Tika apsveikti Daugavpils aktīvākie,gudrākie un sasniegumiem bagātākie skolēni 0

Trešdiena, 13 maijā 2015, 09:30 Versija drukāšanai

Tika apsveikti Daugavpils aktīvākie,gudrākie un sasniegumiem bagātākie skolēni
Dabā ir laiks, kad pumpuri pārtop lapās un ziedos – nāk pavasaris. Un mums pilsētā tas ir laiks, kad godinām skolēnus, kuri visu mācību gadu kā pumpurus briedēja savas zināšanas, lai tās uzplauktu kā krāšņi ziedi konkursos, olimpiādēs, festivālos un sacensībās.


Šī gada 12.maijā Latviešu kultūras centrā tika sveikti mūsu pilsētas aktīvākie, zinātkārākie, centīgākie, gudrākie un sasniegumiem bagātākie skolēni – 2014./2015.mācību gada starptautisko, valsts un novada olimpiāžu, sacensību, festivālu un konkursu laureāti. Mēs varam būt lepni, ka šo skolēnu panākumi rotā mūsu pilsētu un nes tās vārdu aiz robežām – gan novada, gan valsts, turklāt šogad mūsu skolēnu sasniegumi ir dāvana Daugavpilij tās 740.dzimšanas dienā.

 

Atklājot pasākumu, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova sveica visus laureātus, uzslavējot un apbrīnojot skolēnu spēju tik daudz paspēt un uzvarēt. M.Isupova pateicās arī skolotājiem, izglītības metodiķiem un skolu administrācijai par skolēnu motivēšanu un atbalstīšanu, kā arī novēlēja izbaudīt un lietderīgi pavadīt tuvojošos vasaru.

 

Uzrunājot klātesošos, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Jānis Dukšinskis pauda gandarījumu par skolēnu sasniegumiem šajā mācību gadā, kas liecina par noturīgi augstu zināšanu līmeni.

 

Pilsētas skolēni visa mācību gada garumā cītīgi un zinātkāri apguva visdažādākās gudrības, uzklausīja pedagogu padomus, trenēja atmiņu, apķērību un atjautību, rakstīja, rēķināja, pētīja – gatavojās pasākumiem, kuros būs jāsacenšas ar citiem – tikpat spējīgiem skolēniem. Katra mācību gada noslēgumā, apkopojot ziņas par mūsu skolēnu sasniegumiem, atkal un atkal apbrīnojam skolēnu zināšanas, spējas un prasmes un patiesi priecājamies par viņiem un gūtajiem panākumiem.

 

Mūsu skolēni ir talantīgi un prasmīgi ne tikai vienā, bet dažādās jomās, un šogad 21 skolēns guvis godalgotas vietas vairākos pasākumos,

Doties uz valsts olimpiādēm – nozīmē kļūt par savas pilsētas vēstnieku, bet piedaloties starptautiskajās olimpiādēs, mūsu skolēni pasaulē nes ne tikai Daugavpils, bet visas Latvijas vārdu. Mūsu skolēni šogad ar panākumiem piedalījušies latviešu, krievu, vācu un poļu valodas, bioloģijas, informātikas (programmēšanas), vēstures, fizikas, matemātikas, ķīmijas, mājturības un tehnoloģiju, mūzikas olimpiādēs, publiskās runas konkursā, debašu turnīros novadā, valstī un pasaulē. Valsts un starptautiska līmeņa mācību sacensībās uzvaras ir guvuši 34 skolēni, apliecinot izcilas zināšanas un pārliecinoties par ieguldītā darba vērtīgumu.

 

Izvēlēties zinātniski pētnieciskā darba tēmu, kas ir interesanta un aktuāla, izurbties cauri daudzām teorijas lappusēm, pētīt, salīdzināt un aprakstīt, atklāt sev un varbūt arī citiem ko jaunu, uzstāties auditorijas priekšā, aizstāvot savu darbu – tā ir nenovērtējama pieredze, kas vidusskolēniem noteikti noderēs arī turpmāk. Šogad 19 mūsu pilsētas skolēni veiksmīgi startēja jau 39.Latgales un Latvijas skolēnu zinātniskajās konferencēs, savos darbos pievēršoties gan humanitārās sfēras, gan eksakto zinātņu jautājumiem, savukārt 18 Daugavpils 13.vidusskolas skolēni ar savu klavierspēles un akordeona spēles mākslu ir pierādījuši, ka ir cienīgi kļūt par valsts mūzikas festivālu 1.pakāpes diplomu laureātiem.

 

Daugavpils pilsētas skolēni ar panākumiem piedalījās arī dažādās novada mācību priekšmetu olimpiādēs un konkursos, apliecinot savas zināšanas matemātikā, vācu valodā, krievu valodā un literatūrā, debašu un publiskās runas mākslā, gūstot 19 godalgotas vietas.

Starp skolēniem noskaidroti labākie ne tikai mācību priekšmetu olimpiādēs, bet arī dažādās sporta sacensībās: 2 zelta medaļas izcīnītas individuāli, 8 godalgotas vietas ieguvušas komandas.

 

Pasākumā „paldies” izskanēja skolotājiem, kuri skolēnus vadīja uz aizvien jauniem sasniegumiem savā izaugsmē, sniedzot zināšanas, īstajā brīdī uzmundrinot un palīdzot atrast pareizo ceļu. Pateicības vārdi tika veltīti skolēnu vecākiem, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldei, izglītības metodiķiem un skolu vadībai.

Skolēnus sveica Daugavpils Universitātes zinātņu prorektore Inese Kokina un Mūzikas un mākslu fakultātes dekāns Ēvalds Daugulis, Daugavpils novada pašvaldības aģentūras TAKA direktors Rolands Gradkovskis un Daugavpils Olimpiskā centra valdes loceklis Uldis Pastars.

 

Ar priekšnesumiem pasākuma dalībniekus priecēja Daugavpils Valsts ģimnāzijas jauktais koris „Dveiņuva” (vadītāja Anita Zarāne, koncertmeistare Ilze Cepurniece), Daugavpils 3.vidusskolas grupa „New Age”, Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja grupa „3DeREM” (skolotāja Inna Likova), Daugavpils 13.vidusskolas 12.klases skolēni (skolotāja Larisa Bogatirjova), breika deju komanda „Factory Kingz” (vadītājs Andžejs Začiņajevs) un

Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centra „Jaunība” kolektīvi: horeogrāfijas studijas „Fantasy” vecākā grupa (skolotāja Vera Kohane), Show deju studijas „Vizāža” vecākā grupa (skolotāja Jeļena Grizāne) un deju grupas „Paradīze” vidējā grupa (skolotāja Žanna Trojāne-Sergejeva).

 

Svinīgo pasākumu vadīja Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja skolēni Marina Ivanova un Maksims Kirsanovs.

 

Lai gan skolas gads jau pamazām izskan, katrs pavasaris ir arī sākums – jaunām cerībām, jauniem sapņiem, augstākiem mērķiem. Lai tos izdodas piepildīt nākamajā mācību gadā un tad maijā tiksimies atkal, lai pārliecinātos, cik tālu ir aizveduši cerību un sapņu spārni!

0
Autors:www.daugavpils.lv
Foto:daugavpils.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti