“Forevers” pētījums atklāj TOP 3 pirktākos gaļas produktus Latvijā 0

Otrdiena, 20 mar 2018, 08:59 Versija drukāšanai

 “Forevers” pētījums atklāj TOP 3 pirktākos gaļas produktus Latvijā
Lielākais pašmāju gaļas pārstrādes uzņēmums “Forevers” sadarbībā ar pētījumu aģentūru RAIT veiktajā pētījumā par patērētāju iepirkšanās paradumiem noskaidrojis pirktākos gaļas produktus Latvijā. Kā TOP 3 produktus pircēji izvēlas svaigu vistas gaļu, svaigu cūkgaļu un kūpinātu gaļu.


Pētījums atklāj, ka svaigu cūkgaļu vismaz reizi mēnesī iegādājas 75% Latvijas iedzīvotāju, turpretim svaigu vistas gaļu – 83% aptaujāto. Savukārt 72% aptaujāto iegādājas kūpinātu gaļu vismaz reizi mēnesī.

 

TOP 3 produktiem patēriņa biežuma ziņā seko pusfabrikāti, piemēram, kupāti, šašlika desiņas, kebabčiki, kotlešu masa, marinētas ribiņas, kurus reizi mēnesī pērk 66% respondentu, savukārt cīsiņus – 65% aptaujāto. Turklāt jāatzīmē, ka kopumā gaļas izstrādājumu kategorija joprojām ir viena no pieprasītākajām. No visiem aptaujātajiem dažādus gaļas izstrādājumus pērk 98% un tikai 2% tos nepērk.

 

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) datiem, kopējais saražotās gaļas apjoms 2017. gadā audzis par teju 9%. Straujākais kāpums ir vērojams tieši putnu gaļai – 43%, savukārt cūkgaļas ražošana ir nedaudz sarukusi. Joprojām importētās cūkgaļas apjomi pārsniedz vietējā tirgū saražoto cūkgaļu.

 

“Forevers” valdes loceklis Andrejs Ždans: “Ir tikai dabiski, ka pircēji, veidojot savu ēdienkarti, ievieš dažādību. Mūsu piedāvājumā dominē cūkgaļas produkti, taču, sekojot patēriņa tendencēm, “Forevers” tirdzniecības tīklos var iegādāties arī svaigu vistas gaļu un dažus kūpinātus vistas produktus. Jebkurā gadījumā cūkgaļa no Latvijas mājsaimniecību galdiem nepazudīs. Tās ir tradīcijas, kas iet līdzi laikam. Svarīgākais, ka Latvijā ir stabils gaļas noiets un bažām par pieprasījuma deficītu nav pamata. Mūsu kā ražotāja pienākums ir nodrošināt pircēja prasībām atbilstošu sortimentu.”

 

Jāatzīst, ka kopumā gaļas produktu iegādes tendences liecina, ka joprojām pieturamies pie klasiskām, Latvijas virtuvei raksturīgām vērtībām. Proti, izvēloties svaigu gaļu un kūpinājumus, Latvijas iedzīvotāji joprojām labprāt pagatavo ēdienu mājās.

 

*“Forevers” sadarbībā ar pētījumu kompāniju RAIT veiktajā aptaujā Latvijas mērogā par patērētāju iepirkšanās paradumiem piedalījās 1046 respondenti vecumā no 18-65 gadiem, no kuriem 52% ir sievietes un 48% vīrieši.

0
Autors:Ilona Bukša, Mārketinga nodaļas vadītāja
Foto:pixabay

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Šodien, 09:40 Visvairāk Latvijas valstspiederīgo dzīvo Lielbritānijā, Īrijā un Vācijā
Šodien, 09:37 Pirmdien daudzviet uzlīs, vietām līs stiprāk
Šodien, 09:36 Šogad sešos mēnešos noziegumos cietuši 248 bērni
Šodien, 09:34 Pāvests Francisks ierodas vizītē Latvijā
Šodien, 09:28 Noskaidroti Daugavpils pilsētas čempionāta futbolā 7x7 uzvarētāji
Vakar, 09:19 Zemkopības ministrs tikās ar AS „Ditton pievadķēžu rūpnīca” vadību un darbiniekiem
Vakar, 09:17 Paplašinās sadarbība starp Daugavpili un Gruziju
Vakar, 09:16 V Starptautiskajā Austrumbaltijas Biznesa forumā Daugavpilī notiek diskusijas un kontaktbirža
Vakar, 09:13 Par labāko horeogrāfu festivālā „Belaya Vezha” atzīta Irina Saveļjeva
22. septembrī, 15:25 Naktī teju visā valstī gaisa temperatūra noslīdēs zem +10 grādiem
22. septembrī, 14:20 Fiktīvas laulības beidzas ar 5590 eiro sodu un brīvības atņemšanu
22. septembrī, 12:00 Slimnīcā nogādāts vēl viens sēņu upuris
22. septembrī, 10:00 Tallinā un Viļņā aug dīzeļdegvielas cena
22. septembrī, 09:55 Pār Latviju turpina virzīties aukstā atmosfēras fronte
21. septembrī, 12:55 Latvijā 36% no visām kūdras ieguves ietekmētajām teritorijām ir degradēti kūdrāji

 

Padomi no «DauTKom»

Padomi no DauTKom

Reklāma

 

Dautkom ziņas

Dautkom ziņas

fm_konsaltings









Fest

Projekti

Projekti