Katrīnas Gupalo un Andreja Osokina koncerts “100 GADI AR PIAFU” 0

Trešdiena, 13 jan 2016, 13:58 Versija drukāšanai

Katrīnas Gupalo un Andreja Osokina koncerts “100 GADI AR PIAFU”
20. janvārī plkst.18:30 Daugavpils Teātrī izskanēs Katrīnas Gupalo un Andreja Osokina radītā unikālā slavenās franču dziedātājas simtgadei veltītā koncertprogramma “100 GADI AR PIAFU”


Koncertprogramma “100 gadi ar Piafu'” ir pianistes un dziedātājas Katrīnas Gupalo un pianista Andreja Osokina veltījums leģendārās franču dziedātājas Edītes Piafas simtgadei. Unikālā programma apvieno gan Piafas leģendārākos hītus un īpaši ekspresīvās pēdējo gadu dziesmas, kas Latvijā tiks izpildītas pirmo reizi, gan arī klasisko mūziku, kas skanējusi Piafas dzīves laikā, iedvesmojusi viņu un radījusi atmosfēru 20. gadsimta Parīzē – Ravēls, Satī, Stravinskis un Debisī. Neordinārā programmas koncepcija nojauc robežas ne tikai starp dažādiem skatuves mākslu veidiem – teātri un izpildītājmākslu, bet arī ļauj līdzpastāvēt pavisam atšķirīgiem mūzikas žanriem – klasiskajai un populārajai mūzikai. Garāmslīdoši mirkļi ar neprātīgiem valšiem, dziļiem skatieniem, kaislīgiem skūpstiem un jutekliskiem pieskārieniem – viena balss un divi iemīlējušies pianisti 10 koncertos visā Latvijā atklās valdzinošo Parīzes noskaņu.

 

Latvijas Televīzijas šova “Radīti mūzikai” zvaigzne Katrīna Gupalo ir viena no neordinārākajām jaunās paaudzes latviešu mūziķēm, kura nupat beigusi mācības prestižajā Rietumu Mūzikas akadēmijā Kalifornijā, ASV. Šobrīd Katrīna studē Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā, bet sākot ar nākamo sezonu turpmākā mākslinieciskā darbība noritēs Ņujorkā. Pateicoties profesionālajai izglītībai trīs dažādās mākslas sfērās – klavierspēlē, vokālajā un teātra mākslā, Katrīna uz skatuves spēj uzburt neparastu, ekspresīvu un ārkārtīgi juteklisku pasauli. Viņas talants guvis atzinību dažādos starptautiskos konkursos, tai skaitā Parīzē, Londonā, Maskavā un ASV.

 

Andrejs Osokins ir pasaules nozīmīgāko pianistu konkursu – Karalienes Elizabetes konkursa Briselē, Artūra Rubinšteina konkursa Telavivā un Margaritas Longas un Žaka Tibo konkursa Parīzē laureāts. Pasaulē pieprasītāko latviešu pianistu kritiķi raksturo šādi: „Viņam piemīt nevainojama elegance, hipnotizējoša personības pievilcība, apbrīnas vērts intelekts, plaša un ekspresīva skaņu krāsu palete, kā arī neparasti pārliecinoša dažādu mūzikas stilu izjūta”. Šīs sezonas spilgtākie notikumi Andreja koncertgrafikā ir debija Berlīnes filharmonijā, uzstāšanās ar orķestri “Kremerata Baltica”, sadarbība ar Vladimiru Fedosejevu, kā arī slavenās poļu skaņu ierakstu kompānijas “DUX Recording Producers” izdotā soloalbuma “Dedication” prezentācija.

 

Laikā no 11.decembra līdz 11.februārim kocertprogramma izskanēs 10 Latvijas pilsētās – Daugavpilī, Cēsīs, Liepājā, Jelgavā, Alūksnē, Ogrē, Talsos, Aizkrauklē, Gulbenē un Rīgā, pēc šīs tūres paredzēti koncerti Vācijā, Polijā un ASV.

 

Biļetes pieejamas internetā : www.bilesuparadize.lv

 

un Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās Daugavpilī:

 

Daugavpils Teātris, Rīgas iela 22a

 

otrdiena – piektdiena 11:00 – 18:00

sestdiena, svētdiena 11:00 – 16:00

divas stundas pirms pasākuma sākuma

0
Autors:daugavpils.lv
Foto:daugavpils.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti