Аleksandrs Širvindts uzstāsies ar priekšnesumu „Skleroze, izkaisīta pa dzīvi” 0

Pirmdiena, 16 mar 2015, 08:02 Versija drukāšanai

Аleksandrs Širvindts uzstāsies ar priekšnesumu „Skleroze, izkaisīta pa dzīvi”
Cilvēks-svētki! Miljonu skatītāju mīlulis, aktieris, režisors, Maskavas akadēmiskā teātra satīras vadītājs – Aleksandrs Širvindts ielūdz Jūs uz tikšanās vakaru „Skleroze, izkaisīta pa dzīvi”, kas notiks 22.aprīlī Lielajā Ģildē (Rīga) un 23. aprīlī Daugavpils kultūras pilī (Daugavpils).


 

Vecums – tas nav tad, kad kaut ko aizmirsti, bet tad, kad aizmirsti kur pierakstīji, lai neaizmirstu.

/А.Širvindts/

 

Atmiņu monologs, plašai sabiedrībai nezināmi biogrāfijas fakti, pārsteidzoši aizkustinoši un smieklīgi stāsti par piedzīvojumiem viesizrādēs Krievijā un ārzemēs, par draugiem un kolēģiem, kā arī daudz kas cits par ko Jūs varēsiet uzzināt, apmeklējot tikšanās vakaru ar iemīļoto aktieri. Vakara noslēgumā visiem gribētājiem Aleksandrs Širvindts atvēlēs laiku komunikācijai, fotografēšanai un autogrāfiem.

 

Аleksandrs Širvindts – neparasts cilvēks. Tādu ir mazs, tie it kā neko nedara, lai patiktu apkārtējiem, bet visi tos mīl. Turklāt mīl kā mazi, tā pieaugušie.

 

Аktieris ir zināms skatītājiem pēc izcili nospēlētām lomām filmās : „Likteņa ironija" vai "Vieglu garu!”, „Debesu bezdelīgas”, „Trīs vīri laivā, neskaitot suni”, „Stacija diviem”, „Visvaldzinošākā un pievilcīgākā”, „Miljons laulību grozā”, „Bruņču mednieks” un daudzām citām. Protams, ka mākslinieka cienītāji atceras arī lielisku neatdarināmu Širvindta un Deržavina duetu. Bet teātra cienītāji apgalvo, ka Aleksandrs meistarīgs teatrālos iestudējumos - kā režisors un kā aktieris.

 

Aleksandra Širvindta darba un dzīves ritms ir tik augsts, ka nemaz neatstāj brīvu laiku. Izbraukumi uz viesizrādēm, administratīvi jautājumi teātri, izrādes, mākslas vadība jauniestudējumu izlaidumos, tas viss rada saspīlētu radošo atmosfēru mākslinieka dzīvē, taču tajā vienmēr ir vieta humoram, interesantam stāstam vai atmiņām.

 

Viena no viņa profesijas īpatnībām – asprātība refleksa līmenī. Širvindta replikas izdaiļoja desmitiem filmu. Un daži aktiera izteicieni pārtapa spārnotās frāzēs:: „Visi uz dārzu!”, „Tā... laiks tīt makšķeres”, „Labi man ir bērni. Dumji, bet labi”, „Bifšteka nebūs. Būs pankūkas”.

 

Kā reiz teica Marks Zaharovs, Aleksandrs Širvindts nekad neietilpa teatrālajos vai kinematogrāfiskajos profesijas rāmjos. Aktieris, rakstnieks, pasniedzējs, režisors un Satīras teātra vadītājs, viņš ir unikālās profesijas īpašnieks: „Viņš – Aleksandrs Širvindts. Un ar to viss ir pateikts!”.

 

Viņa lomas nav galvenās, taču tās ir tik spilgtas, ka acumirklī paliek atmiņā un paliek uz visiem laikiem. Iemesls? Kas to lai zina...Rezultātā mēs veicam banālu secinājumu: uzminēt talanta noslēpumu ir neiespējami, jo talants ir kā briljants, tas ir daudzpusīgs un viņa krāšņums ir aiz sapratnes robežām.

 

Autora pēdējās grāmatas „Skleroze, izkaisīta pa dzīvi” prezentācija notiks 22.aprīlī Rīgā un 23. aprīlī Daugavpilī, tikšanās vakara noslēgumā.

 

Biļetes var iegādāties Biļešu Paradīzes un pilsētas kasēs.

0
Autors:Preses relīze

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem
30. oktobrī, 09:45 Budžeta izveide: padomi un rīki

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti