Daugavpilī aizvadīts pirmais Latvijā Sociālo Inovāciju Hakatons 0

Pirmdiena, 29 okt 2018, 13:54 Versija drukāšanai

Daugavpilī aizvadīts pirmais Latvijā Sociālo Inovāciju Hakatons

Daugavpilī nupat noslēdzies pirmais Latvijā Sociālo Inovāciju Hakatons, kura gaitā 40 dalībnieki strādāja pie 8ņām sociālās uzņēmējdarbības idejām, cīņā par galveno balvu – speciālistu konsultācijām jaunajiem uzņēmējiem 1000 eiro vērtībā.


Daugavpils par pasākuma norises vietu izvēlēta, jo Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijai ir izveidojusies laba sadarbība ar vietējo biedrību “Juno-D”, kas arī nodarbojas ar ideju ģenerēšanas pasākumu organizāciju pilsētā.

 

Hakatonā pulcējās gan tie, kuriem jau bija savas uzņēmumu idejas, gan arī ikviens sociālo inovāciju jomā domājošais – uzņēmumu pārstāvji, jaunie uzņēmēji, programmētāji, 3D mākslinieki, grafiskie dizaineri, biznesa un finanšu speciālisti, studenti, kā arī vienkārši entuziasma pilni ideju ģeneratori. Vienīgais noteikums, radot ideju, bija tas, ka tai jāatbilst sociālās uzņēmējdarbības kritērijiem, tas ir, uzņēmumam jāspēj risināt kādu sabiedrībai svarīgu problēmu, radot produktus un pakalpojumus ar augstu sociālo pievienoto vērtību.

 

Pirmajā hakatona dienā 18 no 40 dalībniekiem prezentēja savas idejas klātesošajiem, pēc kā tika spriests, pie kurām idejām un kādā komandu sastāvā hakatona dalībnieki strādās atlikušo pasākuma norises laiku. Uzņēmējs Andris Faibuševičs arī šeit ieradies ar gatavu ideju par lietoto drēbju pārstrādi un tālāktridzniecību, kas tika aprakstīta projektā Upcycle design. Projekts ieguva vienu no konkursa galvenajām balvām, un tā autori cer savu ideju realizēt dzīvē.

Hakatona galveno balvu – profesionālas biznesa konsultācijas pie Vadības konsultāciju uzņēmuma CIVITTA 1000 EUR vērtībā, šoreiz ieguva projekts Wastethic, pie kura strādāja Daugavpils sociālā uzņēmēja Oļesja Soboļevska uzsverot, ka šādu ideju uzņēmēja lolojusi jau sen, taču tieši hakatonā atradusi tās realizācijai nepieciešamos cilvēkus un iedrošinājumu. Projekta komanda sola šo ideju drīzumā pārvērst reālā uzņēmumā.

 

Hakatons ikvienam dalībniekam sniedz vērtīgas zināšanas un prasmes biznesa modelēšanā, jaunas idejas, kontaktus, potenciālos savas uzņēmējdarbības partnerus un kolēģus, kā arī lielisku iespēju prezentēt savu biznesa ideju investoriem. Hakatona noslēgumā organizatori atvadījās ar vārdiem “tiksimies nākamgad”, kas nozīmē vēl vienu iespēju sociālās uzņēmējdarbības idejas popularizēšanai un reālu sociālo uzņēmumu darbības uzsākšanai.

0
Autors:Grani.lv
Foto:Pixabay

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti