Izsludināts foto konkurss „Pastaiga pa Mihoelsa ielu” 0

Otrdiena, 26 jan 2016, 14:51 Versija drukāšanai


Līdz šī gada 10.martam Daugavpils pilsētas iedzīvotāji un viesi aicināti piedalīties foto konkursā, iesniedzot fotogrāfijas ar Daugavpils Mihoelsa ielas attēliem.


Gatavojoties Mihoelsa dienām, kas ik gadu marta mēnesī tiek rīkotas Daugavpilī, pilsētā, kurā dzimis izcilais aktieris, režisors un pedagogs Solomons Mihoelss, Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde un Daugavpils Universitātes Humanitārā fakultāte izsludinājušas foto konkursu „Pastaiga pa Mihoelsa ielu”. Konkursa mērķi ir paplašināt pilsētas iedzīvotāju un viesu zināšanas par Mihoelsa ielu kā pilsētas kultūras objektu, veicināt Mihoelsa vārda popularizēšanu pilsētas iedzīvotāju vidū, kā arī izkopt konkursa dalībnieku emocionālo un radošo pašizpausmi.

 

Konkursā aicināti piedalīties dalībnieki vairākās grupās: 1.- 4. klašu skolēni (darbi var būt izpildīti ar vecāku palīdzību); 5. - 8. klašu skolēni; 9. -12. klašu skolēni un profesionālo un augstskolu studējošie; Daugavpils pilsētas iedzīvotāji un viesi. Darbi elektroniski vai izdrukas veidā jāiesniedz līdz 10.martam ar norādi „Konkursam „Pastaiga pa Mihoelsa ielu””: elektroniski iesūtot uz e-pastu vita.vilevko@daugavpils, izdruku iesniedzot personīgi vai atsūtot pa pastu uz adresi Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde, Kr. Valdemāra iela 13, Daugavpils, LV 5401. Iesūtītajiem darbiem klāt jāpievieno īss apraksts un ziņas par autoru (vārds, uzvārds, vecums, mācību iestāde/darba vieta, tālruņa numurs). Katrs konkursa dalībnieks var iesniegt 1-3 fotogrāfijas, kas tiks ievietotas elektroniski www.daugavpils.lv, www.kultura.daugavpils.lv, www.du.lv, www.facebook.com.

 

Konkursa uzvarētāju apbalvošana notiks 2016. gada 16. martā.

 

1890. gada 16. martā Dinaburgā Postojalaja ielā Mikaela Vovsi ģimenē piedzima dvīņi Solomons un Haims. Viens no viņiem ar vārdu Mihoelss ienāks lielajā teātra vēsture. No tiem laikiem pilsētā maz kas saglabājies. Bet mājai (Mihoelsa iela 4), kurā piedzima Mihoelss, paveicās – tā joprojām ir, mūsdienās darbojoties kā pirmskolas izglītības iestāde. Bet iela, uz kuras šī māja atrodas, tagad nosaukta Mihoelsa vārdā. Tā ir viena no pilsētas ielām ar dzīvojamām mājām, sabiedriskajām iestādēm, birojiem un veikaliem. Daži, ejot pa šo ielu, pat neiedomājās, kam par godu tā ir nosaukta. Tāpēc aicinām ar foto kameras palīdzību pastāstīt par šo ielu, parādīt to no dažādiem skatupunktiem.

Autors:daugavpils.lv
Foto:Publicitātes foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Šodien, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti