Iedvesmojošs radošu industriju pasākums Heyday 0

Piektdiena, 31 jūl 2015, 10:16 Versija drukāšanai

Iedvesmojošs radošu industriju pasākums Heyday
5.augustā plkst. 16.00 Marka Rotko mākslas centrā norisināsies radošu industriju pasākums “Heyday”. “Heyday” programmā ir dažādu radošu nozaru profesionāļu iedvesmojošie stāsti


• žurnāla Benji Knewman galvenā redaktore Agnese Kleina (Rīga, Latvija). Benji Knewman ir bilingvāls grāmatžurnāls, kurš ir izveidots Latvijā. Tā pamata tēma ir «Dzīve, ko vari lasīt». Žurnāls tiek izplatīts ne tikai Latvijā, bet arī Zviedrijā, Vācijā, ASV, Singapurā, Nīderlandēs un citās valstīs.

 

• dokumentālo un aktierfilmu režisore, scenāriste un pasniedzēja Marina Razbežkina (Krievija). Marina ir Krievijas Kinematogrāfu savienības biedre, Krievijas

režisoru ģildes biedre un Krievijas kinoakadēmijas „Nika” locekle. Viņa piedalījās vairāk nekā 55 starptautiskos un Krievijas kino festivālos un saņēma vairāk par 25 balvām. Dokumentālo filmu darbnīca, kuru viņa dibināja, ir viena no populārākām kino skolām Krievijā. Viņas audzēkņu starpā ir pazistāma Krievijas režisore Valērija Gai Germānika, kura atzīst Marinu Razbežkinu par savu vienīgu pasniedzēju.

 

• responsīvu mājas lapu izveides rīka “Froont” līdzdibinātājs Sandijs Ruļuks (Rīga, Latvija). Froont ir veidots cilvēkiem, kas vēlas viegli vizuālā veidā izveidot

responsīvu mājaslapu. Pašlaik “Froont” rīkam ir virs 100 000 lietotāju.

 

• reklāmas izpildproducents no Backyard Productions aģentūras Kris Mathur (ASV). Backyard Productions ir starptautiskā reklāmas aģentūra, kura specializējas televīzijas reklāmā. Viņu klientu starpā ir Chevrolet, Nike, IKEA, Fiat, MTV, Hyundai, Nokia, Nissan un citi.

 

5. augusta plkst. 19.00 Cietokšņa 8. bastiona kreisā flanga kazemātā aicinām baudīt īsfilmu žanra daudzveidību Young Media Sharks nometnes Baltijas valstu studentu īsfilmu skatē. Programmā gan kino nozares jaunpienācēju debijas, gan arī starptautiskai kinoskatītāju komūnai pazīstami darbi.

 

ALFAS īsfilmu festivāla Starmetis finansējumu guvusī īsfilmā „Gonzales” režisors Vents Grīnbaums izmanto absurda komiskumu, veiksmīgi to ietērpjot īsajā stāstā, savukārt režisors Jurijs Skorobogatovs savā īsajā, trāpīgajā studiju darbā „Pierobeža” ar minimāliem līdzekļiem atklāj asprātīgu stāstu, aizraujot un izklaidējot skatītāju. Trīs īsfilmas „Ceļā uz mākslu” (rež. Nikita Voronovs), „Olgai” (rež. Haralds Ozols) un „Veidotāji” (rež. Valters Novožilovs, Mārcis Birste) ieskicē studentu radošās domāšanas amplitūdu no drastiskas nenopietnības līdz apcerīgiem jaunu kinematogrāfisko stilu meklējumiem.

 

Savukārt divas dokumentālās īsfilmas “No Ticket, No Perfume” (Aino Salmi, 2015) un “Art of Life” (Tiina Haak, Annamari Kenk, 2012) aicina kopā ar to varoņiem doties ceļojumā , mākslu un laimi meklējot.

 

Young Media Sharks studentu īsfilmu programma tapusi sadarbībā ar Latvijas Kultūras Akadēmiju (Latvija), RISEBA (Latvija), Baltic Film and Media School (Igaunija).

 

“Heyday” aicina visus ieinteresētus nākt uz pasākumu, lai uzdotu jautājumus, apmainīties ar savām domām un dibināt jaunus kontaktus! Pasākuma laikā būs pieejams kontaktu dēlis, uz kura būs iespēja piekārt savu vizītkarti.

 

Ieeja ir brīva!

 

Sekojiet pasākuma aktualitātēm facebook lapā www.facebook.com/heyday.daugavpils.

 

“Heyday” ir ilgtermiņa projekts, kas ir radīts, lai attīstītu radošas industrijas Daugavpilī. Projekta mērķis ir iedvesmot cilvēkus domāt radoši un uzsākt uzņēmējdarbību radošu industriju jomā. Jau gandrīz 2 gadus “Heyday” komanda regulāri aicina Daugavpilī uzņēmējus un radošu industriju profesionāļus ne tikai no Latvijas, bet arī no citām valstīm. Projekta “Heyday” uzaicināti viesi ir cilvēki, kuri spēj iedvesmot citus un padalīties ar savu pieredzi. “Heyday” arī ir efektīva platforma diskusijām un kontaktu dibināšanai.

 

Pasākumu “Heyday” organizē biedrība “Heyday Latvia” ar Young Media Sharks, Marka Rotko mākslas centra un Daugavpils uzņēmēju atbalstu.

Kontaktu informācija jautājumiem, priekšlikumiem vai sadarbības piedāvājumiem: Jevgeņija Žiģisova, jevgenijazigisova@gmail.com, 28669262.

 

* Tā kā pasākumā ieradīsies starptautiskās mediju nometnes Young Media Sharks 2015 dalībnieki, pasākums norisināsies angļu un krievu valodā.

 

0
Autors:www.daugavpils.lv
Foto:daugavpils.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti