Tramvaju infrastruktūras attīstības projekta īstenošanas progress 0

Otrdiena, 03 mar 2020, 11:50 Versija drukāšanai

Tramvaju infrastruktūras attīstības projekta īstenošanas progress
Daugavpils pilsētas sabiedriskais tramvaju transports piedzīvo būtiskas pārmaiņas un uzlabojumus. 2019. gadā ir noslēgti jaunās tramvaju līnijas izbūves darbi 18.novembra ielas posmā Veselības iela -Stropu gredzens, kā arī uzsākti tramvaju līnijas rekonstrukcijas darbi pilsētas centra rajonā.


Atbilstoši noslēgtajam būvdarbu līgumam, darbu izpildi paredzēts noslēgt 2020. gada oktobrī. Būvdarbu izpilde tiek īstenota atbilstoši plānotajam laika grafikam, līdz tehnoloģiskā pārtraukuma iestāšanās progress sasniedz gandrīz 60 %.

 

Atsākt būvdarbus pilsētas centrā ir plānots 2020.gada marta beigās, īstenojot nozīmīgākos un sarežģītājos ielu un sliežu ceļu krustojumu pārbūves: Cietokšņa un Parādes ielas, Imantas un Vienības ielas.

 

Ievērojot, ka viena krustojuma ietvaros ir jāveic tehnoloģiski sarežģīti būvdarbi, Parādes un Cietokšņa ielas krustojuma izbūves laikā, atbilstoši darbu veikšanas projektam, ir plānots slēgt daļēji mainīt tramvaju kursēšanas maršrutu. AS ‘’Daugavpils satiksme’’ atvainojas par sagādātajām neērtībām, un aicina pilsētas iedzīvotājus sekot līdzi izmaiņām.

 

Informācija par plānotajām izmaiņām tiek publicēta AS ‘’Daugavpils satiksme’’ mājas lapā un pašvaldības mājas lapā www.daugavpils.lv.

 

Attiecībā uz tramvaju vagonu līguma izpildi un tramvaju vagonu izmantošanu sabiedriskā transporta pārvadājumos, AS ‘’Daugavpils satiksme’’ skaidro, ka uz doto brīdi ir pieņemti ekspluatācijā un apmaksāti 6 (seši) tramvaju vagoni, atlikušajiem 2 (diviem) tramvaju vagoniem tiek veikta testēšana. Ievērojot, ka testēšanas pārbaudes laikā ir konstatēti defekti, par ko ir informēti tramvaju vagonu piegādātāji, AS ‘’Daugavpils satiksme’’ tos pieņems un sāks izmantot satiksmē vien pēc defektu novēršanas.

 

Atbilstoši noslēgtajam līgumam, Piegādātājs nodrošina 2 gadu garantiju, kuras laikā atklājušies defekti, vai nepieciešamie remontdarbi ir novēršami un veicami bez papildus samaksas, turklāt, garantijas laiks tiek uzskaitīts no konkrētā defekta novēršanas. Pašreiz, ievērojot piegādes kavējumu, AS ‘’Daugavpils satiksme’’ ir piemērojusi Piegādātājam soda sankcijas.

 

Atbildot uz iedzīvotāju neskaitāmajiem jautājumiem, proti, kāpēc jaunie tramvaju vagoni nav pieejami 3. un 1. maršrutā, AS ‘’Daugavpils satiksme’’ skaidro, ka tramvaju vagoni ir aprīkoti ar pantogrāfa strāvas uztvērēju un centra rajonā tiek īstenoti sliežu un kontakttīkla pārbūve pantogrāfa sistēmai, līdz ar būvdarbu pabeigšanu un nodošanu ekspluatācijā, jaunie tramvaju vagoni būs norīkoti 1 maršrutā, savukārt pašreiz pārvadājumi ar jaunajiem tramvaju vagoniem tiek īstenoti 2. maršrutā.

 

Tramvaju vagonu iegāde un būvdarbi tiek īstenoti Kohēzijas fonda projekta ‘’Videi draudzīga sabiedriskā transporta attīstība Daugavpils pilsētā ‘’ Nr. 4.5.1.1/16/I/003 ietvaros .

 

79. 74% no attiecināmajām izmaksām Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējums, 4.5 % Valsts budžeta dotācija un 10.5 % Daugavpils pilsētas dome.

 


 

AS ‘’Daugavpils satiksme’’

 

65433632

0
Autors:preses relīze

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties
25. oktobrī, 10:10 Apkures tarifs Daugavpilī saruks par vēl 5%; “apkures grozā” – šķelda un propāna butāna maisījums
18. oktobrī, 15:25 Daugavpilietei Marijai Trošinai apritēja 104 gadi!

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti