Mūzikas vidusskola pasniedza Gada balvas 0

Ceturtdiena, 26 maijā 2016, 11:04 Versija drukāšanai

Mūzikas vidusskola pasniedza Gada balvas
„Ja tu slikti uzvedīsies, atdosim tevi mācīties mūzikas skolā!” (no dzirdētā uz ielas)


Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolā š.g. 24.maijā notika atskaites koncerts un mācību gada labāko audzēkņu apbalvošana dažādās nominācijās. Koncerts pagāja kā viens liels pārsteigums. Sākumā uzstājās jaunais stīgu orķestris, kura sastāvā mūzikas skolas un vidusskolas audzēkņi spēlēja kopā ar Daugavpils kamerorķestra mūziķiem skolas direktora Aivara Broka vadībā. Šis kolektīvs ieskandināja pašu jaunāko mūziķu apbalvošanu nominācijā Mocarta pēdās, kurā par laureātu tika atzīts 1.klases audzēknis, akordeonists Kristers Malnačs. Jāatzīmē, ka šī gada laureātu vārdi kļuva zināmi tikai apbalvošanas laikā, kas piedeva visam pasākumam patīkamu uztraukumu un intrigu, jo visi nominanti ir labākie, bet izvēlēties labāko no labākajiem ir ļoti grūti! Iepazīties ar visiem nominatiem un viņu sasniegumiem var skolas mājas lapā www.sbdmv.lv.

 

Nominācijā Drosmīgajiem pieder pasaule tika atzīmēti „muzikālie sportisti” – mācību gada spilgtākie profesionālo mūzikas konkursu laureāti. Šinī mācību gadā 128 audzēkņi pārstāvēja mūsu skolu 31 konkursā un izcīnīja 102 balvas – 30 pirmās vietas, 39 otrās vietas, 33 trešās vietas, kā arī 25 atzinības. Tieši tāpēc konkurence šinī nominācijā bija ļoti saspringta, un par laureātiem kļuva 5.klases audzēknis, akordeonists Pāvels Vasiļkovs un III kursa audzēkne, pianiste Mariama Istratija. Mūzikas vidusskolas audzēkņi veiksmīgi piedalās arī vispārizglītojošo mācību priekšmetu olimpiādēs – pašu Asāko prātu šinī gadā parādīja III kursa audzēknis Ainis Rubens.

 

Tradicionāli populārs muzicēšanas veids mūsu skolā ir muzicēšana ansamblī – var spēlēt pēc notīm, kompānijā uzstājoties ir drošāka sajūta, arī vienkārši kopā ir jautrāk. Bet cik šādā spēlēšanā ir grūtību, atstāsim ārpus šī teksta, galvenais, ka uz skatuves viss izskatās ļoti skaisti, viegli un patīkami. Ansambļu nominācijā Tu kā podiņš, es kā vāciņš gada balvu ieguva trio K.N.K., Kora klases vecāko klašu meiteņu ansamblis un vidusskolas kordiriģentu ansamblis.

 

Mūsu audzēkņi ne tikai izpilda, bet arī sacer mūziku, dzeju, raksta recenzijas skolas mājas lapā, izdod skolas avīzi La Badinerie. Koncertā izskanēja arī viens no šādiem sacerējumiem – vokālā kompozīcija Francijā atkal pavasari, kuras mūzikas autors ir I kursa divu – Mūzikas teorijas un Diriģēšanas nodaļu audzēknis Renāts Cvečkovskis. Viņš arī uzvarēja nominācijā Skolas Aspazija.

 

Skolas audzēkņi un pedagogi aktīvi piedalās neskaitāmos koncertos Daugavpilī, novadā, Latvijā un arī ārpus mūsu valsts robežām. Šinī mācību gadā vairāk nekā 100 koncerti bija veltīti dažādu virzienu un stilu mūzikai. Protams, ir audzēkņi, bez kuriem nav iedomājami atbildīgi pasākumi. Šādus solistu apvienoja nominācija Prestižā pērle, kurā par labākajiem tika atzīti mūzikas skolas Kora klases absolvents Vladislavs Sevruks un vidusskolas absolvente, pianiste Inta Kļimoviča. Šie jau ir pieredzējuši mūziķi, bet ir arī tādi, kuri šogad pirmo reizi pārsteidza ar savu meistarību uz profesionālās skatuves – Uzlecošās zvaigznes nominanti – un labākie no tiem: 2.klases audzēkne, akordeoniste Annija Misjune un II kursa audzēkne, pianiste Veronika Kovaļonoka.

 

Mūsu skola ir pazīstama Latvijā ar savām muzikālām un pedagoģiskām tradīcijām. Svarīgu lomu tajā spēlē pedagogi, no kuriem 66% ir tieši mūsu skolas absolventi. Arī tajos, kuri šobrīd vēl tikai mācās, mēs jau cenšamies saskatīt savus nākamos kolēģus, Daugavpils muzikālo tradīciju turpinātājus. Gada balvu nominācijā Nākamais kolēģis saņēma mūzikas skolas absolvents, trompetists Jurģis Kļavinskis un vidusskolas absolvente, akordeoniste Anna Grigorjeva. Ceļā uz šo nomināciju Gada karjeristi – labākie ikdienas mācībās – 4.klases audzēkne, flautiste Božena Rakicka un vidusskolas absolvente, diriģente Agate Jermaļonoka.

 

Domāju, daudzi kaut kādā mērā ir pazīstami ar kādu no mūsu skolas daudzajiem kolektīviem, kuri bieži piedalās pilsētas pasākumos. Viens par visiem un visi par vienu – nominācijas nosaukums ļoti precīzi atspoguļo muzicēšanas uzdevumus orķestrī vai korī. Šogad Gada balvu šinī nominācijā tika piešķirta mūzikas skolas Kora klases meiteņu korim un vidusskolas pūtēju orķestrim, kurš jau otro gadu pēc kārtas uzvar Latvijas pūtēju orķestru konkursā.

 

Bet pati lielākā intriga atklājās tikai koncerta izskaņā – atklātā balsojumā internetā tika noskaidrotas šī gada SBDMV zvaigznes – tie, kuri cieši saistītās ar asociācijām par mūsu skolu – flautiste Dārta Stašāne un akordeonists Andrejs Turoks!

 

Vēlreiz apsveicam visus nominantus, laureātus, viņu pedagogus un vecākus!

 

Un ļoti gribās piebilst – atdodiet savus bērnus mācīties mūzikas skolā! Mums patīk visi – gan tie, kuri uzvedas labi, gan tie, kuri slikti, gan tie, kuriem viss sanāk, gan tie, kuriem nē, jo mēs zinām – tas tikai šodien ir tā, bet rīt viss var būt pavisam citādi!

-1
Autors:Preses relīze
Foto:Publicitātes foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti