Andrejs Zelčs, SIA “Auto Welle” valdes priekšsēdētājs: “Būt kustībā –– ŠKODA nostiprina savas pozīcijas Latgales reģionā” 0

Pirmdiena, 22 nov 2021, 08:34 Versija drukāšanai

Andrejs Zelčs, SIA “Auto Welle” valdes priekšsēdētājs: “Būt kustībā –– ŠKODA nostiprina savas pozīcijas Latgales reģionā”

Šoruden Daugavpilī durvis vēris jauns un moderns ŠKODA pilna servisa dīlera centrs SIA Auto Welle, kas tagad arī Latgalē piedāvā iegādāties jaunus vieglos ŠKODA automobiļus. 


Gan uzņēmumu, gan privātpersonu interese par jaunām automašīnām, tostarp arī par elektroauto, liecina par reģiona attīstības turpinājumu, – rodas jauni un inovatīvi biznesi, attīstās ražošana un infrastruktūra. Arī automašīnu nozare šobrīd ir dinamiska un ar arvien jauniem attīstības, mobilitātes un inovāciju plāniem. Ko tā nākotnē nesīs Daugavpils pilsētai un Latgales reģionam?

 

Andrejs Zelčs, SIA “Auto Welle” valdes priekšsēdētājs: “Būt kustībā –– ŠKODA nostiprina savas pozīcijas Latgales reģionā”

 

Arvien pieaugošs pieprasījums pēc jauniem auto

 

Laiks, kad jauna automašīna bija nerealizējams sapnis, šķiet daudziem ir pagājis. Acīmredzami interese par jaunām automašīnām pieaug kā privātajā, tā arī uzņēmējdarbības sektorā un tam ir zināmi iemesli – plaša modeļu izvēles pieejamība, lielāks komforts, samazināti izdevumi regulāriem remontdarbiem, iespēja automašīnas pielāgot individuālām prasībām un savam budžetam. Nenoliedzami šo pieprasījuma pieaugumu veido reģiona kopējā labklājība, kas tieši atspoguļo pirktspējas attīstību. Vienlaikus, klienti ir sākuši izvērtēt jaunas automašīnas iegādes priekšrocības un prognozējamas izmaksas. Tā kā jaunas automašīnas iegāde ir samērā liels pirkums, bieži tiek izmantots līdzfinansējums no līzinga kompānijām, kuru noteikumi ir vienkārši, procentu likmes nav augstas, tāpēc tas arī ir viens no papildus stimuliem jaunu automašīnu pieprasījuma pieaugumā.

 

Andrejs Zelčs, SIA “Auto Welle” valdes priekšsēdētājs: “Būt kustībā –– ŠKODA nostiprina savas pozīcijas Latgales reģionā”

 

Kopumā šobrīd ŠKODA modeļiem ir ļoti plašs klāsts – no gabarītos šķietami nelielās jaunās paaudzes FABIA, līdz ietilpīgajam un plašajam ģimenes krosoveram KODIAQ, ko iespējams aprīkot ar 7 sēdvietām. Klienti to ir novērtējuši –– 2020. gadā ŠKODA sasniedza vēsturiski augstāko tirgus daļu Latvijā, proti, 14.3%, un bija populārākais zīmols tieši privātpersonu vidū.

 

Kas attiecas uz pašu automašīnu izvēli – no iekšdedzes dzinēju klāsta benzīna dzinēji arvien vairāk prevalē pār dīzeļdzinējiem. Skatoties reģistrēto auto statistiku, izvēle, lielākoties, krīt uz tā saucamajiem SUV klases auto jeb krosoveriem, un, ir pārliecība, ka šī tendence saglabāsies. Konkrēti Daugavpils reģionā ir liela interese par OCTAVIA modeli, tāpat arvien pievilcīgāki kļūst elektroauto, ko šajā segmentā pārstāv un sevi pārliecinoši pieteicis ŠKODA ENYAQ – šis modelis Latvijā aizņem trešo daļu no jaunajiem Latvijā reģistrētajiem elektroauto šī gada pirmajos deviņos mēnešos.

 


 

Elektroauto – pasaules tendences, kas ienāk arī reģionos

 

Ne reizi vien no potenciālajiem pircējiem izskanējis viedoklis, ka nākamais iegādājamais auto noteikti būs ar elektrodzinēju. Latvijā arvien vairāk ir pieejami elektroauto uzlādes punkti, tāpēc tikai likumsakarīgi, ka šādas automašīnas ar zilajiem valsts reģistrācijas numuriem turpina arvien vairāk parādīties uz mūsu ceļiem. Elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkls Latvijā ar katru dienu paplašinās un pieejamas jau ap 200 uzlādes vietām. Savlaicīgi plānojot maršrutu, ar uzlādes problēmu saskarties nenāksies – atkarībā no automašīnas konfigurācijas ir iespējams ar pilnu uzlādi šķērsot Latviju no Daugavpils līdz Ventspilij vai Liepājai.

 

Andrejs Zelčs, SIA “Auto Welle” valdes priekšsēdētājs: “Būt kustībā –– ŠKODA nostiprina savas pozīcijas Latgales reģionā”


Jau šobrīd vairums klientu ir izrādījuši interesi un veikuši testa braucienus pie mums ŠKODA dīlera centrā un interesējas par salonā pieejamo ŠKODA ENYAQ iV, izzina tā priekšrocības un apsver tā iegādi. Arī gaidāmās subsīdijas elektroauto iegādes gadījumā, kas plānotas 2022. gadā, ir radījušas papildus interesi par šiem auto.

 

Nākotnes perspektīva Latgales reģionam

 

Auto Welle saloni atrodas rūpīgi piemeklētā, skaistā un pilsētai nozīmīgā vietā – Baznīckalnā. Daļa no ŠKODA salona ir izvietota gandrīz simts gadus senā ēkā, kas ir arhitektūras piemineklis. Mēs turpinām attīstīties, jo esam dīleris Baltijas valstīs, kas nozīmē to, ka mums nav tikai lokāls tirgus. Arī mūsu Daugavpils salonā pamazām ienāk jaunākās tehnoloģijas – autosalonā ir pieejami virtuālās vides piedāvājumi, ko jau paspējuši novērtēt mūsu potenciālie pircēji. Gadījumā, ja ir nepieciešamība aplūkot sevis izvēlēto modeli citā krāsā, apskatīt papildaprīkojumu un citas nianses, bet automašīnas nav uz vietas – to visu var izdarīt uz liela interaktīvā ekrāna. Modernie pārdošanas rīki nenoliedzami kļūst par neatņemamu auto iegādes procesa sastāvdaļu.

 



 

Uzņēmums dibināts pirms astoņiem gadiem – papildus VOLKSWAGEN zīmolam, ar ko nodarbojāmies līdz šim, nupat esam pievienojies arī ŠKODA auto tirgum. Saprotam, ka tie šobrīd ir populārāko automašīnu top 3 zīmoli, tāpēc turpināsim arī nākotnē priecēt klientus ar plašo modeļu klāstu un nostiprināt savas pozīcijas reģionā. Vēlamies, lai šie zīmoli ieņem tādu pašu vietu auto tirgū kā tas ir Baltijā kopumā, tāpēc pieliksim visas pūles, lai automašīnu klāsts un kvalitatīvā apkalpošana liktu klientiem atgriezties pie mums vēl un vēl.

 

Andrejs Zelčs, SIA “Auto Welle” valdes priekšsēdētājs: “Būt kustībā –– ŠKODA nostiprina savas pozīcijas Latgales reģionā”

0

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties
25. oktobrī, 10:10 Apkures tarifs Daugavpilī saruks par vēl 5%; “apkures grozā” – šķelda un propāna butāna maisījums
18. oktobrī, 15:25 Daugavpilietei Marijai Trošinai apritēja 104 gadi!

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti