Daugavpils aicina uz pilsētas svētkiem 0

Trešdiena, 07 jūn 2017, 09:00 Versija drukāšanai

Daugavpils aicina uz pilsētas svētkiem
Šogad Daugavpils svin savu 742. dzimšanas dienu. Svētki sākās dažādos pilsētas mikrorajonos un ilgs visu nedēļu. Kā pirmie 4. jūnijā svētku stafeti pārņēma Vecās Forštates mikrorajona iedzīvotāji, nākamajā dienā tā tika nodota Grīvas mikrorajona iedzīvotājiem. Veidojot koncertu programmu, organizatori – Daugavpils pilsētas dome un Daugavpils Kultūras pārvalde – ņēma vērā radošo kolektīvu dalībnieku dzīvesvietu, kā arī dažādos žanrus, kuros uzstājas kolektīvi.


Svētku dienas mikrorajonos noslēgsies ar koncertu 8. jūnijā plkst. 18.00 pie Kultūras pils Ķīmiķu mikrorajonā, savukārt Daugavpils cietoksnī vakara koncertu sniegs Igaunijas Republikas Aizsardzības spēku orķestris. Svētki sasniegs kulmināciju 9., 10., un 11. jūnijā. Daudzi pilsētnieki jau zina, kādus pasākumus vēlas apmeklēt.

Koncerti, gadatirgus, sporta sacensības norisināsies dažādos laukumos, parkos un skvēros pilsētas centrā. Piektdien, 9. jūnijā, Daugavpils iedzīvotājus un viesus sagaida patiesi neaizmirstams notikums – dažādu valstu militāro orķestru muzikālā promenāde Rīgas ielā līdz Vienības laukumam.

 

Tās pašas dienas vakarā koncertu sniegs Laima Vaikule, savukārt no 22.00 līdz 2.00 Daugavpils cietoksnī ar devīzi „Mākslinieks reģionā” trešo reizi norisināsies Mākslas nakts. Apmeklētājus gaida izstādes, ekskursijas, koncerti, radošās darbnīcas un laikmetīgā tēlniecības objekta „Kara zirga rēgs” atklāšana. Galvenais notikums sestdien, 10. jūnijā, būs svētku gājiens Rīgas ielā. Tajā piedalīsies Daugavpils domes vadība, sadraudzības un sadarbības pilsētu delegācijas, militāro orķestru mūziķi, pilsētas uzņēmumu, organizāciju un iestāžu kolektīvi, jaunlaulātie, bērni, skolēni un studenti. Arī šogad A. Pumpura skvērā tiks izveidots Ģimenes parks.

 

Zviedrijas dienu rīko sadarbībā ar Zviedrijas vēstniecību Latvijā. Tajā piedalīsies Zviedrijas vēstnieks Henriks Landerholms un visu iemīļotie pasaku varoņi – Pepija Garzeķe un Karlsons, kas dzīvo uz jumta. 10. jūnijā plkst. 19.00 Daugavmalā varēs vērot avio šovu, plkst. 21.00 Vienības laukumā sāksies populārās krievu grupas „Mumiy Troll” koncerts, bet 23.00 dienu noslēgs svētku salūts. Svētdien, 11. jūnijā, plkst. 12.00 uz svētku dievkalpojumu visus aicinās Jaunbūves vecticībnieku draudzes Augšāmcelšanās, Dievmātes Piedzimšanas un Svētītāja Nikolas dievnams. Šajā dienā, kas būs veltīta sportam un mūzikai, pilsētas centrālajā laukumā notiks IV Starptautiskā militārās mūzikas festivāla noslēguma koncerts. Atgādinām autovadītājiem, ka svētku dienās daudzās ielās pilsētas centrā tiks ierobežota transporta kustība, tāpēc aicinām būt uzmanīgiem un ievērot ceļazīmes. No 8. jūnija vakara līdz 12. jūnija rītam iesakām Daugavpils iedzīvotājiem un viesiem izmantot sabiedrisko transportu, turklāt kursējošo tramvaju un autobusu skaits būs palielināts. No 7. jūnija reisā dosies jauns svētku tramvajs Daugavpils 742. Detalizēta pilsētas svētku un Mākslas nakts programma pieejama Daugavpils domes mājaslapā www.daugavpils.lv.

 

0
Autors:TV DAUTKOM

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti