Iecelnieks: “EEVZA čempionāts nav neiespējamā misija” 0

Ceturtdiena, 21 nov 2019, 14:39 Versija drukāšanai

Iecelnieks: “EEVZA čempionāts nav neiespējamā misija”
No 21. līdz 24. novembrim Daugavpilī Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) čempionātā U-17 grupā Laura Iecelnieka vadītā Latvijas izlase cīnīsies par vienu ceļazīmi uz 2020. gada Eiropas U-18 čempionāta finālturnīru.


Laura Iecelnieka un Jāņa Jerumaņa trenētā Latvijas U-17 izlase EEVZA čempionātā Daugavpilī grupā spēlēs ar Polijas, Gruzijas un Baltkrievijas vienaudžiem, bet turnīra pēdējā dienā tiksies ar identiskas vietas ieguvēju otrā četru komandu grupā, kurā ielozēta Krievija, Ukraina, Igaunija un Lietuva. Latvijas jauniešu izlase ceturtdien, piektdien un sestdien spēles aizvadīs pl. 19:00, savukārt svētdienas spēles laiks būs zināms pēc grupu turnīra, sestdienas vakarā. Visas spēles norisināsies Daugavpils BJSS, Kandavas ielā 17a.

 

EEVZA čempionāts vienlaicīgi ir 2020. gada Eiropas U-18 čempionāta pirmā atlases kārta, kurā no katras zonālās asociācijas labākā izlase kvalificējas finālturnīram.

 

Latvijas U-17 izlase uz vienu no valsts volejbola citadelēm Daugavpili devās otrdien, jau vakarā aizvadot treniņmaču ar Igauniju, kurā tika svinēta uzvara trijos setos.

 

Iecelnieks: “EEVZA čempionāts nav neiespējamā misija”

 

“Izmēģināsim vienu variantu. Ja tas nostrādās, tad... Nav manā skatījumā tā, ka neiespējamā misija,” vēl pirms spēles ar igauņiem teica izlases galvenais treneris Lauris Iecelnieks. “Laika nav daudz. Pēc spēles ar Igauniju nākamajā dienā treniņi, un ceturtdien sākam spēlēt. Visi spēcīgākie puiši ir manā rīcībā, ceru, ka kāds nav kaut kur paslēpies,” joko treneris.

 

Dalībnieku vidū būs šā gada Eiropas U-17 čempionāta bronzas medaļnieki poļi, septītās vietas ieguvēji baltkrievi un astoto vietu izcīnījušie krievi. Spēcīgajā konkurencē šis turnīrs var kļūt par starta punktu kādam izcilam Latvijas volejbolistam.

 

“Mums ir laba sadarbība ar statistiķi. Viņš visu informāciju par Poliju ir atsūtījis. Domāju, ka tas arī palīdzēs, taču šajā vecumā vairāk nozīmē tas, kā pats esi gatavs un cik sabijies. Iepriekšējoreiz, kad spēlējām ar baltkrieviem, nebija bezcerīgi, kaut arī viņi šogad U-17 čempionāta finālturnīrā uzvarēja krievus,” optimistiski noskaņots ir treneris, paužot bažas vien par mājas sienu palīdzību. “Šajā vecumā, man liekas, ka mājas sienas īpaši nepalīdz.”

 

“Pēc desmit gadiem, svarīgi būs, cik no šiem puišiem būs palikuši volejbolā,” uz jautājumu par gaidīto turnīrā atbild Iecelnieks. “Šī būs laba iespēja saprast, cik labs esi šajā vecumā pret volejbola lielvalstu komandām. Rezultātu veidos katra nospēlēta epizode, stabilitāte. Tā var mainīties. Arī baltkrievi seta vidū ieplīst uz pieciem – sešiem punktiem pēc kārtas.”

 

Iecelniekam turnīrā palīdz Jānis Jerumanis, kurš jau desmit gadus ir volejbola treneris, divus no tiem tiekot atzītam par Latvijas labāko jauno treneri puišu komandām. Šī vecuma puišus Jerumanis trenē jau septīto gadu, un komanda vienmēr ir bijusi Latvijas jaunatnes čempionāta pirmajās divās vietās, sīvi spēkojoties ar jaunajiem Daugavpils volejbolistiem. Izlasē ir četri Jerumaņa trenētie jaunie volejbolisti.

 

“Apspriežam spēles plānu, iespējas, sastāvu, jo Lauris varbūt mazāk pazīst zēnus, kas nav Murjāņos, - daugavpiliešus un rīdziniekus,” stāsta treneris. “Spēles laikā, kā jau pierasts, palīdzu Laurim ar saviem padomiem un savu redzējumu, iesaku kādus taktiskos risinājumus.”

 

Izlase abu treneru vadībā aizvadīja Baltijas kausa sacensības. “Ņemot vērā īso gatavošanās laiku – kādas četras dienas, nospēlējām veiksmīgi,” komentē Jerumanis. “Finālā pret Baltkrieviju, savu lomu nospēlēja nervi, abām komandām sacenšoties, kura vairāk sanervozēsies. Redzēsim, kā veiksies Daugavpilī, jo baltkrievi arī ir mūsu grupā. Ir iespējas revanšam, taču grūtākā noteikti būs pirmā cīņa ar Poliju, kas pērnajā gadā EEVZA turnīrā uzvarēja.”

 

“Mūsu puiši ir perspektīvi. Cēlājs Kārlis Ābelītis jau otro sezonu epizodiski dodas laukumā arī Baltijas līgā. Tāpat izlasē ir vienu ciklu jaunāks volejbolists 2005. gadā dzimušais ceturtās zonas spēlētājs Kristians Fokerots, kurš ļoti labi ir iekļāvies sastāvā. Daugavpilieši ir labi. Tikai jāstrādā! Tad kāds no viņiem noteikti būs labs papildinājums lielajai izlasei,” treneris tic izlases dalībnieku potenciālam.

 

Daugavpils, kas izsenis ir volejbola talantu kalve, šajā turnīrā būs pārstāvēta ar trim spēlētājiem – ilggadējās sieviešu izlases spēlētājas Sanas Catlakšas dēlu Leo Catlakšu, Sandi Vilcānu un Artemu Petrovu.

 

Tāpat tieši šajā Latvijas austrumu pilsētā Latvijas Volejbola federācija 2016. gadā rīkoja arī iepriekšējo EEVZA turnīru. Sadarbībā ar pilsētas vadību lielus volejbola pasākumus gan starptautiskā, gan nacionālā mērogā plānots rīkot arī turpmāk.

 

Vairāk par EEVZA turnīru U-17 jauniešiem meklē – volejbols.lv.

 

Iecelnieks: “EEVZA čempionāts nav neiespējamā misija”
Autors:preses relīze
Foto:publicitātes attēls

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties
25. oktobrī, 10:10 Apkures tarifs Daugavpilī saruks par vēl 5%; “apkures grozā” – šķelda un propāna butāna maisījums
18. oktobrī, 15:25 Daugavpilietei Marijai Trošinai apritēja 104 gadi!

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti