Sarunu festivāls LAMPA iesildās Daugavpilī 0

Otrdiena, 19 apr 2016, 13:30 Versija drukāšanai

Sarunu festivāls LAMPA iesildās Daugavpilī
Sarunu festivāls LAMPA turpina festivāla iesildošo pasākumu sēriju – šoreiz ar ievērojamu lektoru lekcijām par brīvību, radošumu un atbildību.


Lekcijas sniegs Krievijā slavenais radošais direktors Dmitrijs Barbaneļs, bijusī Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile un neatkarīgais žurnālists Oļegs Ignatjevs. Šis ir otrais sarunu festivāla LAMPA iesildošais pasākums, un tas ir tapis sadarbībā ar radošu industriju organizāciju “Heyday”. Pasākums notiks 30. aprīlī visas dienas garumā no plkst. 14.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā.

 

 Lekcijas sadalāmas trīs interešu blokos: radošums un ideju brīvība, brīvība un atbildība bērnu izglītībā, neatkarīgā žurnālistika un vārda brīvība. Sarunu festivāla LAMPA un Heyday rīkotais pasākums norisināsies meet-up formātā - tā būs neformālā tikšanās, kur iespēja uzdot jautājumu, piedalīties diskusijā, kā arī apmainīties ar kontaktiem ar citiem pasākuma dalībniekiem būs ikvienam. Tā būs arī lieliska izdevība klātienē apskatīt sešus oriģinālus Marka Rotko darbus, kuri iepriekš Latvijā nav bijuši izstādīti.

 

Pasākuma ārvalstu viesis būs Dmitrijs Barbaneļs (Дмитрий Барбанель), viens no vadošajiem radošajiem direktoriem Krievijā, kurš strādājis pie vairāku vadošo žurnālu dizainiem un maketiem, piemēram, Esquire, Citizen K, «Секрета фирмы», «Вокруг Света». Dibinājis dizaineru kvalifikācijas celšanas programmu “Masterskaja” (masterskaya.pro), kā arī sadarbībā ar interneta platformu Yandex – dizaina projektu platformu “Campus” (campusrussia.com). Šo projektu galvenais mērķis ir jaunās dizaineru paaudzes izglītošana. Šie izglītības projekti izceļas ar to, ka tajos ir svarīga ne tikai prasme darīt, bet arī analītiski domāt.

 

Par neatkarīgo žurnālistiku, diskusiju kultūru un žurnālista brīvību un atbildību lekciju sniegs LTV7 žurnālists Oļegs Ignatjevs, kurš ir sabiedriski-politiskā raidījuma “Točki nad i” vadītājs. Raidījuma un paša Ignatjeva mērķis ir sniegt konkrēta notikuma vai problēmas dziļu analīzi, kā arī atrast iespējamu risinājumu, aicinot iesaistīties diskusijā visas iesaistītās puses. Oļegam ir liela darba pieredze kā neatkarīgam žurnālistam presē, radio un televīzijā.

 

Trešā lektore Sarunu festivāla LAMPA iesildošajā pasākumā būs Mārīte Seile, bijusī Latvijas Izglītības un zinātnes ministre, kura runās par brīvību un atbildību izglītības sistēmā. Profesionālajā karjerā M.Seile veidojusi un vadījusi daudzveidīgas izglītības reformu programmas un organizācijas, kā arī strādājusi vadošos amatos biznesa sektorā. Pirms ministres amata iegūšanas Mārīte Seile vadīja NVO Iespējamā misija, kas ir starptautiska tīkla Teach for All dalībniece. Mārīte Seile savā uzrunā pievērsīsies vienam no skolas galvenajiem uzdevumiem – veidot un nostiprināt bērnos un jauniešos vēlmi un prasmi analizēt notikumu cēloņus un uzņemties atbildību par savas rīcības sekām.

 

„Heyday” ir ilgtermiņa projekts, kas veltīts radošā pieejā balstītu nozaru atbalstīšanai un attīstībai www.facebook.com/heyday.daugavpils. Projekta mērķis ir iedvesmot cilvēkus domāt radoši un ticēt savām idejām, meklējot visus iespējamos ceļus to realizācijai. "Heyday" aicina interesantākos un savās jomās labākos nozaru speciālistus dalīties ar savām zināšanām un panākumu stāstiem, ļaujot ne tikai iedvesmoties, bet arī smelties citu cilvēku pieredzi.

 

Tāpat kā festivālā, ieeja pasākumā par brīvu.

 

Pasākuma atbalstītāji ir Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS, Swedbank un Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs.

0
Autors:festivalslampa.lv
Foto:festivalslampa.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti