Daugavpilī apsver iespēju ieviest autonomo apkures sistēmu 0

Otrdiena, 24 mar 2015, 11:32 Versija drukāšanai

Daugavpilī apsver iespēju ieviest autonomo apkures sistēmu
Ceturtdien, 26. martā plkst. 17.30 Daugavpils pilsētas domes konferenču zālē notiks māju vecāko un daudzdzīvokļu māju iedzīvotāju tikšanās ar pilsētas vadību un uzņēmumu vadītājiem, kas sniedz komunālos pakalpojumus iedzīvotājiem. Par tikšanās organizēšanu atbild domes deputāts, mājokļu komitejas priekšsēdētājs Vladislavs Bojaruns.


Jautājumi no iedzīvotājiem tika pieņemti elektroniskajā veidā, tos varēja iesūtīt uz e-pasta adresi mēnesi pirms tikšanās. Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas vadītāja Inese Andiņa ziņo, ka tika saņemts daudz privāto jautājumi, kuri attiecas uz konkrētu situāciju, māju vai adresi, bet tā kā pēdējā tikšanās reizē iedzīvotāji iebilda pret konkrētu situāciju apspriešanu, tāpēc šie jautājumi tika pārsūtīti apkalpojošai organizācijai un citiem komunālo pakalpojumu uzņēmumiem.

 

Tādējādi, tika nolemts 26. marta tikšanās laikā apspriest globālus jautājumus, kas interesē vairākumu daudzdzīvokļu māju iedzīvotāju. Tie ir tikai trīs:

 

1. Māju siltināšanas iespējas;

2. Daudzdzīvokļu māju pagalmu labiekārtošana;

3. Alternatīvās apkures perspektīvas.

 

Pēdējais apspriežamais jautājums visvairāk intriģē. Pēdējā laikā nākas dzirdēt kā Daugavpils pilsētas priekšsēdētāja vietnieki un deputāti spriež par atsevišķu katlu māju celtniecību vai autonomu apkures katlu uzstādīšanu gandrīz pie katras daudzdzīvokļu mājas. Tiek izskatīti dažādi kurināmā veidi, vieni uzskata, ka gāze būs izdevīgāks enerģijas avots pie nosacījuma, ka apkures katls tiks uzstādīts mājas pagrabtelpā vai mājas tuvumā un nebūs siltumenerģijas zuduma, kā tas notiek šobrīd izmantojot vecās nolietojušās siltumtrases. Citi uzskata, ka ir jāizmanto dabiskos energoresursus: šķelda, briketes, granulas.

 

Pēdējā tikšanās reizē žurnālisti lūdza, lai pilsētas vadība precīzāk paskaidro kā tiks realizēta autonomās apkures sistēmas iecere. Kļuva skaidrs, ka autonomās apkure sistēma visticamāk tiks piedāvāta daudzdzīvokļu mājām, kas atrodas pilsētas nomalē un tālu no centrālās apkures katliem un pilsētas TEC. Tas nozīmē, ka neiet runa par daudzdzīvokļu maju, kas atrodas piemēram, Jaunbūves mikrorajonā vai centrā ar autonomās apkures katliem, jo ja šīs mājas, kas atrodas pilsētas siltumapgādes sistēmas centrā atteiksies no centrālās apkures sistēmas, tad siltumenerģijas tarifs atlikušajām mājām palielināsies. No otras puses, ja atslēgt no centrālās apkures sistēmas Vecstropus, tad uzņēmuma Daugavpils siltumtīkli zaudējumi samazināsies un līdz ar to ir cerība, ka samazināsies tarifs uz siltumenerģiju.

 

Nekas precīzāks nav zināms par plāniem sniegt iedzīvotājiem iespēju atteikties no centrālās apkures sistēmas. Iespējams, ka šī informācija tiks paziņota plānotajā tikšanās reizē 26. martā.

Autors:Grani.lv
Foto:Stock.XCHNG

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti