Nāc un piedalies: Daugavpilī norisinās Veselības nedēļa 0

Pirmdiena, 05 jūn 2017, 09:30 Versija drukāšanai

Nāc un piedalies: Daugavpilī norisinās Veselības nedēļa
No 29. maija līdz 4. jūnijam ar Tautas sporta asociācijas atbalstu Latvijā norisinās Eiropas veselības nedēļa. Tajā var piedalīties ikviens valsts iedzīvotājs, neatkarīgi no vecuma, dzimuma vai fiziskās sagatavotības līmeņa. Veselības nedēļā Daugavpils piedalās jau ceturto reizi. Šogad pasākumu programma ir daudzveidīga un piedāvā pasākumus gan bērniem, gan pieaugušajiem, gan sportistiem, gan aktīva un veselīga dzīvesveida cienītājiem. Pasākumi norisinās katru dienu gan telpās, gan brīvā dabā.


Pasākumu skaits šogad ir pieaudzis līdz 90, 26 no tiem – publiski. Tas ļauj cerēt, ka Daugavpils saglabās Latvijas sportiskākās un veselīgākās pašvaldības titulu. Otrdien, 30. maijā, Vienības laukumā notika zibakcija “Lecam kā saulītes”, kurā piedalījās 71 dalībnieks. 7 minūšu laikā viņi kopā veica 42 600 palēcienu.

 

Veselības nedēļā piedalās daudzi Daugavpils iestāžu un uzņēmumu kolektīvi, sporta klubi un sabiedriskās organizācijas. Pasākumu laikā ir iespēja ne tikai sacensties ātrumā, lokanībā un veiklībā, bet arī uzzināt daudz ko jaunu un interesantu par sportistu sasniegumiem vai savu labsajūtu. Piemēram Latgales Centrālajā bibliotēkā (LCB) atklātā grāmatu un periodisko izdevumu izstāde „Sportosim ar prieku”.

 

Sociālajos tīklos bibliotēkas darbinieki organizē akciju, kurā piedāvā lasītājiem veikt dažādus vingrinājumus, neatraujoties no grāmatu lasīšanas. Katru dienu tiek ievietotas jaunas fotogrāfijas ar vingrinājumu aprakstu.

 

Veselības nedēļā piedalās arī Latvijas Sarkanā Krusta Daugavpils nodaļa. Veselības kabinetā var saņemt speciālista bezmaksas konsultāciju, pārbaudīt ķermeņa masas indeksu, izmērīt pulsu, asinsspiedienu, uzzināt par riska faktoriem.

 

Atgādinām, ka veselības kabinets atrodas Latvijas Sarkanā Krusta Daugavpils nodaļas telpās Kr. Valdemāra ielā 13 un ir atvērts apmeklētājiem darba dienās no 9.00 līdz 12.00.

 

Trešdien, 31. maijā, Vienības laukumā startēja veselības skrējiens. Kopumā dalībnieki veica 150 km.

 

Tajā pašā dienā stadionā „Esplanāde” norisinājās kārtējā Latvijas sieviešu futbola 1. līgas čempionāta spēle. Pirmo savstarpējo spēli aizvadīja komandas no Daugavpils un Talsiem. Līdz šim mūsu komandas kontā bija divi zaudējumi un divas uzvaras un čempionāta turnīra tabulā tā ierindojās 4. vietā. Uzvarot ar rezultātu 5:0, Daugavpils komanda pakāpās uz 3. vietu.

 

2. jūnijā Daugavpils Olimpiskajā centrā norisināsies Starptautiskais taekvondo turnīrs par Dienvidkorejas vēstnieka kausu, bet 4. jūnijā bērnu un jaunatnes sporta skolā – Starptautiskais karatē čempionāts „Daugavpils Fortress”.

 

Veselības nedēļas noslēguma pasākums notiks Esplanādes parkā.

 

Neaizmirstiet, ka visas nedēļas garumā norisinās fotokonkurss „Sportiskā Daugavpils”. Labāko fotogrāfiju autori tiks apbalvoti. Fotografējiet savu piedalīšanos pasākumos un publicējiet fotogrāfijas sociālajos tīklos.

 

0
Autors:TV DAUTKOM

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

17. aprīlī, 17:58 Ar darbnīcām #DrošaLatvija viesojas reģionos, lai veicinātu noturību pret manipulācijām informatīvajā telpā
16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti