Nedēļas apskats: ziņo Valsts Policija un VUGD (VIDEO) 0

Piektdiena, 25 jan 2019, 11:12 Versija drukāšanai

 

Laika posmā no 2019. gada 17. līdz 24. janvārim VP Daugavpils iecirknī reģistrēti: 16 protokoli par atrašanos alkohola reibumā sabiedriskā vietā, 11 protokoli par sīkā huligānisma gadījumiem, kā arī saņemti 46 izsaukumi uz ģimenes vai sadzīves rakstura konfliktu gadījumiem. Par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā sodīti 8 cilvēki. Reģistrēti 30 ceļu satiksmes negadījumi bez cietušajiem, 3 – ar cietušajiem.

 

Daugavpils pilsētas pašvaldības policijas kameras nupat ir arī fiksējušas kādu ļoti bīstamu likumpārkāpumu. Vairāki pilsētas iedzīvotāji bija “baudījuši ziemas priekus” īpaši bīstamā veidā – piestiprinot pie sava transportlīdzekļa ragaviņas, un vizinoties ar tām tumšajā diennakts laikā pa Daugavpils pilsētas centra ielām, kur arī vakaros notiek intensīva automašīnu un sabiedriskā transporta kustība. Par laimi, šoreiz viss beidzies bez cietušajiem, un likumpārkāpēju darbības nebija izraisījušas ceļu satiksmes negadījumu, taču viņi nopietni apdraudēja gan savu, gan arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un dzīvību. Saistībā ar notikušo VP Latgales reģiona pārvaldē sākta administratīvā lietvedība, iespējamie likumpārkāpēji ir noskaidroti, un tuvākajā laikā tie tiks saukti pie administratīvās atbildības. Valsts policija arī vērš uzmanību, ka drošai transportlīdzekļa vadīšanai ziemas laikā jāizvēlas laika apstākļiem atbilstošs braukšanas ātrums, kā arī jāizvairās no strauju manevru veikšanas, kas var izrādīties liktenīgi. Aicinām transportlīdzekļu vadītājus būt piesardzīgākiem un izvēlēties atbilstošu braukšanas stilu. Tāpat atgādinām, ka ziemas sezonā ir jārēķinās, ka bremzēšanas ceļš ir garāks, tāpēc šoferiem ir jāietur lielāka distance no priekšā braucošajiem satiksmes dalībniekiem. Transportlīdzekļu vadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem uz tiltiem, ceļu pārvadiem, līkumiem un krustojumiem, jo šādi ceļu posmi bieži ir grūti pārredzami. Ļoti noderīgi būtu atkārtot zināšanas par to, kā rīkoties sānslīdes un akvaplanēšanas gadījumos. Gada tumšajā periodā šoferus var sagaidīt arī tādi izaicinājumi kā apgrūtināta redzamība un slidenas brauktuves, tāpēc rūpīgi jāvērtē situācija un jāizvēlas atbilstošs ātrums. Pat, ja nav sniega, šajā laikā uz ceļiem var veidoties atkala jeb „melnais ledus” – ledus kārtiņa, kas var izskatīties kā slapjš asfalts. Tas samazina riepu saķeri ar ceļa virsmu, kā rezultātā var sākties automašīnas slīdēšana.

 

Savukārt VUGD Latgales reģiona brigādes Daugavpils trīs daļas laika posmā no šī gada 14.janvāra līdz 20.janvārim saņēma kopumā 14 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, trīs uz glābšanas darbiem, bet vēl trīs bija maldinājumi.

 

20. janvārī tika saņemts izsaukums uz Tautas ielu Daugavpilī, kur dega vienstāvu dzīvojamā māja 60m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem.

 

16.janvārī Daugavpilī ugunsdzēsēji glābēji cilvēkam no piepampuša pirksta, izmantojot roku rīkus, noņēma gredzenu, bet palīdzot nelaimē nonākušam dzīvniekam, 15.janvārī ugunsdzēsēji glābēji Daugavpils novadā no neapsaimniekotas ēkas pagraba bedres izcēla suni, kurš tur bija atradies jau vairākas dienas un saviem spēkiem netika laukā, savukārt 20. janvārī Daugavpilī ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja radiatorā iesprūdušu kaķi un nodeva to saimnieka rokās.

0
Autors:Evika Muizniece

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti