Lasītāja: "Viens cilvēks var sabojāt iespaidu par visu pilsētu!" 0

Pirmdiena, 15 jūn 2015, 14:54 Versija drukāšanai

Lasītāja: "Viens cilvēks var sabojāt iespaidu par visu pilsētu!"
Daugavpils jubileja šogad tika svinēta ar īpašu greznumu. Ja iepriekšējos gados ielas tirdzniecības vietu un bērnu laukumu atļauju skaits svārstījās ap 250, tad šogad to bija vairāk nekā 400.


Pēc svētku norises no laikraksta lasītājas Gaļinas. mēs saņēmām vēstuli ar pretenziju par gadatirgus organizāciju. Viņa raksta: "Amatniekiem un tirgotājiem, kas vēlējas piedalīties tirdziņā, saskaņā ar noteikumiem bija jāiesniedz iesniegums un jāapmaksā nodeva, savukārt Daugavpils domei bija jāierāda tirdzniecības vieta tirgotājiem”.

 

Neviens pat nedomāja, ka šī prasība izrādīsies grūti izpildāma. Tirgotāji, kuri vienmēr piedalās dažādos gadatirgos, brīnās par Daugavpils pašvaldības darba organizāciju. Vai bija grūti dažas dienas pirms gadatirgus izvietot vietas un sanumurēt tās? Tāpat daudzi bija nepatīkami pārsteigti par Tatjanu Migeli, kas dalībai gadatirgū no dalībniekiem pieņēma pieteikumus un komunicēja ar tirgotājiem. Bijām šokēti, ka rupjības komunikācijā ar tirgotājiem kļuva par normu.

 

Viņas darba rezultātā, iespējams, tīšām tika radītas neskaidrības ar vietām. Pārdevējiem nebija ierādītas noteiktas vietas, Migeles kundze piedāvāja aizņemt tās, kas būs brīvas. Šādas regulācijas rezultātā starp tirgotājiem uzreiz radās konfliktsituācijas, kuras Migeles kundze ar pašvaldības policijas palīdzību uzsāka risināt. Pie tam, pats risināšanas princips liek domāt, ka tirgotāji tika šķiroti. Daudzi dalībnieki paziņoja, ka līdzīgas situācijas ir bijušas arī iepriekšējos gados. Sanāk, ka viens cilvēks, kurš neatrodas savā īstajā vietā, var sabojāt iespaidu par visu pilsētu un sabojāt svētku prieku". 

 

Neskaitot šo vēstuli, mēs saņēmām arī “mutiskas atziņas” no tirdziņa dalībniekiem - par to, ka daudziem tirgotājiem nepietika vietas un cilvēki nezināja, kur drīkst izvietot savas teltis.

 

Lai saņemtu komentārus un situācijas skaidrojumu, mēs vērsāmies pie gadatirgus organizatores Tatjanas Migeles. Tatjana Migele mums norādīja, ka pieteikumi dalībai tirdziņā tika pieņemti līdz 29.maijam. Līdz šim datumam tirgotājam bija jāapmaksā tirgošanās nodeva un jāsaņem dalības atļauja. "Tomēr daudzi nolēma, ka var atsūtīt pieteikumu elektroniski, piemēram, 4. jūnijā, bez nodevas apmaksas un nepieciešamo dokumentu iesniegšanas. Daudzi tirgotāji bija tik bezkaunīgi, ka gadatirgus dienā ieradās, par to iepriekš nevienu nebrīdinot. Iespējams, daļa vainas mums jāuzņemas pašiem, jo esam izlutinājuši tirgotājus, jo citus gadus ļāvām tirgošanās nodevu maksāt pēc tirdziņa. Taču šogad pieņēmām lēmumu, ka par tirgošanos nodevu ir jāapmaksā pirms gadatirgus. Diemžēl ne visi tirgotāji ievēroja noteikumus," – sacīja T.Migele.

 

Vietas mēs nekad nedalām, jo visi grib tirgoties ielas sākumā, bet tirdziņam tika atvēlēta vieta no Vienības līdz Daugavas ielai, kā arī Parādes ielā. Parādes ielā atradās vien 8 tirdzniecības teltis. Savukārt pie dambja bija vēl divas brīvas tirdzniecības vietas. Arī tiem tirgotājiem, kas ieradās nevienu nebrīdinot, mēs neliedzām iespēju tirgoties. Svētki mūsu pilsētā ir kā stihija un viss nepārtraukti mainās. Svētkos es pati uzraudzīju tirdzniecības vietas un apstaigāju tās policijas klātbūtnē. Tik nevaldāmā pūlī nav iespējams iztikt bez policijas klātbūtnes!”

 

Domea priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe, kas kontrolē Departamenta darbu, atzina, ka gadatirgus sākumā bija manāms haoss, taču, viņaprāt, to varēja arī nepieļaut. Priekšsēdētāja vietnieks mūs informēja, ka uz priekšdienām tiks novērstas gadatirgus organizācijas nepilnības. Savukārt pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis piebilda, ka turpmāk pašvaldības prioritāte gadatirgos būs vietējie amatnieki, kurus pašvaldība centīsies nodrošināt ar vietu pirmām kārtām.

0
Autors:Grani.lv
Foto:Jurijs Dunaiskis

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti