“Bail no domas vien, ka viņš sapņo vadīt domi” 0

Trešdiena, 12 aug 2015, 15:46 Versija drukāšanai

“Bail no domas vien, ka viņš sapņo vadīt domi”
Daugavpils iedzīvotāja Žanna Žitņikova vērsusies Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā ar lūgumu izskatīt Saeimas deputāta Andreja Elksniņa (sociāldemokrātiskā partija “Saskaņa”) neētisko uzvedību vēlētāju balsu pirkšanas lietā. Savā iesniegumā daugavpiliete lūdz komisiju izvērtēt A.Elksniņa sacīto š.g. 16.jūlijā.


Ž.Žitņikova lūdz Saeimas deputātus īpašu uzmanību pievērst tam, ka deputāta sacītais ir pretrunā ar faktiem. Kā zināms, par vēlētāju balsu pirkšanu Līvānos kriminālprocesa Nr. 11840003514 ietvaros A.Elksniņu kā liecinieku nopratināja Drošības policijas vecākais inspektors Edgars Bogdanovs. Savukārt vienam no vadošajiem ziņu portāliem A.Elksniņš pēc tam paziņoja, ka uzsāktā lieta Līvānos nav saistīta ne ar Elksniņu, ne arī ar viņa politisko partiju. Vēl vairāk, viņš apgalvo, ka nopratināšana Līvānos ir saistīta ar partiju “Vienotība” un ar deputātu Dzintaru Zaķi. Taču fakti norāda par ko citu: lieta par iespējamo balsu pirkšanu Dz.Zaķa labā notika Viļānos, bet A.Elksniņa lieta – Līvānos.

 

Likumsakarīgi, ka A.Elksniņa paziņojums notika 16.jūlijā – neilgi pēc tam, kad masu medijos parādījās Latgales tiesas apgabala prokuratūras paziņojums:

“Aģentūras LETA rīcībā esošajā 8.jūlija lēmumā par Fjodora Martinova saukšanu pie kriminālatbildības teikts, ka Rožupes pagastā dzīvojošais Fjodors Martinovs 2014.gada rudenī pirms oficiālās 12.Saeimas vēlēšanu dienas Līvānu novada Rožupes pagastā pēc Anatolija Sproges piedāvājuma vienojās, ka Martinovs atradīs cilvēkus, kuri par naudas atlīdzību vai spirtu būtu ar mieru nobalsot vēlēšanās par 11.sarakstu - partiju «Saskaņa» - un izdarīs plus atzīmi pretī kandidāta Andreja Elksniņa uzvārdam”.

 

Daugavpiliete uzskata, ka mūsu valsts iedzīvotāji nevar neticēt prokuratūras paziņojumiem, šajā gadījumā – Latgales tiesas apgabala prokuratūrai. Ž. Žitņikova tāpat savā iesniegumā Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai lūdz izvērtēt zvērinātā advokāta Āra Boča darbības, kura pieprasījums prokuratūrai kļuva par pamatu A.Elksniņa turpmākiem iesniegumiem.

 

Daugavpils iedzīvotāja šaubās par to, vai advokāts Ā.Bočs Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokuroram V.Ņikitinam patiešām ir nosūtījis iesniegumu un tieši šādā redakcijā, uz ko arī vērš Saeimas deputātu uzmanību.

 

Ž.Žitņikova uzskata, ka deputāts Elksniņš medijiem melojis ar nolūku un vērš Saeimas deputātu uzmanību uz kādu svarīgu faktu: apsūdzētais Anatolijs Sproge, tāpat kā Elksniņš, ir vienas partijas biedri: 2013.gadā A.Sproge kandidēja Līvānos no “Saskaņas” saraksta un kļuva par rajona domes deputātu.

Par to visu stāstīts preses relīzē, kas saņemta portāla grani.lv redakcijā.

 

“Bail no domas vien, ka viņš sapņo vadīt domi”
“Bail no domas vien, ka viņš sapņo vadīt domi”
   

Atcerēsimies. Pēc 12.Saeimas vēlēšanām izcēlās skandāls, kas saistīts ar balsu pirkšanu deputātu kandidātu labā, un līdz šai dienai tiesu vara turpina izmeklēt – kas, ko, kur un kā labā pirka. Viena no skaļākajām lietām, kas izskanēja pa visu valsti, bija iespējamā balsu pirkšanas lieta Latgales reģionā politiskās partijas “Saskaņa” deputāta kandidāta Andreja Elksniņa labā.

 

Preses rīcībā nonāca prokuratūras lēmums, kurā teikts, ka atsevišķas personas pirka balsis par 10 euro un spirtotajiem dzērieniem partijas “Saskaņa labā” ar nosacījumu, ja vēlētājs ievilks krustiņu pretī Elksniņa uzvārdam. Deputāts uz to noreaģēja zibenīgi, paziņojot, ka balsis tika pirktas “Vienotības” labā, nevis “Saskaņas” labā. Atcerēsimies vēl ko citu – līdzīgu atgadījumu tikai notikušu pirms gada – cerībā sajaukt galvu vēlētajam, viņš atbrīvojās no sava partijas biedra Anatolija Sproges, kurš tiek vainots balsu pirkšanas organizēšanā, tāpat – arī no uzņēmuma “Adugs”, kurā strādā Elksniņa partijas biedrs.

 

Starp citu, Anatolijs Sproge kandidēja Līvānu domes vēlēšanās 2013.gadā un veiksmīgi savāca lielu skaitu plusiņu (kā tas ir noticis – var tikai minēt), pēc tam nolika deputāta mandātu sava partijas biedra labā.

 

Satriec Elksniņa pārliecība par nesodāmību – viņš atklāti maina faktus un interpretē prokuratūras lēmumus tā, kā viņam ienāk prātā.

 

Kā saka tie, kas pazīst Elksniņu, “paliek bail tikai no domas vien, ka šis kungs sapņo vadīt Daugavpils domi”. Cilvēks, kas tik viegli atsakās no draugiem Jāzepa Zukuļa (uzņēmuma Adugs īpašnieks) un partijas biedra Anatolija Sproges. Ja viņi kaut kādā veidā varētu traucēt Elksniņa nodomiem un politiskajai karjerai.

 

Elksniņu nemaz nemulsina fakts, ka par bezdarbnieka Fjodora advokātu ir kļuvis Āris Bočs, kura pakalpojumi maksā 150 euro stundā un kuram ir ļoti īpašas attiecības ar Elksniņu – kā darba attiecības, tā arī privātās. Par to Elksniņš, protams, klusē.

 

Vistrakākais šajā situācijā ir tas, ka uz apsūdzēto sola rezultātā sēdēs bezdarbnieks Fjodors Martinovs, kurš kaudzēm dalīja naudu un litriem dalīja spirtu, un sēdēs Adugs darbinieks, kurš ir “Saskaņas” biedrs, kurš savu mandātu ir ziedojis partijas labā.

 

Uzņēmuma Adugs īpašnieks dīvainā veidā no lietas ir pazudis, lai gan pēc loģikas, visdrīzāk, šo pasākumu ir finansējis un kūrējis tieši viņš un ne bez viņa ziņas tika vadāts spirts ar automašīnu, kas pieder Adugs uzņēmumam.

 

Un likuma priekšā kādam būs jāatbild jebkurā gadījumā – ne īstajiem vainīgajiem, bet parastajiem izpildītājiem. Tāda mums ir tiesa sistēma – iesēdināt jau iesēdinās, bet ne tos.. Deputāts Elksniņš no ūdens izies sauss.

 

Un pavisam pēc bērnudārza spēlītēm izskatās Elksniņa apvainojumi konkurējošai partijai, ka viņi it kā ir mēģinājuši apsūdzēto Fjodoru pierunāt mainīt liecību. Atgādināsim: Fjodors tiek apsūdzēts par to, ka pirka balsis partijas “Saskaņa” labā. Nedēļu pēc tam pie viņa ieradušies cilvēki, kas likuši mainīt liecību – it kā tas viss tika darīts “Vienotības” labā. Ko lai saka! Rīgā, Tvaika ielā ir specializēta iestāde – tur palīdz cilvēkiem, kas ir zaudējuši savu atmiņu..Elksniņa un Boča kungam var ieteikt vērsties uz turieni, jo murgus, ar kuriem viņi mēģina attaisnoties, spēj teikt tikai šādu un līdzīgu iestāžu klienti.

Autors:Darina Svetlova
Foto:kasjauns.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti