Krāmu tirgus Cietoksnī jeb muzejs zem atklātām debesīm 0

Piektdiena, 14 aug 2020, 16:51 Versija drukāšanai

Krāmu tirgus Cietoksnī jeb muzejs zem atklātām debesīm

Cietoksnī pie slavenās skulptūras “Baltais zirgs” 18. augusta no 10.00 līdz 14.00 notiks jau ne mazāk slavens krāmu tirgus – paradīze dekorētājiem, modes cienītājiem un parastajiem iedzīvotājiem.


Šeit var atrast ne tikai to, ko jums vajag, bet arī nopirkt lietas, par kurām jūs pat nepadomātu, vārdu sakot, katrs atradīs to, kas viņam šķiet interesants.

 

Lai iedziļinātos ielu tirdzniecības atmosfērā un uzzinātu par dažām tās īpašībām, esam parunājuši ar Artjomu Mahlinu, kurš atbild par Daugavpils cietokšņa saglabāšanas un attīstības projektiem.

 

- Artjom, kā Jums šķiet, uz tirgu atnes drīzāk nevajadzīgas mantas vai tur var ieraudzīt arī vintāžas vai pat ekskluzīvas lietas?

 

- Jebkura lieta vienmēr atrod savu jauno saimnieku, un uz katra galdiņa noteikti atradīsiet kaut ko unikālu. No vintāžas mēbelēm līdz seno laiku lellēm, jaungada rotājumiem, zaldātiņiem un Riekstkodiem. Bet citam interesēs plates, seno laiku grāmatas, pagājušo gadu periodiskie izdevumi, kalendāri un … pat lauksaimniecības tehnikas detaļas, kuras var izmantot interjera iekārtošanā.

 

-Tas nozīmē, ka var doties ne tikai pēc pirkumiem, bet arī uz vēsturisku ekskursiju, kā Jums šķiet?

 

- Jā, cilvēki, kas atnes savas mantas, ir atvērti, interesanti sarunu biedri un labprāt izstāstīts savu mantu vēsturi, bet priekšmeti taču ir laika atspoguļojums.

Tirgū noteikti būs arī galerija “Bunkurs” ar vēsturiskajiem pilsētas un novada eksponātiem.

 

- Ja šī ideja jau kuru gadu ir populāra iedzīvotāju vidū, varbūt jums ir plāni, kā to paplašināt, izveidot neparastu atmosfēru tirgus laikā? Padalieties.

 

- Protams, atmosfērai ir milzīga loma, mums šeit palīdz seno laiku mūzika un militārie marši, kas ļoti harmoniski iederas Cietokšņa sienās. Kas attiecas uz paplašināšanu, to ir diktējusi pati dzīve. Jau jūlijā mums pievienojās tā saucamais “Bērnu tirdziņš”, kur var nopirkt rotaļlietas, apģērbu, grāmatas. Šoreiz mēs arī viņus gaidām.

 

- Vai krāmu tirgū bieži var satikt kolekcionārus?

 

- Protams, tā ir lielākā daļa tirgotāju. Viņiem tā ir iespēja satikt domubiedrus, papildināt savas kolekcijas ar jauniem eksemplāriem vai pārdot nevajadzīgos. Uz kolekcionāru galdiņiem var ieraudzīt visu, ko sirds kāro. Te ir fotoaparāti, monētas, atklātnes, kalendārīši, biļetītes…

 

- Artjom, Cietoknis ir kļuvis par nozīmīgu daļu Jūsu dzīves. Bet kāda Jums ir, varbūt nereāla, teiksim, traka, ideja vai sapnis (kaut gan, kas zina, varbūt pilnīgi īstenojama), ko varētu izveidot, realizēt Cietoksnī?

 

- Tas ir cietokšņa parks... Restaurēt lapeni, strūklaku, pazemes komunikācijas parādīt, saglabāt vēsturiskās liepas un pat nelielu kafejnīcu atvērt. Ziniet, gribas sakārtot, veikt ne tikai restaurāciju, bet zinātniski pamatotu restaurāciju, jo ir vēsturiskie rasējumi.

 

- Paldies!

 

Nu ko, gaidām visus šo sestdien un atgādinām, ka pārdošana ir atļauta bez kases aparāta un čekiem, tikai jāsamaksā pašvaldības nodeva par ielu tirdzniecību un, lai piedalītos pasākumā, iepriekš jāsazinās ar organizatoriem pa tālruni: +371 22425156.

 

Šo pasākumu rīko biedrība “Atmiņu lāde” ar Daugavpils pilsētas domes un Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centra atbalstu.

0
Autors:Grani.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties
25. oktobrī, 10:10 Apkures tarifs Daugavpilī saruks par vēl 5%; “apkures grozā” – šķelda un propāna butāna maisījums
18. oktobrī, 15:25 Daugavpilietei Marijai Trošinai apritēja 104 gadi!

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti