Bibliotēkā darbojas Ziemassvētku dāvanu pieņemšanas punkts bēgļu bērniem 0

Svētdiena, 03 dec 2017, 10:30 Versija drukāšanai

Bibliotēkā darbojas Ziemassvētku dāvanu pieņemšanas punkts bēgļu bērniem
Labdarības akciju “Zvaigzne austrumos” biedrība “Baltic Global Initiative” rīko jau ceturto gadu. Tās ietvaros Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāji ziedo Sīrijas, Irākas un Sudānas bēgļu bērniem kurpju kastēs iesaiņotas Ziemassvētku dāvaniņas, kuras biedrība nogādā bēgļu pagaidu patvēruma vietās Jordānijas un Ēģiptes bēgļu nometnēs. Kā atzīst biedrības pārstāve Līva Eglīte, „mēs nevaram bērniem atdot zaudētos ģimenes locekļus, draugus, izpostītās mājas un dzīvi, bet mēs varam dāvāt prieku!”.


Piedalīšanās akcijā ir pavisam vienkārša:

 

  • Sarūpē vidēja izmēra kurpju kasti (iesaiņot nav nepieciešams, bet, ja tomēr vēlies to darīt, tad kasti un vāku ietin atsevišķi, lai tā būtu atverama pārbaudei).
  • Uz kastes salasāmi uzraksti, kāda dzimuma un vecuma bērnam tā paredzēta. Vari izmantot arī akcijas mājas lapā pieejamās etiķetes. Ieteicamās vecuma grupas 2-4, 5-9 vai 10-14 gadi.
  • Kasti piepildi ar dāvaniņām, kas iepriecinātu bērnu bēgļu gaitās. Lūgums katrā kastē noteikti ielikt mīksto rotaļlietiņu, jo kara šausmu traumētajiem bērniem nepieciešams kāds mīļuma priekšmets. Lai atvieglotu dāvanas sagatavošanu, akcijas rīkotāji ir laipni sarūpējuši ieteicamo dāvanu sarakstu.
  • Lai nodrošinātu kastītes ceļu pie bērna, ziedo 5 eiro tās ceļa izdevumu segšanai biedrības “Baltic Global Initiative” bankas kontā ar norādi “Zvaigzne austrumos”.
  • Ieliec kastē lapu ar dāvanas sūtītāja vārdu, uzvārdu un e-pasta adresi. Šī informācija netiks izplatīta, tā nepieciešama, lai janvārī akcijas rīkotāji varētu tev nosūtīt informāciju un dažus foto par projekta turpmāko gaitu.

 

Atstāj kastīti dāvanu saņemšanas punktā Latgales Centrālās bibliotēkas nozaru literatūras sektorā Rīgas ielā 22a, 2. stāvā.

 

Ja vari, izplati šo vēsti, aicinot akcijā piedalīties arī citus (lietojot sociālo tīklu mirkļbirkas #zvaigzneaustrumos un #kurpjukaste).

 

Un iespēja steidzīgajiem! Ja vēlies piedalīties, taču nevari to darīt laika trūkuma dēļ, ziedo 25 EUR biedrības bankas kontā ar norādi “Izdariet manā vietā”. Šī summa pilnībā segs vienas kastītes saturu un loģistikas izmaksas.

 

Ir iecerēts, ka dāvanas galamērķi sasniegs Zvaigznes dienā. Tāpēc akcijas nosaukums ir “Zvaigzne austrumos”. Dāvanu izdalīšanu klātienē pārraudzīs biedrības “Baltic Global Initiative” pārstāvis.

 

Akcijas “Zvaigzne austrumos” mērķis ir sagatavot un nogādāt 6000 dāvaniņas karadarbībā cietušajiem bērniem pasaules karstajos punktos. Trīs gadu laikā 11 290 kastītes ziedoja bērnudārzi, skolas, uzņēmumi, kolektīvi, draudzes un privātpersonas. Tās tika nogādātas irākiešu un sīriešu karā cietušajiem bērniem, kas patvērumu raduši Jordānijā, un sudāniešu bēgļu bērniem Ēģiptē. Šogad plānots iepriecināt arī Krievijas – Gruzijas kara bēgļu bērnus Gori nometnē Gruzijā. Sīkākas ziņas akcijas mājaslapā www.zvaigzneaustrumos.lv vai info@zvaigzneaustrumos.lv.

0
Autors:lcb.lv
Foto:lcb.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

22. aprīlī, 09:16 No 1. jūlija tekstilizstrādājumiem tiks piemērots jauns nodoklis. Kas notiks ar apģērbu cenām?
17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti