Simfoniskās mūzikas koncerta “Simfoniskie rotājumi” modelēšanas koncerts 0

Piektdiena, 06 mar 2020, 17:40 Versija drukāšanai

Simfoniskās mūzikas koncerta “Simfoniskie rotājumi” modelēšanas koncerts

Tuvojoties gada spilgtākajam notikumam latviešu kultūrā, XII Latvijas skolu un jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, kuri notiks no šī gada 6.jūlija līdz 12.jūlijam, notiek dažādas aktivitātes un svētku sagatavošanas pasākumi.


XII Latvijas skolu un jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kuri pulcēs tūkstošiem dziedātāju, dejotāju un dalībnieku no citiem mākslinieciskajiem kolektīviem Latvijā un diasporā.

 

Arī Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskola aktīvi iesaistās dziesmu un deju svētku radīšanas procesā. 2020. gada 6. jūlijā Lielajā Ģildē notiks Simfoniskās mūzikas koncerts “Simfoniskie rotājumi”, kurā piedalīsies 29 kolektīvi. 2020. gada 29. februārī Rīgas 6. vidusskolā notika Simfoniskās mūzikas koncerta “Simfoniskie rotājumi” modelēšanas koncerts. Vienīgais Latgales reģiona pārstāvis bija Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas kamerorķestris Aivara Broka vadībā.

 

Svētku modelēšanas koncerts norisinājās divās daļās. Modelēšanas koncertā tika veidoti 6 apvienotie simfoniskie orķestri. Mūsu apvienotais 116 dalībnieku orķestris apvienoja Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas kamerorķestri, Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas simfonisko orķestri un Pāvula Jurjāna mūzikas skolas simfonisko orķestri. Koncertā tika atskaņota Jāņa Ivanova 6.simfonijas (Latgales) 2.daļa, Jāzepa Mediņa Latvju kapričo Romualda Kalsona aranžējumā (vijoles solo Taīse Ticiana Geitus-Eitvina), kā arī latviešu tautasdziesma Aijā, žūžū Aivara Broka apdarē. Apvienotā simfoniskā orķestra virsdiriģenti bija Aivars Broks un Laura Staša. Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas kamerorķestris Simfoniskās mūzikas koncerta “Simfoniskie rotājumi” modelēšanas koncertā piedalījās 45 dalībnieku sastāvā. Jāatzīmē, ka dalībnieku skaits bērnu un jauniešu dziesmu un deju svētkos Latvijā kopumā palielinās.

 

Līdz XII Latvijas skolu un jaunatnes dziesmu un deju svētkiem ir atlikuši vien 5 mēneši, kuru laikā ir jāizdara daudz darba ne vien svētku organizatoriem, bet arī svētku dalībniekiem. Arī Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskola ar prieku un gandarījumu gaida šos svētkus, lai cildinātu dziesmu svētku vērtības, kas ir sadarbība, radošums un atbildība. Tas ir radošs un prieka pilns notikums visai Latvijai, kurā bērni un jaunieši dzied, dejo, muzicē, radot svētkus paši sev un ikvienam Svētku apmeklētājam. Uz tikšanos kopmēģinājumos, Simfoniskās mūzikas koncertā “Simfoniskie rotājumi” un XII Latvijas skolu un jaunatnes dziesmu un deju svētkos!

0
Autors:Diāna Žilinska – Ivanova
Foto:preses foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties
25. oktobrī, 10:10 Apkures tarifs Daugavpilī saruks par vēl 5%; “apkures grozā” – šķelda un propāna butāna maisījums
18. oktobrī, 15:25 Daugavpilietei Marijai Trošinai apritēja 104 gadi!

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti