Dome Sociālās lietu pārvaldes klientu interesēs veic steidzamus uzlabošanas pasākumus 0

Trešdiena, 01 jūl 2015, 20:58 Versija drukāšanai

Dome Sociālās lietu pārvaldes klientu interesēs  veic steidzamus uzlabošanas pasākumus
Kamēr pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Rodionovs, kurš atbild par sociālajiem jautājumiem pilsētā, atrodas atvaļinājumā, pilsētas domes vadība steidzamības kārtā veica virkni pasākumu, kas turpmāk ļaus ātrāk apkalpot Sociālo lietu pārvaldes klientus.


No brīža, kad Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis risināt sociālos jautājumus pilsētā uzticēja savam vietniekam Dmitrijam Rodionovam, ir pagājuši jau divi mēneši. Trešdaļu no šiem diviem mēnešiem Radionova kungs atrodas atvaļinājumā. Savukārt pārējā laikā Radionovs izcēlās vien ar skaļiem publiskiem paziņojumiem un kritiku par Sociālās pārvaldes vadītājas Benitas Siliņas darbu, izslēdzot viņu no partijas rindām un atsakoties pieņemt darbā Sociālajā lietu pārvaldē Saeimas deputāta palīdzi Žannu Kulakovu.

 

Politika ir un paliek politika, taču Sociālās pārvaldes klienti pārāk ilgi gaida rindā uz viņiem tik ļoti nepieciešamā statusa iegūšanu un uz pabalstiem, kuri tika ieviesti gada sākumā: pilsētā parādījās maznodrošinātā statuss (jau 2000 cilvēki ir iesnieguši iesniegumus šī statusa iegūšanai), bet Valsts kontrole sociālajiem darbiniekiem par pienākumu ir uzlikusi reizi gadā veikt sociālo pabalstu saņēmēju materiālo resursu un mantas novērtējumu. Neatņemama šī pasākuma daļa – pabalsta saņēmēja apsekošana viņa dzīvesvietā.

 

Ar pabalstu saņēmēju apsekošanu nodarbojas trīs Sociālās pārvaldes darbinieki, turklāt noteikumi paredz, ka apsekošana pie klienta mājās ir veicama diviem cilvēkiem (lai izslēgtu novērtējuma subjektīvo faktoru). Tādēļ vairākiem klientiem sociālo darbinieku vizīti bija jāgaida vairākus mēnešus. Un papildus tam – sociālajiem darbiniekiem ne tikai ir jāapseko klients dzīvesvietā, bet arī jāraksta atskaites par redzēto – arī tas aizņem laiku.

 

Laikā, kad jaunieceltais pilsētas sociālās sfēras kurators bija aizrāvies ar skaļu paziņojumu paušanu, nevis risināja konkrētas problēmas sociālajā jomā, pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis pirms aiziešanas atvaļinājumā kolēģiem uzdevis palielināt Sociālās pārvaldes darbinieku skaitu, lai īstenotu ātrāku klientu apkalpošanu, un stimulēt jau esošos sociālos darbiniekus.

 

Rezultātā – uzreiz pēc Līgo svētkiem – pilsētas domes Finanšu komiteja izskatīja jautājumu par sociālo darbinieku, kas veic klientu apsekošanu dzīvesvietā, skaita dubultošanu un, lai labāk organizētu darbu un raitāku palīdzības sniegšanu, vecākā sociālā darbinieka vakances izveidošanu.

0
Autors:Grani.lv
Foto:Jurijs Dunaiskis

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti