VIVA VIVA LA MUSICA! 0

Piektdiena, 24 apr 2015, 15:28 Versija drukāšanai

VIVA VIVA LA MUSICA!
No 15. līdz 17.aprīlim Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolā (SBDMV) notika nu jau VI Starptautiskais Jauno mūziķu konkurss VIVA LA MUSICA. Šoreiz konkurss tika veltīts ģeniālā vācu komponista Johana Sebastiana BAHA 330 dzimšanas dienas atcerei, līdz ar to konkursa dalībniekiem savā programmā bija jāatskaņo arī viens J.S.Baha skaņdarbs.


Konkursā šogad bija pieteikušies 77 dalībnieki no Lietuvas, Baltkrievijas un Latvijas (Rīga, Sigulda, Gulbene, Krāslava, Jēkabpils, Jelgava, Jaunanna, Dagda, Jugla, Babīte, Ilūkste, Madliena, Carnikava, Vecumnieki, Līvāni, Dobele, Saldus, Naujene, Daugavpils). A grupā piedalījās 31 dalībnieks vecumā līdz 12 gadiem, B grupā piedalījās 22 dalībnieki vecumā no 13 līdz 15 gadiem, C grupā – 24 dalībnieki vecumā no 16 līdz 20 gadiem.

 

Tradicionāli konkursā piedalījās visdažādāko specialitāšu pārstāvji – pianisti, akordeonisti, vijolnieki, čellisti, ģitāristi, flautisti, saksofonisti, vokālisti. Skatītāji varēja redzēt arī retāk sastopamu instrumentu pārstāvju uzstāšanos – konkursā piedalījās obojiste, arfiste, trompetists, sitaminstrumentāliste un kontrabasiste.

 

Konkursu vērtēja starptautiska žūrija, kuras sastāvā bija dziedātāja, Diseldorfas Roberta Šūmaņa augstskolas dziedāšanas profesore MICHAELA KRÄMER no Vācijas; pianists, Mikalojus Konstantinas Čiurlionis Mākslas skolas un Vytautas Magnus Universitātes Mūzikas akadēmijas pedagogs DONALDAS RAČYS no Lietuvas; vijolniece, N.I.Aladova Minskas 2. bērnu mūzikas mākslu skolas vijoles klases pedagogs HANNA TSITOVICH no Baltkrievijas un Latvijas pārstāvji – flautiste, pedagogs, Nacionālo bruņoto spēku orķestra soliste MAIJA SILAVA un pianists, diriģents, Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas direktors, Latvijas Mūzikas izglītības iestāžu asociācijas vadītājs AIVARS BROKS.

 

Konkursā godalgotās I, II un III vietas ieguva 15 jaunie mūziķi no Latvijas, 2 – no Lietuvas un 2 – no Baltkrievijas. Atzinības rakstus par veiksmīgu piedalīšanos konkursā saņēma 14 Latvijas un 2 Baltkrievijas pārstāvji. Mūsu SBDMV audzēkne Viktorija Trofimova ar maksimālo punktu skaitu – 25 punkti – izcīnīja ne tikai I vietu savā grupā, bet arī konkursa galveno balvu – GRAND PRIX.

 

Pateicamies visiem konkursa organizētājiem, atbalstītājiem, dalībniekiem, pedagogiem, koncertmeistariem par šo lielisko iespēju satikties, muzicēt, salīdzināt muzikālos sniegumus, pārrunāt atskaņojumus un, galu galā, vienkārši sadraudzēties.

 

Gaidīsim jaunos mūziķus nākamgad uz VII Starptautisko Jauno mūziķu konkursu VIVA LA MUSICA, kurš būs veltīts izcilā Vīnes klasiķa Volfganga Amadeja MOCARTA 260 dzimšanas dienai!

Autors:Staņislava Broka Mūzikas skola

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti