“Forevers” pētījums atklāj TOP 3 pirktākos gaļas produktus Latvijā 0

Otrdiena, 20 mar 2018, 08:59 Versija drukāšanai

 “Forevers” pētījums atklāj TOP 3 pirktākos gaļas produktus Latvijā
Lielākais pašmāju gaļas pārstrādes uzņēmums “Forevers” sadarbībā ar pētījumu aģentūru RAIT veiktajā pētījumā par patērētāju iepirkšanās paradumiem noskaidrojis pirktākos gaļas produktus Latvijā. Kā TOP 3 produktus pircēji izvēlas svaigu vistas gaļu, svaigu cūkgaļu un kūpinātu gaļu.


Pētījums atklāj, ka svaigu cūkgaļu vismaz reizi mēnesī iegādājas 75% Latvijas iedzīvotāju, turpretim svaigu vistas gaļu – 83% aptaujāto. Savukārt 72% aptaujāto iegādājas kūpinātu gaļu vismaz reizi mēnesī.

 

TOP 3 produktiem patēriņa biežuma ziņā seko pusfabrikāti, piemēram, kupāti, šašlika desiņas, kebabčiki, kotlešu masa, marinētas ribiņas, kurus reizi mēnesī pērk 66% respondentu, savukārt cīsiņus – 65% aptaujāto. Turklāt jāatzīmē, ka kopumā gaļas izstrādājumu kategorija joprojām ir viena no pieprasītākajām. No visiem aptaujātajiem dažādus gaļas izstrādājumus pērk 98% un tikai 2% tos nepērk.

 

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) datiem, kopējais saražotās gaļas apjoms 2017. gadā audzis par teju 9%. Straujākais kāpums ir vērojams tieši putnu gaļai – 43%, savukārt cūkgaļas ražošana ir nedaudz sarukusi. Joprojām importētās cūkgaļas apjomi pārsniedz vietējā tirgū saražoto cūkgaļu.

 

“Forevers” valdes loceklis Andrejs Ždans: “Ir tikai dabiski, ka pircēji, veidojot savu ēdienkarti, ievieš dažādību. Mūsu piedāvājumā dominē cūkgaļas produkti, taču, sekojot patēriņa tendencēm, “Forevers” tirdzniecības tīklos var iegādāties arī svaigu vistas gaļu un dažus kūpinātus vistas produktus. Jebkurā gadījumā cūkgaļa no Latvijas mājsaimniecību galdiem nepazudīs. Tās ir tradīcijas, kas iet līdzi laikam. Svarīgākais, ka Latvijā ir stabils gaļas noiets un bažām par pieprasījuma deficītu nav pamata. Mūsu kā ražotāja pienākums ir nodrošināt pircēja prasībām atbilstošu sortimentu.”

 

Jāatzīst, ka kopumā gaļas produktu iegādes tendences liecina, ka joprojām pieturamies pie klasiskām, Latvijas virtuvei raksturīgām vērtībām. Proti, izvēloties svaigu gaļu un kūpinājumus, Latvijas iedzīvotāji joprojām labprāt pagatavo ēdienu mājās.

 

*“Forevers” sadarbībā ar pētījumu kompāniju RAIT veiktajā aptaujā Latvijas mērogā par patērētāju iepirkšanās paradumiem piedalījās 1046 respondenti vecumā no 18-65 gadiem, no kuriem 52% ir sievietes un 48% vīrieši.

0
Autors:Ilona Bukša, Mārketinga nodaļas vadītāja
Foto:pixabay

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 14:56 Makšķerēšanas entuziasti tiek aicināti piedalīties ‘’Pavasara līdaka 2018’’
Vakar, 14:14 Rīgā pirmo reizi uzstāsies power metal grupa Amaranthe
Vakar, 13:39 Anastasijas Sazankovas jaunā grāmata atdzīvināja vēsturi
Vakar, 10:34 Ģimenes dienā varēs iepazīt pinēja amata noslēpumus
Vakar, 10:05 Pērn turpinājis samazināties saņemto asins ziedojumu skaits
Vakar, 09:53 Tiesībsargs ceļ trauksmi par to, ka skolēniem trūkst laika atpūtai starp eksāmeniem
Vakar, 09:24 Rotko centram pieci gadi
Vakar, 09:19 Baltkrievijas Ģenerālkonsulāts Daugavpilī informē
23. aprīlī, 16:10 Vitebskā klājā nākusi unikālā grāmata par Latvijas un Baltkrievijas vēsturi
23. aprīlī, 16:08 4. maijā Rotko centrā bezmaksas kamermūzikas koncerts
23. aprīlī, 15:40 Darba piedāvājumi Daugavpilī (2018. gada 23. aprilī)
23. aprīlī, 10:21 «Mirušais nāk!» Īsts detektīvs Artilērijas ielā
23. aprīlī, 10:17 Nezaudējiet modrību pavasarī – garnadži nesmādē pat radiatorus
23. aprīlī, 10:14 Urbanovičs noliedz saistību ar māju Pierīgā; žurnālisti un kaimiņi redz ko citu
23. aprīlī, 10:10 VK šaubas par naudas izlietojumu teātra un mūzikas mākslas jomās

 

Padomi no «DauTKom»

Padomi no DauTKom

Reklāma

 

Dautkom ziņas

Dautkom ziņas

Projekti

Projekti

Projekti