaudīt sabiedroto spējas ātri pārvietoties alianses teritorijā un uzlabot starptautisko sadarbību.

 

“Dragoon Ride II” laikā no 6. līdz 8. jūnijam norisināsies Latvijā izvietotās NATO spēku integrācijas vienības darbības izvērtēšana. Latvija kā uzņemošā valsts sadarbībā ar NATO pārstāvjiem izvērtēs vienības līdzšinējo darbību un gatavību īstenot tai dotos uzdevumus. Vienības pamatuzdevums ir veicināt ātru un koordinētu alianses paaugstinātas gatavības spēku izvēršanu Latvijā. Plānots, ka no šā gada 8.līdz 9. jūlijam Varšavā notiekošajā NATO samitā valstu vadītāji paziņos par visu sešu Eiropas Austrumos izvietoto NATO spēku integrācijas vienību pilnu operacionālo spēju sasniegšanu.

 

Pirmais mācību maršs “Dragoon Ride” norisinājās 2015.gada martā, kad ASV 2.kavalērijas pulks pēc rotācijas “Atlantic Resolve” devās atpakaļ uz Vāciju.

 

Iedzīvotāju ievērībai!

 

Nacionālie bruņotie spēki lūdz iedzīvotājus un autovadītājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām un iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem.

 

ASV un citu sabiedroto militārās tehnikas kolonnas pārvietošanās laikā pavadīs bruņoto spēku Militārā policija un Pārvietošanas koordinācijas centrs vai arī Valsts policija. Tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, bruņotie spēki aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnu kustību, piemēram, mēģinot to apdzīt.

 

Jau ziņots, ka kopš aprīļa Latvijā sācies aktīvs militāro mācību periods, un daudzās no nacionālajām un starptautiskajām mācībām šogad piedalīsies arī ASV un citu sabiedroto valstu karavīri ar savu militāro tehniku.

Autors:Preses relīze
Foto:Publicitātes foto

Komentāri (1)

Citas ziņas

 

11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties
25. oktobrī, 10:10 Apkures tarifs Daugavpilī saruks par vēl 5%; “apkures grozā” – šķelda un propāna butāna maisījums
18. oktobrī, 15:25 Daugavpilietei Marijai Trošinai apritēja 104 gadi!
Antons 6 jūnijā 2016 15:19

Pozitīvi!

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti