Skrejceļš var būt pirmais solis ceļā uz aktīvu dzīvi 0

Sestdiena, 13 nov 2021, 08:41 Versija drukāšanai

Skrejceļš var būt pirmais solis ceļā uz aktīvu dzīvi

Tas nav nekāds jaunums, ka ikviens vēlas būt vesels, skaists un laimīgs. Ir daudz dažādu veidu un līdzekļu, kā to panākt. Tomēr, ja mēs mēģinātu sastādīt kādu veselības vai laimes likumu sarakstu, aktīvs dzīvesveids būtu saraksta augšgalā. Un tas ir pamatoti. Ieguvumi ir daudz lielāki par ieguldītajām pūlēm. Problēma ir tā, ka spert pirmo soli aktīvas dzīves virzienā bieži vien nav viegls uzdevums. Mēs vēlamies atrast vairākus attaisnojumus, kāpēc tagad nav īstais laiks sākt aktīvu dzīvi. Lai pārliecinātos, ka jums vairs nav iemesla atlikt savu laimi un labsajūtu uz rītdienu, šeit ir 6 iemesli, kāpēc skrejceliņš būtu pirmais solis aktīvas dzīves uzsākšanā.


1. iemesls: skrejceliņus ir viegli lietot

 

Uzsākot aktīvu dzīvesviedu, vēlaties, lai pirmie soļi būtu pēc iespējas vieglāki un lai izvairītos no nepatīkamām emocijām. Atzīsim, ka muskuļus astiepumi un sāpes ir liels šķērslis sportam. To visu var novērst, izvēloties vienkāršas, bet efektīvas kardioiekārtas, piemēram, skrejceliņus. Galu galā, kas var būt vienkāršāks par to, kā uzkāpt uzskrejceliņa, nospiest dažas pogas uz vadības paneļa un izvēlēties savu iecienītāko programmu, lai sāktu skriet?

 

2. iemesls: skrejceliņi ietaupa laiku un ir ērti

 

Izmantojot skrejceliņu mājās, jums nav jātērē laiks, lai dotos uz sporta zāli. To var veiksmīgi izmantot savam treniņam. Arī nelabvēlīgi laikapstākļi, kas varētu traucēt skriešanu parkā vai citā vietā, vairs nav iemesls, lai atteiktos no treniņa. Jūs varat skriet uz skrejceliņa mājās, pat ja tas notiek naktī, skatoties TV, klausoties savu iecienītāko mūziku vai podkāstus. Profesionālie skrejceliņi ne tikai ļauj droši un netraucēti skriet jebkurā diennakts laikā, bet arī ļauj izmēģināt savus spēkus virtuālās sacensībās starp skrejceliņu lietotājiem vai jūsu mīļākās pilsētas ielās.

 

Ja uztraucaties, ka skrejceļš aizņems daudz vietas jūsu mājoklī un bloķēs kādu . Saliekamai sskrejceļš, piemēram, KLARFIT TreadoActive vai inSPORTlineGardian G6 PRO, ļauj aizmirst par šauras vietas problēmām.

 

3. iemesls: skrejceliņi uzlabo garastāvokli

 

Jā, jūs noteikti izlasījāt pareizi. Skriešana uz kompakta skrejceliņa patiešām padarīs jūs laimīgāku. Tas ir tāpēc, ka skriešana ir aerobas vingrinājums, tāpat kā riteņbraukšana, kas stimulē smadzeņu darbību, lai saražotu vairāk endorfīnu (ķīmisko vielu, kas rada laimi). Tāpēc skriešana uz mehāniskā vai elektriskā skrejceliņa ne tikai uzlabos jūsu garastāvokli, bet arī palīdzēs atbrīvoties no trauksmes vai depresijas. Princips ir vienkāršs. Jo vairāk izmantosiet skrejceliņu, jo laimīgāks jutīsieties.

 

4. iemesls: skrejceliņi palīdz zaudēt svaru

 

Vēl viens iemesls, kāpēc izvēlēties skrejceliņu aktīvas dzīves uzsākšanai, ir tas, ka tas palīdz zaudēt nevēlamos kilogramus. Veicot 1,6 km skrējienu uz skrejceliņa, sadegs aptuveni 100 kalorijas. Tas ir diezgan daudz, ņemot vērā, ka šo skaitu ir viegli palielināt, ja treniņa laikā skrienat pilnā ātrumā un/vai paaugstināt treniņa intensitāti, izmantojot skrejceliņu piedāvātās funkcijas.

 

5. iemesls - skrejceliņi palielina kaulu blīvumu

 

Regulāra vingrošana uz skrejceliņa ne tikai palielinās muskuļu masu vai ļaus zaudēt kādu lieku kilogramu, bet arī palielinās minerālvielu saturu kaulos. Paaugstināts kaulu minerālvielu saturs, kas plašāk pazīstams kā kaulu blīvums, nodrošina to, ka kauli ilgstoši saglabājas stipri. Vienkāršāk sakot, regulāri izmantojot skrejceliņu, jūs novēršat tādu slimību kā osteoporoze risku.

 

6. iemesls - skrejceliņi stiprina sirdi

 

Skriešana vai pat staigāšana pa skrejceliņu pozitīvi ietekmē mūsu sirdi. Šāda veida vingrinājumi palīdz novērst dažādas sirds slimības. Pētnieki ir pierādījuši, ka skrejceliņa izmantošana samazina sliktā holesterīna līmeni. It kā ar to vēl nebūtu gana, izrādās, ka skrejceliņi ne tikai palīdz cīnīties ar slikto holesterīna līmeni, bet arī veicina labā holesterīna veidošanos. Tas vēlreiz pierāda, ka regulāra vingrošana uz skrejceliņa uzlabo asinsriti un stiprina sirdi.

 

Daudzus cilvēkus nopirmā soļa ceļā uz aktīvu dzīvesveidu varat turēt skrejceliņu izmaksas. Tomēr vadošajos tiešsaistes sporta inventāra veikalos, piemēram, PowerSport.lv vienmēr ir izdevīgi piedāvājumi dažādiem zīmoliem, tostarp inSPORTline, NordicTrack, Reebok, TechnoGym un daudziem citiem. Ja skrejceliņu veicināšana joprojām liek labākos skrejceliņus un to cenu uz pretējiem svariem, vienmēr ir iespēja iegādāties skrejceliņu ar atlicinājumu. Kuru skrejceliņu - mehānisko vai elektrisko, mini vai profesionālo - izvēlaties, ir atkarīgs no jūsu vajadzībām un mērķiem. Mēs garantējam, ka neatkarīgi no tā, kādu skrejceliņu izvēlēsieties, jūs jutīsieties laimīgāks, tiklīdz uzkāpsiet uz tā.

0
Autors:Grani.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties
25. oktobrī, 10:10 Apkures tarifs Daugavpilī saruks par vēl 5%; “apkures grozā” – šķelda un propāna butāna maisījums
18. oktobrī, 15:25 Daugavpilietei Marijai Trošinai apritēja 104 gadi!

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti