Vai Daugavpilī atgriežas oligarhi? 0

Ceturtdiena, 21 maijā 2015, 16:14 Versija drukāšanai

Vai Daugavpilī atgriežas oligarhi?
Nesen par Daugavpils Sociālo lietu pārvaldes kuratoru ir iecelts pilsētas domes vicemērs Dmitrijs Rodionovs. Savu iepazīšanos ar viņam uzticēto jomu D.Rodionovs sāka ar sociālo lietu pārvaldes darbinieku sapulci, uz kuru viņš ieradās ar Žannu Kulakovu.


Bijušo Daugavpils pilsētas vadītāju Ž.Kulakovu Rodionovs sociālajiem darbiniekiem pieteica kā “neaizstājamu ekspertu” un kā partijas biedra, Saeimas deputāta Andreja Elksniņa palīdzi. Īsāk sakot, ar “Saskaņas centra” līdzdalību pie mūsu pilsētas apvāršņa ir parādījusies Žanna Kulakova, kura dēvē sevi par glābēju. Smieklīgi? Ļoti. Sevišķi, ja atsaucam atmiņā to laiku, kad Žanna Kulakova, būdama pilsētas galva, reiz jau mēģinājusi glābt šo pilsētu. Jautājums tikai – no kā?

 

Atgādināsim. 2013.gada jūnijā, Daugavpils iedzīvotāji teju vienbalsīgi lēma izteikt neuzticību esošajai Daugavpils domes vadībai, kuru vadīja Žanna Kulakova. Vēlētāji teica ardievas politiķiem, kuri bija iestiguši ķildu, kādu atsevišķu biznesmeņu interešu lobēšanas un korupcijas skandālos. Saņemot daugavpiliešu neuzticību toreizējā pilsētas vadība vēl ilgi nespēja atgūties, un visi viņu centieni atgūt deputātu mandātu un cilvēku uzticību, bija veltīgi. Nelīdzēja pat viņu iniciētais priekšlikums pārskaitīt vēlētāju balsis. Žannai Kulakovai un viņas sabiedrotajiem iedzīvotāji norādīja uz durvīm.

 

Kopš tā laika ir pagājuši divi gadi. Galvaspilsētā nevienam nevajadzīgā, ar pabojāto reputāciju – viņa atkal atsauca atmiņā Daugavpili – iespēju pilsētu, kuru pēc iepriekšējām vēlēšanām šajā pilsētā pilsonei Kulakovai kļuva arvien mazāk.

 

2014.gada beigās kādā no savām intervijām Žanna Kulakova minēja, ka neatteiktos ieņemt Sociālo lietu pārvaldes vadītāja vietnieka vietu, jo, viņasprāt, Sociālo lietu pārvaldi esot jāglābj. Var uzskatīt, ka šī bija Kulakovas atklātā vēršanās pie pilsētā valdošajiem spēkiem.

 

Šodien Kulakova dzied “Saskaņas centra” dziesmu. Viņas vecie draugi nav aizmirsuši, kā viņa parakstīja Saskaņas biedriem vajadzīgos dokumentus un pievēra acis uz dažādām viņu nelikumībām. Un kāds tam ir rezultāts? Uz pilsētnieku rēķina sadārdzinātie Eiropas projekti, šaubīgas iepirkumu procedūras, kā rezultātā pašvaldībai bija jāatgriež saņemtais Eiropas fondu finansējums teju 1 milj. eiro apjomā, neskaidrie skolu renovācijas un ceļu rekonstrukcijas projekti, kas draudēja izgāzties, epopeja ar tramvaju iepirkumu konkursu, kurā vairāki miljoni eiro teju bija ieripojuši bankrotējuša uzņēmuma kontos. Un tam klāt arī plaši izskanējušais korupcijas skandāls, kurā bija iesaistītas gan vietējās, gan galvaspilsētas biznesa haizivis, gan vietējās varas pārstāvji, kas vēlējās iedzīvoties uz mūsu iedzīvotāju rēķina, slēdzot līgumu ar “Batergo” par siltumapgādes piegādi daugavpiliešiem. Neizdevās. Tauta nepieļāva uzsākto kluso siltumtīklu privatizāciju. Rezultātā toreizējais pilsētas vicemērs, “Saskaņas centra” pārstāvis Vjačeslavs Širjakovs, aizdomās par kukuļņemšanu lielos apmēros, tika aizturēts. Tāpat kriminālprocesa ietvaros figurēja arī uzņēmēji – Karnauhs, Oglodkovs, Spirinovskis un Sorokins.

 

Interesanti, ka pilsētas domes priekšsēdētāja šo plaša mēroga korupcijas skandālu skaidroja ar notiekošajām priekšvēlēšanu cīņām.

 

Tajā pat laikā pilsētas preses konferences notika pašvaldības policijas darbinieku uzraudzībā, tādējādi Žanna Kulakova mēģināja pasargāt sevi no neērtajiem žurnālistu jautājumiem. Beigās ne tikai izvairījās no neērtajiem žurnālistu jautājumiem, bet arī bēga no žurnālistiem. Droši vien daudziem atmiņā ir palikuši ziņu kadri, kuros redzams, kā pilsētas galva mūk no DAUTKOM žurnālistes Jeļenas Kostigovas. Vēl vairāk – lai pārtrauktu domes priekšsēdētājas medības – Žanna Kulakova ar iesniegumu policijā vērsās pret DAUTKOM žurnālisti. Policijas atbilde ilgi nebija jāgaida – tā atteica ierosināt lietu .

 

Tāds, lūk, ir Žannas Kulakovas un viņas komandas sasniegumu saraksts, kas paveikts viņas pilsētas domes vadīšanas divu gadu laikā. Lūk, šādu mūsu pilsētas glābēju vēlas piedāvāt “Saskaņas centrs”, kurā kā anonīmais partijas biedrs, šķiet, Žanna Kulakova ir bijusi vienmēr. Taču pārējie četri politiskie spēki, kuros Kulakovas kundze pabijusi biedra statusā, izrādās, bijusi tikai īslaicīga aizraušanās. Lai gan patiesībā Vitālijs Azarevičs, Dmitrijs Rodionovs, Vjačeslavs Širjakovs un Žanna Kulakova – tā ir viena komanda, kura ļoti vēlas atgūt reiz zaudēto varu Daugavpilī.

 

Cilvēki jau nav muļķi. Atšķirībā no politiķiem, kuriem daugavpilieši reiz ir norādījuši uz durvīm, šie cilvēki ir ar labu atmiņu. Šie cilvēki atceras, ka vēl pirms šīs Saeimas vēlēšanām trūcīgie Daugavpils iedzīvotāji savās pārtikas pakās saņēma Saskaņas centra deputātu kandidātu bukletus. Tāpat pilsētas iedzīvotāji nav aizmirsuši, ka Sociālās lietu pārvaldes vadītājas Svetlanas Gavrilovas, kas bija Kulakovas ieliktenis, vadības laikā dāļāja pabalstus savējiem. Turklāt, pēc sociālo darbinieku domām, Gavrilovas darbības praktiski paralizēja visu pilsētas sociālā dienesta darbu. Taču pats svarīgākais, cilvēki ļoti labi atceras, kurš vēlējās mūsu pilsētu pārdot mantkārīgām amatpersonām un rijīgiem biznesmeņiem.

0
Autors:Grani.lv
Foto:Jurijs Dunaiskis

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti