Palīdzēsim mazajai Veronikai! 0

Otrdiena, 17 mar 2015, 11:28 Versija drukāšanai

Palīdzēsim mazajai Veronikai!
Ziņa par to, ka mazajai Veronikai (maijā meitenītei paliks trīs gadi) ir asins vēzis izraisīja šoku gan ģimenei, gan līdzjūtīgajiem iedzīvotājiem, kuri izrādīja gatavību palīdzēt, lai mazinātu mazās meitenītes ciešanas.


Veronikas tētis Vjačeslavs Baranovskis laikrakstam “СейЧас” pastāstīja, ka meitenei uz kājas ilgu laiku bija liels zilums, kas nepazuda un nemainīja krāsu un tāpēc vecāki vērsās pie ārsta. Tika nozīmēta asins analīze pēc kuras tika uzstādīta diagnoze: leikēmija – ļaundabīgas asinsrites sistēmas saslimšana, kuru tautā sauc par asins vēzi. Ar cerību, ka tā ir kļūda vecāk,i vērsās pie Rīgas ārstiem, bet arī tur apstiprināja diagnozi.Galīgais spriedums - akūta B tipa limfoleikoze. Tas ir visbiežāk maziem bērniem sastopamais leikēmijas veids. Saslimstība notiek vecumā no 1 līdz 6 gadiem. Šīs slimības cēloņi vairumā no gadījumiem paliek neatklāti.

 

Neskatoties uz dažām likumsakarībām, kuras zinātniekiem izdevās identificēt, var droši teikt, ka no leikēmijas nav pasargāts neviens. Slimība attīstās ļoti strauji un bez atbilstošas ārstēšanas mazais bērniņš vienkārši “sadeg” dažu mēnešu laikā.

 

Maziajai Veronikai tika nozīmēti 17 ķīmijterapijas seansi, kas tika uzsākti jau pagājušajā nedēļā. Veronikas tētis stāsta, ka meitenei pēc “ķīmijas” parādās laba apetīte. Organisma reakcija pagaidām ir normas robežās, bet, vai izdosies ar šiem medikamentiem uzveikt slimību, pagaidām nav zināms. Ja nepalīdzēs ķīmijterapija, tad mazā meitenīte tiks pakļauta apstarošanai un ja arī tas nelīdzēs, tad būs nepieciešama sarežģīta un ļoti dārga operācija - kaulu smadzeņu transplantācija.

 

Bet pagaidām ir cerība, ka palīdzēs ķīmijterapija. Meitenītei ir nepieciešama asins pārliešana un sociālajos tīklos ir sludinājums ar lūgumu atsaukties un ziedot asinis mazajai Veronikai. Tiek pieņemtas jebkuras grupas asinis. Ja esat nolēmis ziedot asinis, lūdzam vērsties Centrālās poliklīnikas Donoru centrā Viestura ielā 5, iesakām iepriekš zvanīt pa tālruni 65405323, jo pamatojoties uz laikraksta “СейЧас” rīcība esošo informāciju, gribētāju ziedot asinis mazajai meitenītei ir pietiekoši daudz.

 

Visi tie, kas vēlas atbalstīt tieši maziņo daugavpilieti, pirms asins nodošanas lūdzam norādīt sekojošu informāciju: Verinika Baranovska, personas kods 210512-20226, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas hematoonkoloģijas nodaļa, ārstējošais ārsts – Marika Grūtupa, diagnoze – akūta B tipa limfoleikoze.

 

Daugavpils reģionālās slimnīcas Asins sagatavošanas nodaļas vadītāja Ilona Skrinda atzīst, ka asinis, kas ziedotas Daugavpilī, netiks pārlietas tieši šai meitenītei. Tāpēc lūgumā ziedot asinis ir norādīts, ka der jebkuras grupas asins, jo tādā veidā Latvijas asinsdonoru centros tiek papildināts kopējais asins krājums un, ja būs nepieciešams, Daugavpils varēs dalīties ar nepieciešamajām asinīm ar Rīgas asinsdonoru centru. Šobrīd,visdrīzāk, Veronikai veicot pārliešanu izmanto Rīgas donoru asinis.

 

Tātad, patiesībā sludinājums kļūt par donoru un ziedot asinis ir tikai aicinājums atjaunot labo tradīciju ziedot asinis, lai tādos gadījumos, kā ar Veroniku, donoru centros būtu pietiekošs asins apjoms, lai sniegtu nepieciešamo palīdzību pacientiem un vēlot, lai maziņā meitenīte izveseļotos, tas ir vienīgais ar ko mēs varam palīdzēt viņai.

 

Veronikas tētis Vjačeslavs stāsta, ka slimnīcā pagaidām ne par ko nav jāmaksā un viņa sieva šobrīd atrodas ar meitiņu Rīgā, bet viņš Daugavpilī ar diviem vecākajiem bērniem, kuriem ir 5 un 7 gadi. Vjačeslavs ir tālbraucējs, bet tagad atrodas atvaļinājumā un vēl nav zināms, vai varēs atgriezties darbā. Ģimenes paziņas lūdza ievietot laikrakstā aicinājumu pēc palīdzības atrast darbu Vjačeslavas Daugavpilī. Viņš arī pats atzīst, ka visdrīzāk būs jāmaina sava profesija un tālo, ilgo komandējumu vietā būs jābūt mājās kopā ar bērniem un sievu. Ja kāds var piedāvāt darbu trīs bērnu tēvam Vjačeslavam, kurš, kā iepriekš plāno nodrošināt ar visu nepieciešamo savu ģimeni, lūdzam vērsties redakcijā!

 

Tāda nelaime var notikt ar katru, bet gribās ticēt, ka Baranovsku ģimenei būs vieglāk tikt pāri šim pārbaudījumam, ja viņi jutīs un zinās, ka viņiem līdzi jūt un atbalsta simtiem cilvēku, kuri gatavi palīdzēt jebkurā brīdī.

0
Autors:Grani.lv

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti