Kāpēc izmantot atmaksātas brīvdienas? 0

Piektdiena, 13 apr 2018, 12:00 Versija drukāšanai

Kāpēc izmantot atmaksātas brīvdienas?
Vairāk nekā puse no visiem uzņēmumiem piedāvā darbinieku apmaksātu laiku, nevis noteikto atvaļinājumu dienu, slimības dienu skaitu utt. Ja jūs nekad neesat pārliecināts, kā iegūt pāris brīvdienas bērnu futbola turnīriem, nodarbībām u.c., šāds risinājums var vienkāršot dzīvi. Tāpat arī sms kredīti (sms lån 2018) var sniegt materiālo atbalstu, lai jau tā atmaksātā atvaļinājuma laikā nekā netrūktu vai arī nerastos papildus parādi.


Arī tad, ja jūs ilgojieties pēc brīvdienām, kam nav nepieciešams gaidīt līdz nedēļas nogalei, ir iespējams atrast iespēju iegūt brīvas dienas. Ja jūsu slimības dienas, personīgās dienas un brīvdienas aizņem visu brīvo dienu limitu, iespējams, ka jums būs mazāka iespēja doties brīvdienās, kad jūs nejūtaties pilnībā vesels. Tas varētu palielināt jūsu produktivitāti, bet tas varētu arī likt jums un jūsu darbiniekiem riskēt ar to, ka kāds varētu patiešām saslimt. Darba ņēmēji apspriežas un pārdomā, pirms viņi nolemj zvanīt, lai paziņotu darba devējam, ka ir slimi.

 

Ietaupīto atvaļinājumu dienu taupīšana var jums labi darboties, ja jūsu darba devējs ļauj jums izmantot visas savas neizmantotās brīvdienas. Bet jauni pētījumi atklāj, ka uzņēmumi mazāk un mazāk vēlas to darīt. Tikai 9% no darba devējiem ļauj darbiniekiem izņemt neizmantoto atvaļinājuma laiku, kad viņi pamet darbu. Skaitlis nokrita līdz 13% 2012. gadā no 18% 2010. gadā. Tas var samazināties ekonomisku iemeslu dēļ. Tas maksā papildus darba devējiem. Šie dati attiecas uz Ameriku. Piemērs ir BART, Sanfrancisko apgabala tranzīta sistēma, kurā darbinieki strikti risina jautājumus, tostarp algas, vecāko vadītāju grupa ir uzkrājusi kopumā 69 gadus neizmantoto atvaļinājumu un brīvdienu laiku, kura vērtība ir gandrīz 8 miljoni ASV dolāru (6,46 miljoni eiro).

 

Protams, daudzi cilvēki ar labu iemeslu dēļ ir ar neizmantoto brīvdienu laiku. Jums varat būt neparasti izturīgs, vai arī jūs varētu smagi strādāt pie liela projekta un pabeigt gadu ar papildu brīvām dienām. Bet ar mazāk darba devējiem, kas ļauj pārnest neizmantoto laiku uz nākamo gadu, jums ir mazāk un mazāk iemeslu to uzkrāt. Galu galā, ja jūs nevarat izmantot laiku vēlāk, kāpēc gaidīt? Šķiet, ka Toronto skolotāji to ir izpētījuši. Pēc tam, kad provinču valdība pārtrauca iespēju skolotājiem ietaupīt neizmantoto slimības laiku, skolotāju prombūtnes līmenis palielinājās par 22% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Īpaši attiecībā uz atvaļinājumu laiku darbiniekiem vajadzētu to izmantot, jo organizācija dod viņiem šo laiku, lai viņi varētu atpūsties un atgriezties darbā moži. Amerikas Savienotajās Valstīs organizācijām nav pienākuma nodrošināt atvaļinājumu, slimības atvaļinājumu vai jebkādu atvaļinājumu, kas jāmaksā. Savukārt citās valstīs, piemēram, lielākajā daļā Eiropas valstu šādi gadījumi ir pilnībā atmaksāti. Procentu izmaksa no vidējās mēneša algas tomēr var mainīties.

 

Atmaksātas brīvdienas ļauj iegūt brīvu laiku, lai nodotos sev svarīgām lietām: hobijam, doties garākā ceļojumā, apciemot sev tuvos cilvēkus, kam nav sanācis laika u.c. Ir tik daudz lietu, ko ir iespējams darīt, tāpēc nevajadzētu šaubīties, ka ir vērts izmantot piešķirto laiku pat ja šķiet, ka tas neiekrīt tajā laikā, kad katrs vēlētos. Vienmēr var atrast lietas, ko darīt un kā aizpildīt brīvo laiku vai vienkārši izbaudīt laiku ārpus biroja un citas ierastās vides un izlasīt grāmatu bez steigas. Savukārt aizdevums ar negatīvu kredītvēsturi (lån med betalningsanmärkning) ļaus iegūt papildus finanses, ja tomēr šķiet, ka budžets pilnībā neatļauj izbaudīt to, pēc kā visvairāk kāro prāts vai ķermenis.

0
Autors:preses relīze
Foto:publicitātes attēls

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti