Dzejnieks Pavls Plotņikovs izkrāsoja “Latgales akvareli” 0

Otrdiena, 24 mar 2015, 10:42 Versija drukāšanai

Dzejnieks Pavls Plotņikovs izkrāsoja “Latgales akvareli”
“Latgales akvarelis” tā ir nosaukts dzejnieka, Krievijas rakstnieku savienības biedra Pavla Plotņikova jaunais dzejoļu krājums. Šīs grāmatas prezentācija notika Baltkrievu kultūras centra telpās. Uz pasākumu ieradās Baltkrievijas Republikas ģenerālkonsulāta konsuls Daugavpilī Tatjana Kručinina, kolēģi- dzejnieki, baltkrievu kultūrizglītības biedrības “Uzdim” biedri, kā arī dzejas cienītāji.


“Latgales akvarelis” ir piektais Pavla Plotņikova dzejas krājums. Tas ir sadalīts trijās daļās. Pirmā daļa ir veltīta mazai pilsētai ar nosaukumu Viļāni, kur dzejnieks ir pavadījis daudzus savas dzīves gadus, un, kas ieņem lielu vietu viņa dvēselē, kā arī draugiem un pilsētas iedzīvotājiem. Otrā daļa ir veltīta Latvijas skaistākajam reģionam – Latgalei. Bet trešā “Latgales akvareļa” daļa ir Latgales latviešu dzejnieku tulkojumi.

 

Grāmatas prezentācija notika muzikāli-dzejnieciskā maratona formā, kur ikviens varēja izlasīt iemīļotāko Pavla Plotņikova dzeju vai arī veltīt viņam savu dzejoli.

Baltkrievijas Republikas konsuls Daugavpilī Tatjana Kručinina sveica dzejnieku viņa grāmatas iznākšanas dienā un novēlēja vairāk iedvesmas mirkļus un turpmākus radošus panākumus.

 

Siltus un mīļus vārdus, kā arī atzīšanos mīlestībā Pavels Plotnikovs dzirdēja no dzejniekiem: Fainas Osinas, Jevģēnija Golubeva, Tatjanas Ruskules, Ludmilas Viļumas, Jevtīhija Konopļova, Anastasijas Sazankovas, Jekaterīnas Andrejevas, Zenona Vojevodska, Pavela Makalenkina, Jurija Lavriņenko, Anatolija Harina, Valentīnas Prudņikovas, Jevģēnija Vetlova; Latgales mākslinieku apvienības vadītājas Marijas Safronovas, kā arī no biedrības “ Uzdim” biedriem: Ludmilas Siņakovas, Olgas Pavlovičas, Gaļinas Sontockas un Jevģēnijas Guļajevas. Pasākumu vadīja Baltkrievu kultūras centra vadītāja Žanna Romanovska.

 

Muzikālu dāvanu mūsu dzejniekam dāvināja vokālais ansamblis “Spadčina” (vadītāja Jana Juzefoviča). Ansambļa dalībnieces nodziedāja divas tautasdziesmas baltkrievu un krievu valodās. Savukārt, ansamblis “Kupaļinka” priecēja visus viesus , izpildot skaistu latgaliešu tautasdziesmu “Rūžeņa” trijās valodās. Latgaliešu un baltkrievu valodā (S. Volodjko tulkojums) ansamblis “Kupaļinka” dzied šo dziesmu jau daudzus gadus, bet krievu valodā (P.Plotnikova tulkojums) šī dziesma izskanēja pirmo reizi. Taču ar šo pārsteigumi nebeidzās. Ļubova Ņikiforova a capella nodziedāja P.Plotnikova dzejoļus, tādā veidā dodot autoram stimulu, lai sāktu rakstīt arī dziesmas. Un pilnīgi negaidīti, parādījās dziedātāja un māksliniece Velta Loce, kas nodejoja aizrautīgu “čigānu” deju.

 

Bet Baltkrievu kultūras centrs turpina savu literāro darbību. 23.martā plkst. 15:00 Lietuviešu mājā, kurā notiks kopīgs baltkrievu- lietuviešu vakars, kas ir veltīts baltkrievu, ar lietuviešu saknēm, dzejnieka Františka Boguševiča 175. dzimšanas dienai.

Autors:Daugavpils Kultūras pārvalde
Foto:Daugavpils Kultūras pārvalde

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti