“Forevers” pētījums atklāj TOP 3 pirktākos gaļas produktus Latvijā 0

Otrdiena, 20 mar 2018, 08:59 Versija drukāšanai

 “Forevers” pētījums atklāj TOP 3 pirktākos gaļas produktus Latvijā
Lielākais pašmāju gaļas pārstrādes uzņēmums “Forevers” sadarbībā ar pētījumu aģentūru RAIT veiktajā pētījumā par patērētāju iepirkšanās paradumiem noskaidrojis pirktākos gaļas produktus Latvijā. Kā TOP 3 produktus pircēji izvēlas svaigu vistas gaļu, svaigu cūkgaļu un kūpinātu gaļu.


Pētījums atklāj, ka svaigu cūkgaļu vismaz reizi mēnesī iegādājas 75% Latvijas iedzīvotāju, turpretim svaigu vistas gaļu – 83% aptaujāto. Savukārt 72% aptaujāto iegādājas kūpinātu gaļu vismaz reizi mēnesī.

 

TOP 3 produktiem patēriņa biežuma ziņā seko pusfabrikāti, piemēram, kupāti, šašlika desiņas, kebabčiki, kotlešu masa, marinētas ribiņas, kurus reizi mēnesī pērk 66% respondentu, savukārt cīsiņus – 65% aptaujāto. Turklāt jāatzīmē, ka kopumā gaļas izstrādājumu kategorija joprojām ir viena no pieprasītākajām. No visiem aptaujātajiem dažādus gaļas izstrādājumus pērk 98% un tikai 2% tos nepērk.

 

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) datiem, kopējais saražotās gaļas apjoms 2017. gadā audzis par teju 9%. Straujākais kāpums ir vērojams tieši putnu gaļai – 43%, savukārt cūkgaļas ražošana ir nedaudz sarukusi. Joprojām importētās cūkgaļas apjomi pārsniedz vietējā tirgū saražoto cūkgaļu.

 

“Forevers” valdes loceklis Andrejs Ždans: “Ir tikai dabiski, ka pircēji, veidojot savu ēdienkarti, ievieš dažādību. Mūsu piedāvājumā dominē cūkgaļas produkti, taču, sekojot patēriņa tendencēm, “Forevers” tirdzniecības tīklos var iegādāties arī svaigu vistas gaļu un dažus kūpinātus vistas produktus. Jebkurā gadījumā cūkgaļa no Latvijas mājsaimniecību galdiem nepazudīs. Tās ir tradīcijas, kas iet līdzi laikam. Svarīgākais, ka Latvijā ir stabils gaļas noiets un bažām par pieprasījuma deficītu nav pamata. Mūsu kā ražotāja pienākums ir nodrošināt pircēja prasībām atbilstošu sortimentu.”

 

Jāatzīst, ka kopumā gaļas produktu iegādes tendences liecina, ka joprojām pieturamies pie klasiskām, Latvijas virtuvei raksturīgām vērtībām. Proti, izvēloties svaigu gaļu un kūpinājumus, Latvijas iedzīvotāji joprojām labprāt pagatavo ēdienu mājās.

 

*“Forevers” sadarbībā ar pētījumu kompāniju RAIT veiktajā aptaujā Latvijas mērogā par patērētāju iepirkšanās paradumiem piedalījās 1046 respondenti vecumā no 18-65 gadiem, no kuriem 52% ir sievietes un 48% vīrieši.

0
Autors:Ilona Bukša, Mārketinga nodaļas vadītāja
Foto:pixabay

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 09:35 Māksliniekiem naudas balvās izmaksāti 20 000 eiro
Vakar, 09:32 Visi futbola fani tiek aicināti svētdien pulcēties Vienības laukumā
Vakar, 09:28 Noslēgta vienošanās par energoefektivitātes paaugstināšanu
Vakar, 09:23 Pašvaldība apzināja neizmantotās ēkas
Vakar, 09:19 Pilsētbūvniecības un vides komisijā tika atbalstīta iecere izbūvēt apļveida kustību Cietokšņa ielā
Vakar, 09:17 Investori izrādījuši interesi par bijušo 7. pamatskolas ēku
Vakar, 09:13 Veselības nedēļā Daugavpils aktīvākā pilsēta!
14. jūlijā, 12:00 Satriecoties automašīnām, Kokneses novadā pie Likteņdārza gājuši bojā divi vīrieši
14. jūlijā, 12:00 Latvijā sācies viens no garākajiem karstuma viļņiem pēdējos gados
14. jūlijā, 10:00 Piektdien Latvijā no ūdenstilpēm izcelti divi noslīkuši cilvēki
14. jūlijā, 08:00 Zvejnieki un jūrnieki aicina uz svētkiem piekrastes pilsētās un ciematos
13. jūlijā, 16:15 Aglonas svētku norisei no valsts budžeta plāno piešķirt 161 909 eiro
13. jūlijā, 15:00 Latvijā nodotā piena apmērs šā gada pirmajā pusgadā samazinājies
13. jūlijā, 13:00 Iedzīvotājus aicina balsot par 2019.gada Latvijas Jauniešu galvaspilsētu
13. jūlijā, 13:00 SEB apvienos Baltijas valstīs strādājošās dzīvības apdrošināšanas kompānijas

 

Padomi no «DauTKom»

Padomi no DauTKom

Reklāma

 

Dautkom ziņas

Dautkom ziņas

Projekti

Projekti

Projekti