Daugavpilī viesosies ES jautājumu eksperts Ansis Bogustovs 0

Piektdiena, 10 apr 2015, 09:48 Versija drukāšanai

Daugavpilī viesosies ES jautājumu eksperts Ansis Bogustovs
Mudinot Latvijas iedzīvotājus, īpaši skolēnus, būt zinošiem un kompetentiem jautājumos par Eiropas Savienības (ES) aktualitātēm un citiem nozīmīgiem tematiem, Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā aicina ikvienu interesentu šā gada 8.maijā piedalīties "Eiropas eksāmenā". To tiešsaistē varēs kārtot www.esmaja.lv.


13.aprīlī ES jautājumu eksperts, radio un televīzijas žurnālists Ansis Bogustovs viesosies Daugavpils Krievu vidusskolā - licejā un Rēzeknes Valsts ģimnāzijā, vadot lekciju par dažādiem ar ES darbu saistītiem jautājumiem.

 

Lekcijas mērķis ir gan vairot skolēnu zināšanas par ES, gan ieinteresēt izmēģināt savus spēkus, kārtojot Eiropas eksāmenu jau 8.maijā. Līdzīgas lekcijas norisināsies arī Jelgavā, Cēsīs, Valmierā, Rīgā, Tukumā un Ventspilī.

 

Ikviens interesents var sagatavoties "Eiropas eksāmenam", iepazīstoties ar mācību materiāliem, kas ir pieejami mājas lapā www.esmaja.lv un portālā www.e-klase.lv. Mācību materiālos ir iekļauta informācija par Eiropas Savienības vēsturi, eirozonas izveidi, Latvijas dalību Eiropas Savienībā u.c. nozīmīgām tēmām. Turklāt šogad mācību materiāls ir papildināts ar prezentācijām par Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē un Eiropas gadu attīstībai.

 

Piedaloties "Eiropas eksāmenā", dalībnieki varēs iegūt arī vērtīgas balvas. Trīs vecuma grupās erudītākajiem skolēniem - 1.vietas ieguvējiem tiks dāvāts ceļojums, 2. vietas ieguvēji balvā saņems datorus, bet tie, kas ieņems 3. vietu, iegūs planšetdatorus. Sešiem erudītākās skolas skolotājiem būs iespēja doties divu dienu ekskursijā uz Tallinu. Jāpiebilst, ka planšetdators tiks dāvināts arī tam Latvijas iedzīvotājam, kurš, kārtojot eksāmenu, apliecinās vislabākās zināšanas par Eiropas Savienību.

 

"Eiropas eksāmens" Latvijā norisinās jau otro gadu. Pērn tajā piedalījās skolēni no 283 skolām. Skaitot kopā ar pieaugušajiem, turpat 3 000 Latvijas iedzīvotāju kārtoja Eiropas eksāmenu 2014. gadā. Galveno balvu – ceļojumu uz Eiropas Savienības "sirdi" Briseli - ieguva seši skolēni. Savukārt erudītākās skolas titulu un septiņus planšetdatorus saņēma Valmieras Valsts ģimnāzija, kuras skolēni īpaši aktīvi piedalījās eksāmenā un uzrādīja tajā augstus rezultātus. Tāpat planšetdators tika izlozēts arī citu eksāmenu kārtojušo interesentu vidū, kuri skolas gaitas jau bija pabeiguši.

 

Aktuālā informācija par "Eiropas eksāmenu", gatavošanos tam un mācību materiāli ar visu būtiskāko informāciju ir pieejami vietnē www.esmaja.lv un portālā www.e-klase.lv.

0
Autors:daugavpils24.lv
Foto:lvportals.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti