Nedēļas apskats: ziņo Valsts Policija un VUGD (VIDEO) 0

Piektdiena, 18 jan 2019, 09:38 Versija drukāšanai

 

Laika posmā no 2019. gada 10. līdz 17. janvārim VP Daugavpils iecirknī reģistrēti: 13 protokoli par atrašanos alkohola reibumā sabiedriskā vietā, 4 protokols par sīkā huligānisma gadījumu, kā arī saņemts 41 izsaukums uz ģimenes vai sadzīves rakstura konfliktu gadījumiem. Par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā sodīti 5 cilvēki. Reģistrēti 45 ceļu satiksmes negadījumi bez cietušajiem, 6 – ar cietušajiem.

 

Cīnoties ar nelikumīgu akcizēto preču apriti, Valsts policija regulāri veic dažādus preventīvus un operatīvus pasākumus. Šoreiz VP Daugavpils iecirknis savā rīcībā bija ieguvis informāciju par personām, kas, iespējams, ir saistītas ar nelikumīga alkohola tirdzniecību. Informācijas pārbaudei veikts operatīvo pasākumu komplekss, kā rezultātā Daugavpilī tika likvidēta t.s. “točka” un aizdomās par saistību ar minēto likumpārkāpumu aizturēts iepriekš policijas redzeslokā nonākušais vīrietis. Uzsākts kriminālprocess, izmeklēšana turpinās.

 

Valsts policijas Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki bija ieguvuši informāciju par nekustamo īpašumu, kurā, iespējams, notiek nelikumīga ar akcīzes nodokli apliekamo preču tirdzniecība. Minētās informācijas pārbaudei vakar, 2019.gada 15.janvarī, likumsargi ieradās noradītajā adresē, lai veiktu nepieciešamās izmeklēšanas darbības un operatīvus pasākumus. Policistu ierašanās brīdī kāds 1977.gadā dzimis vīrietis mēģinājis citai personai pārdot nelikumīgi izgatavotu alkoholisko dzērienu. Iespējamais vainīgais tika aizturēts, savukārt turpinot privātmājas apskati, likumsargi tajā konstatējuši apmēram 122 litrus šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku, kas visdrīzāk ir nelikumīgi izgatavotais alkoholiskais dzēriens – kandža. Lai noteiktu precīzu izņemtā šķidruma sastāvu un daudzumu, ir nozīmētas ekspertīzes. Tāpat šajā vietā tika atrasts un konfiscēts 1 200 cigarešu "PREMJER" bez LR akcīzes marķējuma.

Policija turpina izmeklēšanu, savukārt aizturētajam vīrietim par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība. Jāpiebilst, ka aizdomās turamais jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā saistībā ar analoģiskiem likumpārkāpumiem. Pašlaik pret viņu ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.1 panta pirmās daļas, par nelikumīgu alkoholisko dzērienu realizāciju. Par šādām darbībām Krimināllikumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbi, vai arī naudas sods.

 

Valsts policija atgādina, ka pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 170.1 panta par nelikumīgu alkoholisko dzērienu un spirta iegādāšanos arī ir paredzēta atbildība – naudas sods līdz simt četrdesmit euro, konfiscējot iegādātos alkoholiskos dzērienus un spirtu.

 

Savukārt VUGD laika posmā no 7.janvāra plkst. 6.30 līdz 13.janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Latgales reģiona brigādes Daugavpils trīs daļas saņēma 14 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, trīs uz glābšanas darbiem, bet vēl trīs bija maldinājumi.

 

8.janvārī plkst. 8:16 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Daugavpils novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienstāvu dzīvojamā māja deg pilnā platībā un tai ir iebrucis jumts. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks. Plkst. 12:02 ugunsgrēks tika likvidēts.

 

Sestdien plkst. 16:23 tika saņemts izsaukums uz Daugavpils novada Naujenes pagastu, kur dega vienstāvu šķūnis-pirts 40m2 platībā. Plkst. 18:23 ugunsgrēks tika likvidēts.

 

Kā liecina VUGD darbinieku pieredze, traģiskas ugunsnelaimes var iepriekš novērst, ja vien savlaicīgi tiek ievērotas ugunsdrošības prasības un mājoklī uzstādīts dūmu detektors, kas par izcēlušos ugunsgrēku brīdina ar spalgu signālu. VUGD aicina neatlikt rūpes par savu un līdzcilvēku drošību un jau šodien uzstādīt mājoklī dūmu detektoru.

0
Autors:Grani.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties
25. oktobrī, 10:10 Apkures tarifs Daugavpilī saruks par vēl 5%; “apkures grozā” – šķelda un propāna butāna maisījums
18. oktobrī, 15:25 Daugavpilietei Marijai Trošinai apritēja 104 gadi!

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti