Uzņēmums DAUTKOM un Lielā talka 0

Pirmdiena, 27 apr 2015, 17:22 Versija drukāšanai

Uzņēmums DAUTKOM un Lielā talka
Kā zināms, 25. un 26. aprīlī piecas valstis apvienojās liela mēroga uzkopšanas akcijā: sestdien, 25. aprīlī no atkritumiem atbrīvojās Latvijas , Lietuvas un Ukrainas iedzīvotāji, bet svētdien , 26. aprīlī viņu piemēram sekoja Grieķijas un Kipras iedzīvotāji. Šogad Latvijā oficiāli reģistrētas 1700 uzkopšanas vietas, tas ir par 260 vietām vairāk nekā pagājušajā gadā.


Tajā pat laikā, iespējams, faktisko uzkopšanas vietu bija vairāk, jo daudzi iedzīvotāji talkošanu organizē paši, bez oficiālas vietas pieteikšanas. Latvijā Lielā talka norisinās kopš 2008. gada, un šīs kustības mērķis ir padarīt Latviju līdz tās simtgadei par tīrāko valsti pasaulē.

 

Protams, uzņēmums DAUTKOM nevar atturēties no tik noderīgas un saprātīgas akcijas un uzņēmuma darbinieki jau daudzus gadus uzkopj Lielā Stropu ezera krastu. Šis gads nav izņēmums un apmēram 60 darbinieki bruņojušies ar maisiem, cimdiem un nūjām ar asiem uzgaļiem sestdien, plkst. 9.00 uzsāka talkošanu.

 

“Interesanti sanāk"- spriež laikraksta “СейЧас” galvenā redaktore Irina Hotuļova" kāpēc vieni piegružo, bet citi pēc viņiem uzkopj? Un tie, kuri uzkopj, priecājas, ka ir savākuši daudz atkritumu”…

 

Uzņēmums DAUTKOM un Lielā talka

Uzņēmums DAUTKOM un Lielā talka

Uzņēmums DAUTKOM un Lielā talka

Uzņēmums DAUTKOM un Lielā talka

Uzņēmums DAUTKOM un Lielā talka

Uzņēmums DAUTKOM un Lielā talka

Uzņēmums DAUTKOM un Lielā talka

Uzņēmums DAUTKOM un Lielā talka

Uzņēmums DAUTKOM un Lielā talka

Uzņēmums DAUTKOM un Lielā talka

 

 

Daži darbinieki sestdien uz Lielo talku atnāca ne vieni, bet ar saviem bērniem. Portāla grani.lv latviešu versijas redaktore Ilga Liepniece atnāca ar meitu un dēlu. Vienības pamatskolas skolnieks Dāvids godīgi atzinās, ka gribētu labāk pagulēt, nekā iet uz Stropiem, bet dabai ir jābūt sakoptai, tāpēc vīrišķīgi pārvarēja miegu un atnāca mammai līdzi. Kintija pastāstīja, ka viņai dalība Lielajā talkā jau ir kā tradīcija. Piektdien viņa ar klasesbiedriem un citiem 12. vidusskolas audzēkņiem uzkopa Ruģeļu mikrorajona teritoriju, bet pēc tam cepa grilldesiņas. “Bet šodien talkot bez iebildumiem ierados ar savu mammu,”- skaidro Kintija. “Kurš pats savāc atkritumus, tas nepiesārņos dabu. Tas ir ieguldījums mūsu dzīvē,” – rezumēja Ilga.

 

Saliedēti strādāja Fedotovu ģimene: DAUTKOM televīzijas operators Aleksandrs, grani.lv žurnāliste Irina un viņu dēli Timūrs un Jegors. Timūram tā ir pirmā talka viņa mūžā,un viņš rūpīgi uzdūra gružus uz nūjas un lika maisā un mēģināja, cik vien iespējams, to darīt bez pieaugušo palīdzības. Televīzijas DAUTKOM producente Olga Repina atzīmēja : talka ir noderīga ne tikai no uzkopšanas viedokļa, bet tā ir iespēja sanākt kopā, atrauties no datoriem un vienkārši paelpot svaigu gaisu.

 

Apmēram stundas laikā DAUTKOM kolektīvs piepildīja ar atkritumiem vairākus desmitus maisu. Kā parasti, dominēja plastmasas un stikla pudeles, dažādi produktu iepakojumi, vienreizējie trauki un citi pārpalikumi no atpūtas dabā. Retorisks jautājums - kāpēc pēc sevis nevar novākt? Diemžēl, cilvēciskā cūcība ir bezgalīga. Gadījās arī eksotiskāki atradumi: sieviešu un vīriešu apakšveļa, sauļošanās krēslu daļas, daļa no motocikla, ceļojuma somas un automašīnu detaļas. 2015. gada sezonas jaunums – izmantoto autiņbiksīšu lērums. Rodas iespaids, ka kāda ģimene speciāli tos atvedusi uz ezera krastu, nevis izmeta atkritumu konteineros kā tas pienāktos. Kā to vispār komentēt? Grāmatvede Svetlana Miteņova mēģināja iztikt bez lamu vārdiem, bet emocijas nevarēja valdīt:

 

- Es domāju, ka daba nepiedod un atriebsies tiem, kuri piesārņo. Cilvēki brīnās, no kurienes slimības, problēmas…Tātad, kaut ko dzīvē ir izdarījuši ne tā… Novāc pēc sevis! Atved sev līdzi maisiņu un novāc pēc sevis! Un daba būs tev pateicīga…

 

Daba, starp citu, vienalga priecēja mūs ar ziedošo vizbulīšu lauku un koši dzeltenām māllēpenēm. Dzīve ir jauka un pārsteidzoša, it īpaši, kad sestdienu sāc ar labu darbu. Mēs sākām. Un jūs?

Autors:Grani.lv
Foto:Jurijs Dunaiskis

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Šodien, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti