Aicina daugaviešus uz Satikšanos Daugavpils novada Červonkā! 0

Ceturtdiena, 18 okt 2018, 09:40 Versija drukāšanai

Aicina daugaviešus uz Satikšanos Daugavpils novada Červonkā!

Sadarbības projekta “DaugavAbasMalas” ietvaros biedrība “Zied zeme” oktobrī uzsāk konferenču ciklu ap Daugavu esošajās pašvaldībās ar mērķi uzlabot Latvijas lielākās upes baseina ekonomisko situāciju. 24.oktobrī Daugavpils novada Vecsalienas pagastā, Červonkas (Vecsalienas) muižas pilī, no plkst.11:00 līdz plkst.16:00 notiks jau piektā daugaviešu Satikšanās.


Uz šo konferenci īpaši aicināti pētnieki, stratēģi un attīstības politikas plānotāji, kā arī ikviens cits interesents, lai kopīgi diskutētu par iepriekšējo konferenču rezultātiem un inovācijām, kas iespējamas Daugavas upes baseina ekonomiskā potenciāla attīstības rosināšanā, kā arī par Daugavas baseina attīstības plāna nepieciešamību un tā potenciālo ietekmi ES finansējuma piesaistē un sadarbībā ar Austrumu partnerības valstīm.

 

Satikšanos iedvesmos un idejas rosinās ūdensmalu arhitekts, RTU docents Egons Bērziņš. Karšu izdevniecības "Jāņasēta" pārstāvis Visvaldis Gercāns pastāstīs par projekta ietvaros tapušo Daugavas ūdenstūrisma ceļa karti un citām inovācijām. Savukārt projekta "Sēlijas salas" vadītāja Daina Alužāne dalīties pieredzē par šo unikālo projektu un tā ietekmi uz daugaviešu kopienām. Ņemot vērā ierobežoto vietu skaitu, dalība konferencē jāreģistrē līdz 22.oktobrim plkst. 22:00. Plašāka informācija par konferenci un pieteikšanās – projekta mājaslapā, kā arī Facebook lapā.

 

Kopumā oktobrī un decembrī notiek 8 “DaugavAbasMalas” Satikšanās, un katrai no konferencēm ir sava tēma, kas dod iespēju iedziļināties plašā jautājumu klāstā un risināt specifiskām mērķa grupām aktuālas problēmas. Sestā daugaviešu Satikšanās vieta būs Ķeguma novadā 25.oktobrī, kur tiek ielūgti jaunatnes NVO un jauniešu interešu grupas. Uz pirmspēdējo konferenci 6.decembrī Ķekavas novadā tiek gaidīti vides speciālisti. Daugaviešu Satikšanās noslēgsies 11.decembrī Ikšķiles novadā ar kopīgu visu konferenču rezultātu izvērtēšanu un turpmāko rīcību noteikšanu.

 

Aicina daugaviešus uz Satikšanos Daugavpils novada Červonkā!


Sadarbības projekts “DaugavAbasMalas” uzsākās šī gada vasarā ar tās pirmo posmu - unikālo Daugavas ūdenstūrisma maršruta izpētes ekspedīciju, kas ceļu pa Latvijas lielāko upi uzsāka 24.jūlijā tās augštecē, Latvijas – Baltkrievijas pierobežā, un noslēdzās Rīgā, pie Mangaļsalas bākas, un no jauna iezīmēja Daugavas laivotāju ceļu 350 km garumā. Pašlaik sadarbībā ar karšu izdevniecību “Jāņa sēta” top interaktīvā karte, kurā būs iezīmēts tūrisma ūdensceļš visā upes garumā, apstāšanās vietas, drošas Daugavas HES apiešanas vietas, 1km attālumā no abiem krastiem – kultūrvēsturiski apskates objekti un tūrisma pakalpojumu sniedzēji, kā arī būs pieejama informācija par upes tecējumu dažādos posmos.

 

Aicina daugaviešus uz Satikšanos Daugavpils novada Červonkā!


Sadarbības projektu “DaugavAbasMalas” īsteno Publisko un privāto partnerattiecību biedrība “Zied zeme” sadarbībā ar 21 pašvaldību, 7 vietējās rīcības grupām un citiem stratēģiskajiem partneriem. Projektu atbalsta Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests, finansē - Eiropas Lauksaimniecības Fonds lauku attīstībai.

 

Aicina daugaviešus uz Satikšanos Daugavpils novada Červonkā!

0
Autors:preses - relīze
Foto:Publicitātes foto

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties
25. oktobrī, 10:10 Apkures tarifs Daugavpilī saruks par vēl 5%; “apkures grozā” – šķelda un propāna butāna maisījums
18. oktobrī, 15:25 Daugavpilietei Marijai Trošinai apritēja 104 gadi!

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti