Izstrādāta Daugavpils Tūrisma attīstības un informācijas aģentūras attīstības stratēģija 0

Svētdiena, 24 jan 2016, 10:53 Versija drukāšanai

Izstrādāta Daugavpils Tūrisma attīstības un informācijas aģentūras attīstības stratēģija
Izstrādāta Daugavpils pašvaldības Tūrisma attīstības un informācijas aģentūras vidējā termiņa darbības stratēģija 2016.-2018.gadam, aģentūra BNS uzzināja pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļā. Aģentūras vīzija paredz, ka Daugavpils ir tūristiem pievilcīgs ceļojuma galamērķis visos četros gadalaikos, kur ir daudzveidīgi, inovatīvi un ilgtspējīgi tūrisma produkti, kvalitatīvi tūrisma un informatīvie pakalpojumi, kā arī attīstīta, tūrisma nozari atbalstoša infrastruktūra.


Savukārt pati aģentūra ir radošu un aktīvu cilvēku kolektīvs, kura darbības pamatā ir tūrisma profesionāla pārvaldība, kas balstās uz kvalitāti, ilgtspējību, pieredzi un tās gūšanu, individualizāciju un augstu pievienoto vērtību.

 

Aģentūras misija ir veidot Daugavpili kā atpazīstamu un pievilcīgu ceļojuma galamērķi, pozicionējot to kā Latgales ekonomiskās attīstības, kultūras un kvalitatīvu pakalpojumu sniegšanas centru, kur ir inovatīvi un ilgtspējīgi tūrisma produkti, attīstīta tūrisma infrastruktūra un kvalitatīvi tūrisma pakalpojumi.

 

Pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļā norādīja, ka, ņemot vērā aģentūras izveidošanas mērķus, tiek izvirzīts vidējā termiņa darbības stratēģijas pamatmērķis – veicināt tūrisma nozares attīstību Daugavpils administratīvajā teritorijā un veidot Daugavpils pilsētas kā pievilcīga tūrisma galamērķa atpazīstamību.

 

Stratēģijā izvirzītie aģentūras galvenie darbības virzieni ir tūrisma nozares attīstība Daugavpils pašvaldībā (piemēram, sadarbības veicināšana, dalība starptautiskos un vietēja mēroga tūrisma projektos), pilsētas atpazīstamības veicināšana (piemēram, mārketinga pasākumu īstenošana, dalība starptautiskajās tūrisma izstādēs), kultūrvēsturisko vērtību saglabāšana valsts nozīmes pilsētbūvniecības un arhitektūras piemineklī "Daugavpils cietoksnis" (piemēram, pētnieciskā darba un tematisko pasākumu organizēšana), kā arī Daugavpils Tūrisma informācijas centra darbības nodrošināšana (piemēram, sniegto pakalpojumu klāsta pilnveidošana un uzlabošana, informācijas pieejamības nodrošināšana septiņas dienas nedēļā) un Šmakovkas muzeja darbības sākšana un nodrošināšana.

 

Aģentūra rīcības pasākumus īstenos katra gada piešķirtā budžeta līdzekļu ietvaros un atkarībā no aģentūras gūtajiem ienākumiem un citu finansēšanas līdzekļu piesaistes iespējām.

 

Šā gada 21.janvārī stratēģiju skatīja deputāti pašvaldības Izglītības un kultūras jautājumu komitejā un Finanšu komitejā, bet galīgo lēmumu deputāti pieņems domes sēdē 28.janvārī.

 

Aģentūra BNS jau rakstīja, Daugavpils pilsētas dome pērn 27.augustā pieņēma lēmumu par Daugavpils pilsētas pašvaldības Tūrisma attīstības un informācijas aģentūras izveidošanu. Daugavpils Tūrisma attīstības un informācijas aģentūru vada Ilona Maksimčika.

-2
Autors:BNS
Foto:Jurijs Dunaiskis

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti