Atskats par paveikto: spilgta pieredze un augsts novērtējums Erasmus+ projektos 0

Trešdiena, 30 dec 2020, 23:48 Versija drukāšanai

Atskats par paveikto: spilgta pieredze un augsts novērtējums Erasmus+ projektos

Neapšaubāmi, Erasmus+programmai un tās aktivitātēm ir milzīga loma gan skolēnu, gan skolotāju izglītošanā, gan pasaules uzskatu veidošanā, gan redzeslokā paplašināšanā. Esam gandarīti, ka Daugavpils 3.vidusskolas darbs Erasmus+ projektos ir augstu novērtēts – esam skolu sektora mobilitāšu dalībnieku TOP 5 pēc pedagoģiskā personāla mobilitātēm!


Gaidot Erasmus+ programmas jauno periodu, varam atskatīties un novērtēt, kas ir paveikts šajos 6 gados, kopš skola ir aktīvi iesaistījusies projektu darbībā.

Neapšaubāmi, Erasmus+ programmai un tās mobilitātēm ir milzīga loma gan skolēnu, gan skolotāju izglītošanā, gan pasaules uzskatu veidošanā, gan redzesloka paplašināšanā.

 

 

28 skolas pedagogiem bija iespēja tālākizglītoties Eiropas labākajās (reitingu ziņā) izglītības iestādēs. Nozīmīgākās tēmas, kuras tika piedāvātas skolotāju profesionālajai pilnveidei un izaugsmei, bija saistītas ar inovatīvām mācību metodēm, digitālajām kompetencēm un zināšanām par jauniešiem darba tirgū. Protams, būtiska bija arī svešvalodu apguve, jo, piedaloties projektu mobilitātēs, skolotāji pilnveidoja angļu valodas zināšanas, kas mācību procesā ļauj izmantot plašāku metodiskās literatūras klāstu, kas ir īpaši svarīgi, ieviešot kompetencēs balstīto mācību saturu. Svešvalodas zināšanu līmeņa uzlabošana ļauj pilnvērtīgākizprast un novērtētcitu valstu pieredzi, integrēt apgūtās zināšanas savās stundās. Ne tikai skolēniem, bet arī pedagogiem ir svarīgi apgūt valodas – darba tirgus arvien vairāk pieprasa vienas vai vairāku svešvalodu brīvu lietojumu. Produktīva sadarbība mūsu skolai izveidojās ar labākajām Maltas skolām, kurās mūsu pedagogi ne tikai pilnveidojasavas angļu valodas prasmes, bet arī pārņēma labāko pieredzi darbam ar skolēniem. Ļoti veiksmīga un vērtīga bija sadarbība ar Somijas pilsētas Joensu liceju (JoensuunYhteinskoulunLukio), kurā mūsu skolas administrācijai un skolotājiem bija iespēja vērot mācību procesa norisi un apgūtinovatīvus metodiskus paņēmienus.

 

Atskats par paveikto: spilgta pieredze un augsts novērtējums Erasmus+ projektos

 

Iesaistoties Erasmus+ projektos, mūsu skolēni ir guvuši spilgtu un neatkārtojamu pieredze, strādājot starptautiskās jauniešu komandās un sadarbojoties ar vienaudžiem no Vācijas, Anglijas, Portugāles, Slovēnijas, Itālijas u.c. Eiropas valstīm. Mūsu jaunieši attīstīja prasmesvideo veidošanā virtuālās realitātes programmām, apguva oratora un debašu mākslu, iedziļinājās teātra mākslas niansēs, izmēģināja savas spējas literārajā daiļradē, aktiermeistarībā, scenāriju rakstīšanā un operatora darbā. Nopietna sagatavošanās bija nepieciešama, lai skolēni godam varētu piedalīties starptautiskās zinātniskās konferencēs ģeoloģijā, ķīmijā, fizikā, bioloģijā, kā arī uzstāties konferencē par cilvēktiesībām. Katra dalība mobilitātē deva nozīmīgu ieguldījumu jauniešu kā personības attīstībā, veidoja pārliecību par savām spējām, ļāva apzināties savus talantus, kādam pavēra redzējumu uz nākotnes profesijas izvēli.Erasmus+ programmas īpaša vērtība ir iespēja uz laiku iegūt “otru ģimeni”– skolēnidzīvo viesģimenēs, kas ļauj dziļāk izprast citu kultūru, kā arī izjust, kā silda citā valstī dzīvojošu vienaudžu ģimenes pavards.

 

Ar cerībām skatāmies uz Erasmus+ programmu jauno periodu, kas sāksies2021.gadā. Septiņu gadu laikā – līdz 2027.gadam –visdažādāko projektu realizēšanai no ES fondiem tiks atvēlēts divas reizes vairāk līdzekļu, nekā iepriekšējā periodā, turklāt tajos paredzēts iesaistīt trīs reizes vairāk dalībnieku. Tas nozīmē, ka mūsu pedagogiem un skolēniem pavērsies vēl plašākas iespējas iesaistīties pasaules procesos un nest ārpus Latvijas robežām Daugavpils pilsētas un skolas vārdu!

0
Autors:Daugavpils 3.vidusskolas direktora vietniece izglītības jomā Alina Jeremenko
Foto:preses foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties
25. oktobrī, 10:10 Apkures tarifs Daugavpilī saruks par vēl 5%; “apkures grozā” – šķelda un propāna butāna maisījums
18. oktobrī, 15:25 Daugavpilietei Marijai Trošinai apritēja 104 gadi!

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti