Āda aukstajā sezonā: kā par to parūpēties? 0

Otrdiena, 05 okt 2021, 08:00 Versija drukāšanai

Āda aukstajā sezonā: kā par to parūpēties?

Karstās sezonas beigās debesis atkal klāj tumši mākoņi, bieži ir vējš un lietus. Šāda gadalaiku maiņa spēcīgi ietekmē gan pašsajūtu, gan sejas ādas veselību un izskatu. Jūsu ādai rudenī ir jāsaņem vitamīni, minerālvielas un mitrināšana, lai tā būtu veselīga, elastīga un starojoša, tāpēc zemāk ir apkopoti daži padomi, kas palīdzēs saglabāt ādu veselīgu arī aukstās sezonas laikā.


Veselīgas ādas noslēpums ir pareiza mitrināšana


Lai gan var būt visai sarežģīti pasargāt sevi no pastāvīgi mainīgajām temperatūrām un augsta gaisa piesārņojuma, pareizi izvēlētas procedūras un skaistumkopšanas līdzekļi var palīdzēt atrisināt pēkšņi radušās ādas problēmas. Daudzi cilvēki rudenī saskaras ar šādām galvenajām problēmām: sausa, dehidrēta, blāva sejas āda, ekzēma (citādi pazīstama kā dermatīts) un rosacea (rozācija).

 

Produkti sausai ādai


Kad laiks kļūst auksts un mitrs, bet āda ir sausa un plēkšņaina, ir svarīgi lietot uzticamus un efektīvus mitrinātājus. Šajā gadalaikā noderēs sejas krēms ar mitrumu aizturošām sastāvdaļām – hialuronskābi, medu, glicerīnu un kolagēnu. Visas šīs sastāvdaļas intensīvi mitrina, baro, izlīdzina ādu un piešķir tai lielāku elastību. Savukārt, ja vēlaties iegūt optimālu rezultātu, meklējiet krēmā kopā kolagēnu un elastīnu, kas aizsargā ādu, cīnās ar sausumu un novecošanās pazīmēm. Visas šīs sastāvdaļas ir noderīgas gan dienas, gan nakts sejas krēmos, tāpēc gada aukstākajās dienās nešļakstiet ūdeni uz ādas, bet gan pēc vajadzības uzklājiet krēmu vairākas reizes.

 

Sejas krēmi cīņā ar ekzēmu

 

Ekzēma ir neinfekciozs ādas iekaisums, kura laikā āda kļūst sarkana un raupja, jūtot nepatīkamu niezi. Ekzēmu bieži pavada arī lielāki vai mazāki izsitumi uz ādas. Cilvēki, kas mokās ar šo ādas slimību, labi apzinās, ka skarbā rudens temperatūra var pasliktināt situāciju, tāpēc ir svarīgi lietot pareizos ādas kopšanas līdzekļus, tiklīdz kā temperatūras stabiņš aiz loga krītas. Kairinātai, sausai un niezošai ādai nepieciešami mitrinoši sejas krēmi, taču pārliecinieties, ka tie nesatur smaržvielas un alkoholu, kas var vēl vairāk pasliktināt situāciju. Krēmi, kas mazina apsārtumu un niezi, aizsargā pret apkārtējās vides kaitīgo iedarbību un aukstumu, mitrina un novērš sausuma sajūtu – tieši tādi jums jāmeklē veikala plauktā vai tiešsaistē.

 

Sejas kopšanas līdzekļi, lai ārstētu apsārtušu ādu

 

Šī ir vēl viena ādas problēma, kas rodas, mainoties laikapstākļiem. Pāreja no siltas telpas uz mitru un aukstu gaisu izraisa zināmu šoku ādai – tā kļūst sarkana, sausa un ne tik dzīvīga. Tādējādi vasarā izmantotās metodes būs jāatliek uz nākamo sezonu, un jāveic daudz efektīvāki pasākumi. Cilvēkiem ar šo problēmu jāmeklē īpaši krēmi apsārtušai ādai. Šādi sejas krēmi satur vērtīgus ekstraktus, kas uzlabo dabisko aizsardzību pret apkārtējās vides kairinātājiem, intensīvi nomierina sejas ādu, samazina apsārtumu un degošo sajūtu, kā arī aptur tās saasināšanos.

 

Ievērojiet vienkāršu rudens ādas kopšanas rutīnu

 

Īsākas dienas un vēsākas temperatūras – tā mūs sagaida rudens. Šīs izmaiņas spēcīgi ietekmē ādu un tās veselību, tāpēc vasarā izmantotā sejas kopšanas rutīna vairs nebūs piemērota nākamajai sezonai. Tāpat kā atdziestot laikam, vasaras drēbes tiek nomainītas uz siltākām, ir svarīgi mainīt arī sejas kopšanas līdzekļus.

 

1. Atšķirībā no vasaras, rudenī vajag lietot maigākus sejas tīrīšanas līdzekļus un skrubjus. Tādā veidā netiks nesabojāta ādas aizsargbarjera un āda netiks kairināta.

 

2. Mazgājiet seju ar remdenu ūdeni. Karsts ūdens var sabojāt ādas dabisko aizsargspēju, izraisīt ādas sausumu, plaisāšanu vai pat infekcijas. Tātad bieža mazgāšana ar karstu ūdeni var veicināt sarkanu vai pat ļoti sausu ādu.

 

3. Biežāk mitriniet ādu. Kad esat izvēlējies savai ādai piemērotāko krēmu, izmantojiet to vairākas reizes dienā. Dienas laikā uzklājiet vieglākas konsistences sejas krēmu un pirms gulētiešanas – taukainu nakts krēmu. Dienas krēms nodrošinās jūsu ādas aizsardzību no ārējiem stimuliem, savukārt nakts krēms palīdzēs ādai reģenerēties nakts laikā un atjaunos tās dabisko mitruma līdzsvaru.

 

4. Atcerieties lietot sauļošanās līdzekli. Lai gan tas var šķist dīvaini, bet saules gaisma (UVA / UVB) sasniedz mūs visu cauru gadu un var izraisīt priekšlaicīgu ādas novecošanos. Protams, rudenī varat izmantot nedaudz zemākas aizsardzības SPF krēmus, taču nav ieteicams no tiem pilnībā atteikties.

 

Rūpējieties par savu ādu no iekšpuses


Ja jūs domājat, ka sejas krēmi palīdzēs atrisināt visas jūsu ādas problēmas, jūs kļūdāties. Dienas un nakts krēmi ir nepieciešami, lai ādu uzturētu veselīgu, taču ar tiem vien nepietiks. Neaizmirstiet rūpēties par savas ādas veselību arī no iekšpuses – dzeriet daudz ūdens vai dažādas zāļu tējas. Tāpat mēģiniet ēst pārtiku, kas ir bagāta ar būtiskiem vitamīniem. Cinks ir svarīgs labas imūnsistēmas uzturēšanā, tas palīdz aizsargāt pret kaitīgajiem UV stariem un cīnās ar iekaisumu. Šis vitamīns ir bagātīgi sastopams tādos pārtikas produktos kā jēra un liellopu gaļa vai rieksti. C vitamīns ir būtisks sausas ādas īpašniekiem, to var atrast gan sejas krēmos, gan pārtikas produktos – citrusaugļos, kivi vai zaļos lapu dārzeņos. B3 vitamīns palīdz aizsargāt pret pūtītēm, savukārt B6 vitamīns uzlabo vielmaiņu un stimulē enzīmu ražošanu. Tāpēc, lai rudenī izvairītos no izsitumiem, ēdiet vairāk burkānu, brokoļu, zivju, augļu un rozīņu, un riekstu. Ja jūsu āda cieš no mitruma zuduma, papildiniet savas K vitamīna rezerves – tas palīdz "tikt galā" ar tumšajiem lokiem zem acīm un cīnās ar mitruma zudumu. Šis vitamīns lielā daudzumā satopams bazilikā, zaļajās pupiņās, gurķos un olīveļļā.

 

Tātad rudenī savu sejas ādu jākopj rūpīgāk un atbildīgāk nekā citos gadalaikos. Dažādas vides izmaiņas, vējš, lietus, aukstums un gaisa piesārņojums negatīvi ietekmē jūsu ādas stāvokli – tā var kļūt sausa, raupja, saplaisājusi, zaudēt elastību. Aizsargājiet savu ādu no negatīvajiem vides kairinātājiem, izmantojot efektīvus sejas krēmus, kas piemēroti tieši jūsu ādai. Protams, neaizmirstiet arī par organismam nepieciešamajiem vitamīniem – tikai tādā veidā jūs varēsiet izbaudīt gludu, starojošu, dzīvīgu ādu un lielisku labsajūtu.

0
Autors:partneru materiāls

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties
25. oktobrī, 10:10 Apkures tarifs Daugavpilī saruks par vēl 5%; “apkures grozā” – šķelda un propāna butāna maisījums
18. oktobrī, 15:25 Daugavpilietei Marijai Trošinai apritēja 104 gadi!

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti