Pasniegtas Daugavpils Universitātes Gada balvas 0

Trešdiena, 16 mar 2016, 14:20 Versija drukāšanai

Pasniegtas Daugavpils Universitātes Gada balvas
15. martā Daugavpils teātrī svinīgā atmosfērā norisinājās Daugavpils Universitātes Gada balvas zinātnē un Gada balvas pasniegšanas ceremonija, kuras laikā tika sumināti un apbalvoti labākie Daugavpils Universitātes darbinieki un studenti par 2015. gadā veikto ieguldījumu universitātes attīstībā un popularizēšanā.


Astoto reizi Daugavpils Universitāte rīkoja zināšanu un mūžīgās jaunības simbola - Hesperīdu zelta ābola - pasniegšanas ceremoniju.

 

Pasniegtas Daugavpils Universitātes Gada balvas
Pasniegtas Daugavpils Universitātes Gada balvas

Pasniegtas Daugavpils Universitātes Gada balvas

 

Daugavpils Universitātes rektors akadēmiķis Arvīds Barševskis savā uzrunā uzsvēra, ka 2016. gads DU rit 95 gadu jubilejas zīmē, spēcīgās izglītības tradīcijas saglabā un veido spēcīgi universitātes darbinieki. Rektors pateicās ikvienam par ieguldīto darbu DU attīstībā, aicinot gan Gada balvas laureātus, gan visus universitātes darbiniekus ikdienas darbus veltīt jauniem izaicinājumiem, būt universitātes, Daugavpils un Latvijas patriotiem.

 

Savā uzrunā DU zinātņu prorektore Inese Kokina izteica gandarījumu, ka Gada balvas zinātnē visās nominācijās saņēma dāmas, kā arī atzīmēja, ka aizvadītais gads universitātei bija dinamisks, bagāts izaicinājumiem un sasniegumiem. Daudz tika domāts par stratēģiskām lietām, definējot prioritāros zinātnes attīstības virzienus un izstrādājot katrā no tiem konkrētas pētniecības programmas.

 

“DU Gada balvu zinātnē 2015” saņēma:

 

• humanitāro, sociālo un izglītības zinātņu grupā Humanitāro un sociālo zinātņu institūta Sociālo pētījumu centra vadošā pētniece Dr. oec. Olga Lavriņenko par izciliem zinātniskajiem sasniegumiem reģionālajā ekonomikā un Daugavpils Universitātes starptautiskās atpazīstamības veicināšanu;

 

• dabaszinātņu, matemātikas un inženierzinātņu grupā Dabaszinātņu un matemātikas fakultātes Ķīmijas un ģeogrāfijas katedras docētāja Dr. chem. Jeļena Kirilova par nozīmīgu ieguldījumu organiskās ķīmijas pētījumos un Daugavpils Universitātes starptautiskās atpazīstamības veicināšanu.

 

“DU Gada balva jaunajam zinātniekam 2015”:

 

• humanitāro, sociālo un izglītības zinātņu grupā Humanitāro un sociālo zinātņu institūta Kultūras pētījumu centra pētniece Dr. philol. Ilze Kačāne par nozīmīgiem pētījumiem salīdzināmajā literatūrzinātnē, Rietumeiropas (britu) un latviešu literāro kontaktu izpētē, par Daugavpils Universitātes atpazīstamības veicināšanu Latvijas un starptautiskajā zinātnes telpā.

 

• dabaszinātņu, matemātikas un inženierzinātņu grupā Dabaszinātņu un matemātikas fakultātes Ķīmijas un ģeogrāfijas katedras docētāja Dr. geogr. Santa Rutkovska par nozīmīgu ieguldījumu invazīvo augu sugu bioģeogrāfijas pētījumos un Daugavpils Universitātes starptautiskās atpazīstamības veicināšanu.

 

Īpaši izveidota komisija, pārstāvji no katras Daugavpils Universitātes fakultātes un no Studentu padomes, izvēlējās uzvarētāju katrā Gada balvas nominācijā, izvērtējot nominētā sasniegumus aizvadītajā gadā.

 

• Gada students – Jana Ķapsņa, akadēmiskā bakalaura studiju programmas “Filoloģija (angļu filoloģija ar spāņu valodu)”, 3. studiju gada studējošā

• Gada skola – Dagdas vidusskola

• Gada darbinieks – Svešvalodu katedras un Angļu filoloģijas un translatoloģijas katedras sekretāre Inesa Antonova

• Gada mācībspēks – Vitolds Zahars (SZF), Tiesību katedras profesors

• Gada medijs – SIA “Latgales Laiks”, valdes locekle Iveta Vālpētere

• Gada sasniegums – ERAF projekta “Daugavpils Universitātes studiju programmu kvalitātes uzlabošana un vides pieejamības nodrošināšana” ieviešana, projekta vadītāja Diāna Pušļaka

• Gada labvēlis – SIA “Axon Cable”

 

Katrs nominācijas laureāts izteica pateicību un gandarījumu par novērtējumu, sadarbību, kas sekmē ikdienas darbu, studijas un nākotnes iespējas.

 

Uz Daugavpils teātra skatuves nomināciju pieteicēji ieradās uz velosipēda, motocikla, kvadracikla, pļaujmašīnas, elektromobiļa un pat uz zirgiem.

 

Par vakara muzikālo noskaņu rūpējās mūziķis Atis Auzāns, grupas „Otra puse” solists Normunds Pauniņš, DU studējošā Lidija Breska. Savukārt jautru atmosfēru uzturēja vakara vadītājs aktieris Andris Bulis.

0
Autors:Preses relīze
Foto:Publicitātes foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti