Drošība – ko ES dara iedzīvotāju labā 0

Trešdiena, 27 mar 2019, 08:56 Versija drukāšanai

Drošība – ko ES dara iedzīvotāju labā

2018. gada Eirobarometra aptaujā 72% aptaujāto Latvijā un vidēji 76% ES iedzīvotāju atzina, ka Eiropas Savienība ir miera osta nemiera pilnā pasaulē. Iedzīvotāji atzīst, ka drošība ir viena no būtiskākajām ES pievienotajām vērtībām. Lai ar drošības dažādajiem aspektiem iepazīstinātu plašāku sabiedrību, ar ekspertu diskusiju un multimediāla informatīvā stenda atklāšanu Latvijā aizsākusies Eiropas Komisijas (EK) informatīvā kampaņa #EUprotects/ ES - sargājam kopā. Tās laikā ikviens varēs uzzināt par dažādu nozaru profesionāļu ieguldījumu drošības veicināšanā.


Atklājot kampaņu, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja pienākumu izpildītājs Andris Kužnieks uzsver: “Viena no cilvēka pamata vajadzībām ir drošība. Mēs sagaidām, ka saņemsim labas preces un pakalpojumus, dzīvosim tīrā vidē, varēsim būt droši, lietojot internetu, un jutīsimies neapdraudēti savās mājās, pilsētā un valstī. Taču drošība, ko baudām, nav pašsaprotama. Mēs bieži neaizdomājamies, cik daudz mūsu līdzcilvēki dara, lai mēs justos droši. Daudzi profesionāļi no Latvijas strādā plecu pie pleca ar kolēģiem no citām ES valstīm, lai ikviens no mums justos droši. Informatīvā kampaņa iepazīstinās plašāku sabiedrību ar to, cik dažāda un daudzveidīga ir drošība Eiropā.”

 

Kampaņa #EUprotects/ ES - sargājam kopā pievērsīs uzmanību aspektiem, kas Eiropu padara par miera ostu un rada drošības sajūtu. Tā nav tikai fiziska drošība, ko sniedz armija vai policija, tā ir arī pārliecība par cilvēktiesību ievērošanu, demokrātiju, pārtikas un preču drošumu, tīru gaisu, ūdeņiem, proti, drošību, ko garantē Eiropas Savienībā pieņemto likumu ievērošana un cilvēki, kas strādā, lai tos ieviestu dzīvē.

 

Viena no kampaņas varonēm ir daugavpiliete Silvija Razminoviča, kas ikdienā rūpējas par drošu vidi, strādājot Pārtikas un veterinārā dienesta fitosanitārajā robežkontrolē. Viņa kā inspektore kontrolē kravas ES ārējās robežas dzelzceļa kontroles punktā Daugavpilī. Pateicoties Silvijai un viņas kolēģiem, pērn 624 kravas ar nedrošu pārtiku vai citiem produktiem netika ielaistas ES teritorijā, pasargājot iedzīvotājus no veselības problēmām. Silvija stāsta: “No mana darba kvalitātes ir atkarīga ne vien Latvijas, bet arī Eiropas iedzīvotāju veselība un labklājība. Tā ir liela atbildība, un to, veicot savus darba pienākumus, vienmēr paturu prātā.”

 

Kampaņas ietvaros ceļojošā multimediālā stendā, medijos un sociālajos tīklos varēs iepazīt arī citu profesionāļu, kas strādā dažādās ar drošību saistītās jomās, pieredzes stāstus: par pārtikas un preču drošību, ugunsdzēsēju darbu, cīņu ar dezinformāciju, Latvijas dabas bagātību aizsargāšanu, klimata pārmaiņām, drošību internetā, veterināro aizsardzību, palīdzību Latvijas ceļotājiem ārvalstīs. Ar savu darbu iepazīstinās Latvijas Drošāka interneta centra vadītāja Maija Katkovska, Latvijas Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta Konsulārās palīdzības nodaļas vadītāja Sandra Salmiņa-Šuke, Pārtikas un veterinārā dienesta Dzīvnieku infekcijas slimību uzraudzības daļas vecākais eksperts Mārtiņš Seržants, Patērētāju tiesību aizsardzības centra Preču un pakalpojumu uzraudzības departamenta vadītāja Linda Rinkule, Iekšlietu ministrijas nacionālā koordinatore cilvēku tirdzniecības novēršanas jautājumos Lāsma Stabiņa, Eiropas Ārējās darbības dienesta Stratēģiskās komunikācijas komandas eksperts Jānis Rungulis, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Prognožu un klimata daļas vadītājs Andris Vīksna, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rīgas reģiona pārvaldes 1. daļas komandieris Kristaps Kolbergs un dabas skaitīšanas saldūdeņu biotopu eksperte-kontroliere Lauma Vizule-Kahovska.

 

Drošības sajūta ir svarīga ikvienam no mums. Drošības jēdziens mūsdienās skar ikvienu dzīves jomu vai nozari, un drošības īstenošana ir viens no galvenajiem izaicinājumiem gan indivīda, gan sabiedrības līmenī. Bez ugunsdzēsēju, robežsargu, medmāsu, dispečeru, policistu, terorisma apkarotāju, pētnieku, brīvprātīgo un citu profesionāļu darba un ieguldījuma Eiropas vide nebūtu tik droša, par kādu to var uzskatīt pašlaik. Šo cilvēku darbs reizēm ir nepamanāms un dažkārt paliek nenovērtēts. Tādēļ Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti iepazīt drošības dažādos aspektus un neaizmirst par drošību arī savā ikdienā tās visdažādākajos izpausmes veidos.

 

Plašāk par kampaņu: https://europa.eu/euprotects/

 

Ekspozīcija Daugavpilī, Tirdzniecības parkā “SOLO”, 2.stāvā būs apskatāma līdz 14. aprīlim. Multimediālais stends ceļos pa Latviju līdz oktobrim, viesojoties Liepājā, Jelgavā, Valmierā, Cēsīs, Ventspilī, Rēzeknē un Rīgā.

0

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti