Jaunieši piedalīsies patriotiskā spēlē „Atceries Lāčplēšus!” 0

Otrdiena, 03 nov 2015, 07:58 Versija drukāšanai

Jaunieši piedalīsies patriotiskā spēlē „Atceries Lāčplēšus!”
3.novembrī Daugavpilī drosmīgi un zinātkāri jaunieši piedalīsies patriotiskā spēlē „Jaunie Rīgas sargi: atceries Lāčplēšus”, kur varēs pierādīt izturību, zināšanas un komandas saliedētību. Pasākuma svinīga atklāšana notiks pulksten 10.00 Daugavpils cietoksnī.


Lai piedalītos spēlē, jauniešiem bija jāaizpilda anketa mājas lapā www.jaunierigassargi.lv, jāatbild uz vēstures jautājumiem un jāuzraksta motivācijas vēstule. Jauniešu rakstītais liecina par patriotismu un interesi par Latvijas vēsturi un Brīvības cīņu notikumiem.

 

Komanda „12.bataljons” savā motivācijas vēstulē raksta: “Mūsu komanda „12.bataljons” ir mērķtiecīga, spēcīga, gudra un motivēta. Mēs vēlamies piedalīties spēlē, jo vēlamies iejusties cīnītāju lomā, kuri aizstāvēja mūsu tēvzemi, pielietojot savas prasmes un zināšanas.”

 

Ar moto “Ne ar spēku, bet ar prātu!” piedalīsies Daugavpils 12.vidusskolas komanda “Natriks”. Jauniešu motivācija ir sekojoša: “Natriks” ir zalkša latīniskais nosaukums. Kādēļ mūsu komandai tāds nosaukums? Zalktis ir viena no senajām baltu zīmēm, kas simbolizē čūskas izveicību, viltību un gudrību. Tieši ar šīm trim īpašībām mūsu komanda tiecas plūkt uzvaras laurus. Šajā spēlē mēs vēlamies pārbaudīt savas zināšanas un izturību - šīs divas īpašības veido Rīgas sargu raksturu, jo bez prāta spēkam nebūs jēgas. Kas vēl var raksturot Rīgas sargus? Rīgas sargiem jāprot strādāt komandā, jo Latvijas tauta ir neliela, bet, strādājot kopā, tā var paveikt jebkuru darbu - arī varoņdarbu.”

 

Savukārt komanda “Atbildība” raksta: “Mūsu komandai ir jāpiedalās spēlē, jo mēs vēlamies nostiprināt savas zināšanas par Latvijas vēsturi teorētiski un praksē. Katrs komandas dalībnieks ir ieguvis teicamas teorētiskās zināšanas par Brīvības cīņām, ir Latvijas patriots un ir noskaņots uz uzvaru. Mūsu komandas dalībnieki ir izauguši Daugavpilī, pilsētā, kurai ir bagāta vēsture, un tā mūs ir iedvesmojusi. Katrs komandas dalībnieks ir ļoti svarīgs, jo viņam ir īpašas prasmes, kuras ir nepieciešamas kopējai spēlei. Katrs dalībnieks papildina komandu ar savam zināšanām un radošumu”.

 

Pasākuma laikā Latvijas armijas instruktoru vadībā jaunieši sešās darbnīcās apgūs Brīvības cīņu vēsturi, armijas disciplīnu, komandu došanu un izpildi, ievainoto aprūpi un pirmo medicīnisko palīdzību, šaušanu, slēptu pārvietošanos pēc kartes un kompasa un ierindas mācību. Pēc apgūtajām mācībām notiks praktiska zināšanu un prasmju pārbaude – misija „Atceries Lāčplēšus!”, kas simulēs 1919. gada Brīvības cīņas un kuras laikā atraktīvā veidā praksē varēs pielietot iegūtās zināšanas.

 

Daugavpils kārta ir viena no astoņām pusfināla spēlēm „Jauno Rīgas sargu” ciklā. Divas labākās komandas piedalīsies fināla pasākumā, kas notiks 20.novembrī Daugavpils cietoksnī.

 

Jaunieši izcīnīs ne tikai ceļazīmi uz fināla spēli Daugavpilī, bet arī jūras ceļojumu visai komandai uz Stokholmu kopā ar TALLINK.

 

Komandām līdzi dzīvos un pasākumu vadīs ielu vingrošanas kustības iniciators, grupas „Gainfast” solists, TV raidījumu vadītājs Kaspars Zlidnis.

 

Pasākuma dienas kārtība:

 

8:30 Dalībnieku ierašanās un reģistrācija

10:00 Pasākuma svinīga atklāšana

10:15 – 12:00 Nodarbības

12:00 – 13:00 Pusdienas

13:00 – 16:30 Misijas skrējiens

17:00 Noslēguma ceremonija, rezultātu paziņošana, apbalvošana

 

Spēle jauniešiem ir bez maksas. To organizē biedrība MEDIA GIDS sadarbībā ar LR Aizsardzības ministrijas Rekrutēšanas un jaunsardzes centru, un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

0
Autors:Jaunatnes departaments
Foto:Jaunatnes departaments

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti