Jūlijas Čepakovas atveseļošanās posms! 0

Ceturtdiena, 04 jūn 2015, 23:38 Versija drukāšanai

Jūlijas Čepakovas atveseļošanās posms!
Svarīgi apzināties, ka grūtā brīdī tu neesi viens aci pret aci ar savu nelaimi, bet visapkārt ir atsaucīgi cilvēki, kuri cenšas palīdzēt pārvarēt radušās grūtības! Tā notika arī Jūlijas Čepakovas gadījumā, par kuru nesen informēja laikraksts  “СейЧас” un DAUTKOM televīzija.


26. maijā Jūlijas māte Anžela Čepakova un meitene nokļuva Rīgas Stradiņa slimnīcā, kur Jūlijai tika nozīmēta galvas smadzeņu audzēja operācija. Operācija tika veikta 1. jūnijā - Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā. Tā ilga apmēram astoņas stundas un noritēja veiksmīgi. Operēja Neiroķirurģijas nodaļas vadītājs Egīls Valeinis.

 

Drīzumā Jūlijas mammai Anželai paziņoja, ka meita ir atmodusies no narkozes un pirmais, ko palūdza mediķiem...ēst, taču, pašsaprotamu iemeslu dēļ, Jūlijai tas tika atteikts.

 

Lai aizmigtu, Jūlija domās skaitīja kotletes. Vienu vārdu sakot, jauns organisms! Nākošajā dienā (2. jūnijā) Jūlija tika pārvesta no pēcoperācijas palātas uz kopējo palātu ar trim gultasvietām. Ārsts Egīls Valeinis pauda viedokli, ka audzējs izrādījās mazāk bīstams, nekā sākotnēji tika noteikts pamatojoties uz veikto magnētiskās rezonanses tomogrāfiju. Gandrīz viss audzējs tika izoperēts. Ārsti iedrošina: ja arī palika dažas audzēja šūnas, tās tiks apstarotas un ķīmijas terapijas kurss nebūs nepieciešams. Ir cerība, ka vēl viena operācija nebūs vajadzīga.  Meitene lēnām atgriežas normālajā dzīvē. Meitenei ir laba apetīte, bet vēl joprojām traucē galvas sāpes un ir nedaudz paaugstināta ķermeņa temperatūra. Jūlijai tiek veiktas intravenozās injekcijas un gaidāms atveseļošanās rehabilitācijas kurss.

 

“Palīdzība, kas tika saņemta no daudziem cilvēkiem, bija ļoti nozīmīga.Vēlamies teikt milzīgu paldies par atbalstu! Mēs necerējām… Līdzekļi tika ziedoti ne tikai no Daugavpils, bet arī no citām Latvijas pilsētām un ārzemēm. Kāds students no Lielbritānijas zvanīja un teica: “Ja jums nepietiks saziedoto līdzekļu, ziņojiet man, es organizēšu papildus līdzekļu  ziedošanu studentu vidū”.

 

Operācija, kura tika veikta Jūlijai, nav dārga. Mēs bijām panikā un gribējām būt droši, ja nu, notiek kādas komplikācijas. Šobrīd var droši teikt, ka saziedoto līdzekļu ir par daudz, tāpēc mēs pamatsummu pārskaitījām Latvijas slimo bērnu labdarības fondiem. Kad Jūlija uzzināja, ka par viņu uztraucās tik daudz cilvēku, sacīja: “Kaut ātrāk tas viss beigtos. Kad atveseļošos, es ļoti vēlos palīdzēt citiem bērniem…” Šuves sola noņemt 10. jūnijā. Labvēlīgas atveseļošanas gadījumā varēsim braukt mājās,” – informē Anžela un viņas balsī bija dzirdama cerība, ka viss būs kārtībā.

0
Autors:Grani.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti