Godināti Daugavpils novāda čaklākie zemnieki un uzņemēji 0

Trešdiena, 07 nov 2018, 08:31 Versija drukāšanai

Godināti Daugavpils novāda čaklākie zemnieki un uzņemēji

Īsi pirms Latvijas simtgades sagaidīšanas, Daugavpils novada Kultūras centrā „Vārpa” pulcējās Daugavpils novada lauksaimnieki, uzņēmēji, aktīvākie savas zemes un sētas kopēji, kuru darbs dara novadu skaistāku, bagātāku un stiprāku. Daugavpils novada zemnieku un uzņēmēju godināšanas pasākumā „Zelsim savam novadam!” sumināja cilvēkus, kas savu vārdu ierakstījuši Daugavpils novada un Latvijas valsts vēsturē. Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska pateicās visiem novada darbīgākajiem, čaklākajiem saimniekiem, kuru darbs un to spēja nepagurstoši strādāt, ļauj lepoties un iedvesmoties pārējiem. Viņa pateicās, ka zemnieki vienmēr cieši sadarbojas ar pašvaldību, lai kopīgiem spēkiem vairotu tās labklājību.


Kārlis Ulmanis savulaik teicis: „Es ticu, ka nekas nav skaistāks par lauku dzīvi, par darbu laukā un pļavā, es negribu mainīties ne ar vienu citu, jo nekur citur mana sirds nejustu tādu prieku, kā še, manā mājā, manā sētā, kur runā uz mani tikai man saprotamu valodu ir klusā māja, ir rāmais dārzs, ir plašie tīrumi. Es esmu lepns uz to, ka esmu zemnieks!” Lepnums par piederību lauku teritorijai un darba mīlestība ir tas, kas vieno novada ļaudis.

 

Daugavpils novada zemnieku un uzņēmēju godināšanas pasākumā pateicās visiem lauksaimniekiem un uzņēmējiem, kuri kopš 2009. gada jeb novada izveides ir piedalījušies un ieguvuši balvas tādos konkursos kā “Saimnieks”, „Gada uzņēmējs”, „Sakoptākā lauku sēta”, „Mana dzīves vide” u.c. Katram no saimniekiem tika pasniegti patriotiski lietussargi ar latvju rakstu zīmēm, pateicībā un piemiņā no Daugavpils novada domes.

 

Dāvanas – Latvijas valsts karogs – tika pasniegti arī Zemkopības ministrijas rīkotā konkursa „Sējējs” laureātiem un dalībniekiem no Daugavpils novada. Kopš 1994. gada valsts nozīmes konkurss “Sējējs” tiek rīkots katru gadu un laureāta gods Latvijas lauku ļaudīm ir kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem apbalvojumiem un ir paliekošs notikums ikkatra zemes kopēja atmiņā. Jāatzīmē, ka kopš 2009. gada konkursā Daugavpils novada godu pārstāvēja 12 dalībnieki, no kuriem vienam – Z/S “Stārķi” īpašniekam Robertam Jonānam (Sventes pag.) – 2009. gadā izdevās iegūt Laureāta titulu nominācijā “Gada lauku saimniecība piena lopkopībā”.

 

Šajā laika nogrieznī konkursā “Sējējs” tika piešķirtas arī astoņas Veicināšanas balvas – 2009. un atkārtoti 2018. gadā tās ieguva SIA “Agraris”, īp. A.Harlamovs (Višķu pag.), 2010. gadā IK “Papakuls” , īp. P.Papakuls (Naujenes pag.), 2011. gadā – Z/S “Vecpils”, īp. J.Kovaļevskis (Naujenes pag.), Z/S “Ainava”, īp. V.Ančevskis (Maļinovas pag.), SIA LCP Plast, īp. S. Calko (Kalkūnes pag.). 2013. gadā – Z/S “Lāčplēši”, īp. A.Sitnika (Līksnas pag.) un 2015. gadā – Z/S “Debesskalni”, īp. A.Jonāns (Sventes pag.). Tāpat konkursā Daugavpils novadu pārstāvēja P/S “Ganeni”, īp. I.Mežniece (Ambeļu pag.), SIA “Kļavas – V, īp. V.Kalāns (Līksnas pag.) un Z/S “Egles”, īp. V.Kuklis (Kalupes pag.).

 

Čaklos saimniekus sveica arī sadarbības partneri. LAD specbalvu piešķira Z/S Ainava, LLKC dāvanu pasniedza Z/S „Debesskalni”, SIA „Eka paipalas” un SIA „Agraris”, laikraksts „Latgales Laiks” avīzes abonementu dāvināja SIA „Agraris” īpašnieka dēlam Aleksandram Harlamovam junioram.

 

Saimniekus iepriecināja DA „Līksme”, Vaboles etnogrāfiskais ansamblis „Vabaļis” un VA „Līgaviņas”. Balle turpinājās ar Aldi Grandānu un Daini Somu.

 

Godināti Daugavpils novāda čaklākie zemnieki un uzņemēji
0
Autors:daugavpilsnovads.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti