Daugavpilī notiks Dzejas dienas 0

Trešdiena, 02 sep 2015, 07:55 Versija drukāšanai

Daugavpilī notiks Dzejas dienas
Daugavpilī no 7. līdz 11.septembrim notiks Dzejas dienas, aģentūru BNS informēja Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldes pārstāve Vita Viļevko.


Sākot jau no pirmdienas visas nedēļas garumā izglītības iestādēs tiks vadītas Dzejas stundas, kad skolu jaunatnei būs iespēja tikties gan ar vietējiem autoriem, gan ar dzejniekiem no Rīgas. Arī Latgales Centrālā bibliotēka skolēniem piedāvā Dzejas dienām sagatavotu interaktīvu pasākumu klāstu. To laikā varēs klausīties dažādu autoru dzeju, piedalīties diskusijās, virtuālos ceļojumos, teatralizētās dzejas stundās un citās aktivitātēs, pastāstīja Viļevko.

 

Otrdien Latgales Centrālajā bibliotēkā, pasākumā "Literātu dāvana Daugavpils pilsētai 740 gadu jubilejā" tiks prezentētas Daugavpils literātu grāmatas, kuras izdotas 2015.gadā.

 

Daugavpils Universitātes (DU) "Dzejotavā" trešdien būs iespēja klausīties universitātes literatūrzinātnieku priekšlasījumus par jaunāko dzeju, piedalīties dzejas izlases "Rainis un Aspazija Austrumlatvijas literātu balsīs" atklāšanā, tikties ar apgāda "Mansards" vadītāju, grāmatizdevēju Jāni Ogu, kā arī krājuma autoriem Valentīnu Lukaševiču, Egitu Terēzi Jonāni, Dagniju Bramani.

 

Dzejas dienu turpinājumā, 10.septembrī, ikviens varēs piedalīties jau par tradīciju kļuvušajā pasākumā "Brīvais mikrofons", kas notiks Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā. Savukārt kulmināciju Dzejas dienas sasniegs 11.septembrī, kad norisināsies dažādi Raiņa piemiņas un muzikāli literāri pasākumi, kā arī koncerts. Interesenti tiek aicināti uz piemiņas brīdi pie Raiņa tēva kapa vietas Luterāņu kapos un plkst.13 uz ziedu nolikšanu pie Raiņa pieminekļa DU skvērā.

 

Svētki turpināsies ar muzikāli literāru pasākumu "…par Daugavpili, mīlestību un Raini" Daugavpils Marka Rotko Mākslas centrā. Tā laikā tiks prezentēti divi dzejas krājumi - Daugavpils pilsētas 740.gadu jubilejai veltītais "Daugavpils dzejā", un ikgadējā Daugavpils pilsētas un novada dzejnieku darbu izlase "Dzejas dienas 2015", kas šogad tiek izdots jau 25.reizi. Godinot Raini, būs iespēja dzirdēt viņa dzeju aktieru un mūziķu izpildījumā.

 

Dzejas dienu pasākumi ceturtdien noslēgsies Daugavpils Cietokšņa 8.bastiona kazemātā plkst.20 ar koncertu "Dzelzs Rainis Cietoksnī". Uzstāsies grupas "Sovvaļnīks", "Rīta stienis" un "Tesa", kuru repertuāros būs dzirdamas dziesmas ar Raiņa tekstiem.

0
Autors:BNS
Foto:Photl.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti