Turpmāk kosmētiskā iedeguma pakalpojumu drīkstēs sniegt tikai pilngadīgām personām (VIDEO) 0

Piektdiena, 18 jan 2019, 09:33 Versija drukāšanai

 

Šāds nosacījums ieviests ne vien Latvijā, bet arī Francijā, Spānijā, Portugālē, Beļģijā, Nīderlandē, Lietuvā, Austrijā, Austrālijā, Lielbritānijā, Vācijā, Itālijā, Islandē, Norvēģijā un citās valstīs. Turklāt pakalpojumu sniedzējiem par šī nosacījuma neievērošanu nereti tiek paredzēts arī naudas sods, piemēram, Vācijā līdz pat 50 000 eiro, norāda Veselības ministrija (VM).

 

Kā nupat informējusi ziņu aģentūra LETA, šobrīd noteikts, ka kosmētiskā iedeguma iegūšanas pakalpojumu var saņemt personas līdz 18 gadu vecumam, uzrādot ģimenes ārsta vai dermatologa izziņu, tomēr pētījums liecina, ka tikai 19,6% no 14 līdz 18 gadu veciem skolēniem, kuri lietojuši ultravioletā starojuma iekārtas, ticis prasīts uzrādīt personu apliecinošu dokumentu.

 

Tāpat speciālistu pieredze liecina, ka Latvijā nepilngadīgās personas vidēji pirmo reizi izmanto ultravioletā starojuma iekārtas 14 gadu vecumā, kas, Veselības Ministrijas ieskatā, ir ļoti augsts rādītājs.

 

Noteikumos iekļauts pienākums pakalpojuma sniedzējam pirms pakalpojuma sniegšanas pārliecināties par personas vecumu, nepieciešamības gadījumā, pieprasot uzrādīt personu apliecinošu dokumentu, kas saskaņā ar izmaiņām, lai saņemtu pakalpojumu būs jādara, jo pretēji – pakalpojuma sniegšanu drīkstēs atteikt.

 

Tāpat turpmāk kosmētiskā iedeguma pakalpojuma saņēmējiem būs jāaizpilda anketa, apliecinot savu informētību par veselības riskiem, kas saistīti ar pakalpojuma saņemšanu.

 

VM uzsver, ka kosmētiskā iedeguma pakalpojums var radīt potenciālus riskus cilvēku veselībai, tāpēc svarīgi noteikt detalizētākas prasības pakalpojuma sniegšanai, lai nodrošinātu to, ka pirms pakalpojuma saņemšanas patērētājs ir apzinājies visus ar pakalpojuma saņemšanu saistītos riskus.

 

Turpmāk pakalpojuma sniedzējam būs jāizsniedz patērētājam aptaujas anketu, kur iekļauta informācija par riskiem, kas potenciāli var rasties kosmētiskā iedeguma iegūšanas rezultātā. Aizpildot anketu, patērētājs nodrošinās pakalpojuma sniedzējam rakstisku informāciju par savu atbilstību pakalpojuma saņemšanai un piekritīs saņemt pakalpojumu, kā arī uzņemsies atbildību, ka apzinās ultravioletā starojuma radītos riskus.

 

Noteikumu mērķis ir samazināt dermatoonkoloģisko slimību provocējošo faktoru risku un nodrošināt patērētājiem iespēju saņemt higiēnas prasībām atbilstošāku pakalpojumu, novēršot pārmērīgu solāriju lietošanu.

 

Vienlaikus, lai samazinātu slogu pakalpojumu sniedzējiem, tiek svītrota prasība veikt uzskaiti par pakalpojuma sniegšanas vietas, kā arī iekārtu tīrīšanu un dezinfekciju.

0
Autors:Grani.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

8. maijā, 14:53 Klimata un enerģētikas ministrijas vadību nosver uz šķeldas svariem Daugavpilī
29. aprīlī, 12:54 Tiek noslēgta apkures sezona
25. aprīlī, 09:55 Sabiedriskā transporta mēnešbiļetes Daugavpilī: vai tas ir izdevīgi?
22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti