Daugavpilī runās par gados vecāku cilvēku nodarbinātības jautājumiem 0

Piektdiena, 01 dec 2017, 09:00 Versija drukāšanai

Daugavpilī runās par gados vecāku cilvēku nodarbinātības jautājumiem
Šodien no plkst.11 līdz 15 Daugavpilī, Marka Rotko mākslas centrā, Mihaila ielā 3, notiks seminārs "Pieredze, zināšanas un veselība ilgākam darba mūžam", aģentūru LETA informēja pasākuma koordinatore Linda Uzkalne.


Seminārā tiks runāts par aktuālākajiem Latvijas darba tirgus izaicinājumiem - kā nodrošināt darbavietas, atbalstošu attieksmi un karjeras iespējas darbiniekiem virs 50 gadu vecuma.

 

Semināru atklās Daugavpils domes priekšsēdētājs Rihards Eigims un NVA Daugavpils filiāles vadītāja Jurate Kornutjaka. Seminārā piedalīsies LDDK sociālo lietu eksperts Pēteris Leiškalns, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības speciāliste sociāli ekonomiskajos jautājumos Anda Grīnfelde, Latgales reģionālā Valsts darba inspekcijas vecākā inspektore Kristīne Znotiņa-Senkoviča un citi.

 

Kā pavēstīja Uzkalne, šo un līdzīgus seminārus vairākās Latvijas reģionu pilsētās rīko Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) sadarbībā ar Latvijas Darba devēju konfederāciju (LDDK) un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību (LBAS). Šajā un turpmākajos semināros savu redzējumu par gados vecāku cilvēku nodarbinātības jautājumiem sniegs eksperti, uzņēmēji, valsts iestāžu un pašvaldību pārstāvji.

 

NVA direktore Evita Simsone norādīja, ka nodarbinātības jautājumi cilvēkiem vecumā virs piecdesmit gadiem reģionos ir ļoti nozīmīgi, tādēļ semināros liela uzmanība tiks pievērsta tam, kā darbiniekiem virs 50 gadu vecuma, kuri vēlas turpināt aktīvas darba gaitas, palīdzēt saglabāt konkurētspēju, pārkvalificēties, ja viņu savulaik iegūtās zināšanas un prasmes vairs neatbilst mūsdienu darba tirgus prasībām. "Dažādu jomu eksperti, uzņēmēji, sociālantropologi nevalstisko organizāciju pārstāvji spriedīs par iespējām un risinājumiem, kas saistīti ar nodarbinātību cilvēkiem brieduma gados, kā arī stāstīs par labās prakses piemēriem Latvijā, par iespējām un risinājumiem, kas saistīti ar nodarbinātību cilvēkiem brieduma gados. Semināros meklēsim atbildes uz jautājumiem, kas traucē vai veicina šādu cilvēku aktīvu iesaisti darba tirgū, un kā Latvijas uzņēmēji risina jautājumus ar gados vecāku cilvēku nodarbinātību," skaidroja Simsone.

 

Nākamais seminārs 5.decembrī seminārs notiks Kuldīgā, "Mārtiņzālē", Pilsētas laukumā 4, no plkst.10 līdz 14. Semināru atklās Kuldīgas novada Domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa un NVA Kuldīgas filiāles vadītāja Sandra Krinkele. Tajā piedalīsies LBAS vecākais darba aizsardzības speciālists Mārtiņš Pužuls, arodveselības un arodslimību ārste Līga Lazdiņa, SIA ""Ventspils nafta" termināls" personāla vadītāja Vita Špoka un citi speciālisti.

 

Gulbenē seminārs norisināsies 8.decembrī Gulbenes novada pašvaldības zālē, Ābeļu iela 2, no plkst.10 līdz 14. Semināru atklās Gulbenes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Andris Vējiņš un NVA Gulbenes filiāles vadītājs Vladimirs Lituņenko. Tajā piedalīsies Pužuls, Leiškalns, SIA "Vilevi" darba aizsardzības speciāliste Olita Keibeniece un citi.

 

Tāpat 12.decembrī seminārs risināsies Ozolniekos, Ozolnieku Tautas namā, Rīgas ielā 23, no plkst.10 līdz 14. Semināru atklās Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš un NVA Jelgavas filiāles vadītāja Jūlija Lovkova. Piedalīsies Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta koordinatore Dace Helmane, LBAS un LDDK eksperti un citi.

 

Pēdējais seminārs "Pieredze, zināšanas un veselība ilgākam darba mūžam" notiks 14.decembrī Cēsīs, Pieaugušo izglītības centrā, Raunas ielā 4, no plkst.10 līdz 14. Semināru atklās NVA Cēsu filiāles vadītāja Liene Agafonova, savukārt, par aktuālākajiem gados vecāku cilvēku nodarbinātības jautājumiem runās Centrālvidzemes virsmežniecības virsmežzinis Arvīds Greidiņš, Pužuls, Leiškalns un citi atzīti savas jomas speciālisti.

 

Piedalīties semināros aicināti valsts institūciju, pašvaldību, uzņēmēju, nevalstisko organizāciju, sociālo partneru un mediju pārstāvji.

 

Semināri tiek organizēti darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" specifiskā atbalsta mērķa "Paildzināt gados vecāku nodarbināto darbspēju saglabāšanu un nodarbinātību" Eiropas Sociāla fonda projektā "Atbalsts ilgākam darba mūžam".

0
Autors:LETA
Foto:pixabay.com

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

Vakar, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki
26. oktobrī, 14:51 “Lidl” akcija – viens no labākajiem veidiem, kā gudri iepirkties

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti