Viedex projekta ietvaros 0

Otrdiena, 11 dec 2018, 08:00 Versija drukāšanai

Viedex projekta ietvaros
2018. gada 8. decembrī Daugavpils Universitātē norisinājās pasākums Viedex projekta ietvaros, kurš finansēts ar Erasmus+ programmas atbalstu. Viedex ir augstākās izglītības iestāžu projekts, kurš ilgst trīs gadus (2016.- 2019.gg.) un kura dalībnieki ir docētāji, pētnieki un studenti no piecām valstīm: Zviedrijas, Somijas, Islandes, Igaunijas un Latvijas. Projekta primārais mērķis ir izstrādāt, īstenot un izvērtēt virtuālo valodas kursu zviedru valodas apmācībai un izmantošanai darba vidē Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģionā.


Pasākuma mērķis bija iepazīstināt mērķauditoriju, t.i. valodu pasniedzējus, ekspertus, uzņēmumus, un jo īpaši jauniešus, kas nākotnē, iespējams, izvelēsies mācīties zviedru valodu Daugavpils Universitātē, ar zviedru kultūru, dabu, vidi, tradīcijām caur Viedex projektu, prezentēt tā mērķus, līdz šim paveikto, virtuālās apmācības nozīmi un ļaut izvērtēt izstrādātā materiāla ilgtspēju un piemērotību virtuālajai apmācībai.

 

Projekts ietver sevī četrus posmus, katrā nu kuriem ir izveidots konkrēts materiāls gala mērķa sasniegšanai – portāla un interaktīvas spēles izveidei. Projekta otrajā posmā aktīvi piedalījās Daugavpils Universitātes studenti. Viņu uzdevums bija iepazīstināt citu partneraugstskolu studentus ar sevi un savas pilsētas vai valsts ievērojamajām vietām, ar savu kultūru, tradīcijām, virtuvi un dzīvesveidu, izmantojot zviedru valodu. Studenti arīdzan intervēja cilvēkus, kuri zviedru valodu izmanto darbā. Visi izstrādātie materiāli tika ievietoti virtuālajā blogā. Tā visiem projekta dalībniekiem bija iespēja uzzināt ko jaunu par citām partnervalstīm. Studenti un projekta partneri iepazinās ar blogā ievietotajiem materiāliem – esejām, prezentācijām, intervijām, bija iespēja tos komentēt, apmainīties viedokļiem vai uzdot jautājumus. Tā kā materiāls un saziņa notiek zviedru valodā, tad arī praktizēja savas zviedru valodas zināšanas un iepazinās ar citiem studentiem.

 

Ziemeļvalstis un Baltiju vieno kopīga vēsture un sen nodibinātās tirdzniecības attiecības. Globalizācijas apstākļos darba vide kļūst arvien vairāk multinacionāla un daudzvalodīga. Interese un nepieciešamība pēc cilvēkiem, kas zina zviedru valodu ar katru gadu pieaug. Tiek izveidoti uzņēmumi, kas ir zviedru uzņēmumu filiāles vai kuri sadarbojas ar Zviedriju. Ceļojumi uz Zviedriju kļūst arvien populārāki tās pieejamības un neliela ģeogrāfiskā attāluma dēļ.

 

Pašlaik projektam rit pēdējā fāzē, proti, tiek izstrādāts portāls un spēle, kuros izmantoti tieši partneraugstskolu lektoru un studentu izstrādātie materiāli. To izveide ir ļoti radošs darbs, kurā rudenī savu devumu snieguši Daugavpils Universitātes studenti, kas apgūst zviedru valodu. Novembrī projekta partneri tikās Daugavpils Universitātē. Šīs tikšanās laikā DU studenti iesaistījās virtuālās spēles tekstu un zīmējumu izstrādē, kā arī izteica viedokli attiecībā uz spēles satura sarežģītību, nepieciešamajām funkcijām, sniedza savus ieteikumus spēles uzlabošanai vai papildināšanai.

 

Plašāka informācija par projektu ir pieejama DU mājas lapā un Facebook lapā.

 


 

0
Autors:preses relīze
Foto:Jurijs Dunaiskis

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

13. septembrī, 14:16 Optisko internetu visām Daugavpils izglītības iestādēm nodrošinās “Bite Latvija”
13. septembrī, 10:16 18. septembrī notiks velo foto orientēšanās Daugavpils Fotoreiss 2024
13. septembrī, 09:13 Covid-19 nekur nepazudīs! Infektoloģe Vīksna par Covid-19 un pērtiķu baku infekcijas izplatību Latvijā
13. septembrī, 08:09 Rīgas ielas svētku norises vietā ierobežos satiksmi
12. septembrī, 11:41 INFO STUNDA par uzņēmējdarbības iespējām Daugavpilī
12. septembrī, 10:41 Daugavpils teātrī tiek iestudēts jautrs detektīvs visai ģimenei “Sarkanās mājas noslēpums”
12. septembrī, 09:07 Ar jaunā mācību gada sākumu sākas arī vīrusu sezona. Kā var stiprināt bērnu imunitāti?
12. septembrī, 07:33 Daugavpils Sporta skolas trenere Irina Romaņenko jau ceturto reizi kļūst par "Gada treneri"
11. septembrī, 09:12 Finanšu ministrija ievieš "Algas kalkulatoru" 2025. gada nodokļu izmaiņu aprēķinam
11. septembrī, 08:09 Tapusi kustību izrāde “Nodzītus zirgus nošauj” par cīņu ar savām vājībām un nepārvaramiem apstākļiem
10. septembrī, 10:35 Aicina pieteikties konkursam „Gada koks 2024”
10. septembrī, 09:09 Sinoptiķi prognozē siltu rudeni un ziemu
10. septembrī, 07:34 Sociālais dienests atgādina, ka bērniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm ir pieejams ēdināšanas pabalsts
9. septembrī, 10:33 Ata Kronvalda balvas pasniegtas Daugavpils izglītības iestādēm un pedagogiem
9. septembrī, 09:09 Latvietis izcīna pirmo vietu pasaules programmēšanas olimpiādē

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti