2017. gada lasītākās grāmatas Daugavpils bibliotēkās 0

Ceturtdiena, 18 jan 2018, 15:25 Versija drukāšanai

2017. gada lasītākās grāmatas Daugavpils bibliotēkās
Arī šogad Latgales Centrālā bibliotēka turpina tradīciju atskatīties uz aizvadītā gada grāmatu izsniegumu tendencēm, nosakot Daugavpils publisko bibliotēku lietotāju iecienītākās grāmatas četrās kategorijās: latviešu oriģinālliteratūra, tulkotā daiļliteratūra, bērnu un jauniešu literatūra, un nozaru literatūra.


Latviešu oriģinālliteratūras top-5 sarakstā dominē vēstures romānu sērijā “Mēs. Latvija, XX gadsimts” iznākušās grāmatas. Pirmajā vietā ierindojies Noras Ikstenas romāns “Mātes piens”, ceturtajā un piektajā – attiecīgi Ingas Ābeles “Duna” un Andras Manfeldes “Virsnieku sievas”. Šo romānu popularitāti lielā mērā sekmēja bibliotēkas rīkotās tikšanās ar sērijas rakstniekiem – 2017. gada rudenī bibliotēkā viesojās visas trīs minētās autores, kā arī Osvalds Zebris un Māris Bērziņš, kuru grāmatas arīdzan bija ļoti pieprasītas. Bez trīs minētajām grāmatām top-5 sarakstā atrodama arī Daces Vīgantes grāmata “Ledus apelsīns” (2. vieta) un allaž iecienītās Daces Judinas detektīvromāns “Ceturtais kauliņš” (3. vieta).

 

Latviski tulkotās aizrobežu daiļliteratūras kategorijā pirmo vietu ieņem zviedru blogera Frēdrika Bakmana smieklīgais un smeldzīgais romāns “Omce sūta sveicienus un atvainojas”, kura galvenā varone ir ārkārtīgi ekscentriska zviedru vecmāmiņa. Otrajā vietā – amerikāņu rakstnieka Entonija Dora ar Pulicera balvu godalgotais vēsturiskais romāns “Mums neredzamā gaisma”. Trešajā vietā ierindojies austriešu rakstnieka Daniela Glatauera psiholoģiskais romāns “Mūžam tavs” par šķietami perfektām, taču patiesībā nebūt ne ideālām attiecībām. Ceturtajā vietā – Lūsindas Railijas ģimenes sāgas “Septiņas māsas” trešais romāns “Ēnu māsa”. Sarakstu noslēdz Džeinas Korijas romantiskais kriminālromāns “Mana vīra sieva”.

 

Bērnu un jauniešu literatūras kategorijā lasītāko grāmatu topu jau tradicionāli veido Vislatvijas lasītveicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” grāmatas, to vidū gan latviešu oriģinālliteratūra, gan tulkojumi no citām valodām. Priecē, ka 2017. gadā grāmatas čakli lasījuši dažāda vecuma bērni, jo topā ir pārstāvēti izdevumi, kas iekļauti gan 5+, gan 9+, gan 11+ vecumgrupā.

 

Nozaru literatūras kategorijā par populārāko grāmatu kļuva Reičelas Marijas Stefordas psiholoģisko padomu grāmata “Brīvroku mamma”, kas dod ieteikumus vecākiem, kā nolikt malā telefonu un pārstāt tiekties pēc pilnības, lai piedzīvotu patiesi būtisko. Otrajā vietā ierindojusies Akvelīnas Līvmanes grāmata “Atvērto siržu sarunas”, kas sola palīdzēt izprast sevi un gūt panākumus. Sava loma lasītāko grāmatu saraksta veidošanā acīmredzot bija arī Daugavpils Universitātes studējošajiem, jo nozaru literatūras top-5 noslēdz grāmatas par pedagoģiju, skolu psiholoģiju un pētniecību.

 

Ar lasītāko grāmatu top-5 visās četrās minētajās kategorijās var iepazīties šeit. Gan topā iekļautās grāmatas, gan citus lieliskus izdevumus aicinām meklēt bibliotēkas e-katalogā vai arī jautāt bibliotekāriem. Lai vairojas lasītprieks!

0
Autors:lcb.lv
Foto:pixabay.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti