Turpinās ūdensvada un kanalizācijas tīklu attīstības programmas 0

Ceturtdiena, 25 maijā 2017, 09:40 Versija drukāšanai

 

Šogad pašvaldības uzņēmums “Daugavpils ūdens” turpina īstenot pilsētas ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstības programmas. Viena no tām paredz Eiropas projektu ietvaros uzbūvēto maģistrālo tīklu paplašināšanu. Pagājušajā gadā uzņēmums par saviem līdzekļiem trijos posmos izbūvēja tīklus 800 metru garumā.

 

Tādējādi privātmāju iedzīvotājiem tika nodrošināta iespēja pieslēgties centralizētajām sistēmām un izmantot kvalitatīvus ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumus. Šogad pašvaldība piešķīra 300 000 eiro jaunu maģistrālo tīklu izbūvei. Tas ļaus 17 posmos uzbūvēt aptuveni 2 kilometrus ielu tīklu un pieslēgt vēl aptuveni 100 namīpašumus. Darbi Ziedu un Oškalna ielā Grīvas mikrorajonā ir praktiski noslēgušies, pašlaik tie notiek Valkas ielā. Pirmām kārtām darbus veic tajos zemesceļu posmos, kuri vēlāk tiks noasfaltēti.

 

Finansiālā atbalsta piešķiršana privātmāju iedzīvotājiem, lai pieslēgtos ūdensvada un kanalizācijas centralizētajām sistēmām, - tā ir vēl viena nozīmīga Daugavpils pašvaldības programma. Tā pieņemta pagājušajā gadā un darbosies divus gadus. Pilsētas domes saistošie noteikumi paredz atbalstu 50 % līdz 100 % apmērā. No budžeta šim mērķim ir piešķirti 300 000 eiro. Pieejamā informācija liecina, ka iedzīvotāji labprāt izmanto līdzfinansējuma programmu.

 

Uzņēmuma speciālisti analizē programmu izpildes gaitu un attiecīgi rīkojas, lai atvieglotu un paātrinātu nepieciešamās procedūras: sākot no dažādu struktūru darbības koordinēšanas un dokumentu sagatavošanas kontroles, līdz konkursu organizēšanai un juridisku un tehnisku jautājumu risināšanai. Tas viss prasa laiku. Speciālisti norāda, ka, ja topošajam klientam ir gatavs projekts, tad būvniecība rit ievērojami ātrāk. Ir vēl viens iemesls, kādēļ viņi neiesaka atlikt lēmumu par pieslēgšanos uz vēlāku laiku. Ievērojot Eiropas Savienības prasības, valdība ir izstrādājusi noteikumu projektu par decentralizēto kanalizācijas sistēmu apkalpošanu. Šo noteikumu izpilde prasīs lielus izdevumus.

 

Informācija par pilsētas līdzfinansējuma programmu ir pieejama uzņēmuma mājaslapā. Cerēsim, ka šīs programmas īstenošana turpināsies. Pašlaik “Daugavpils ūdens” speciālisti gatavo tehnisko dokumentāciju Eiropas projekta “Ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas attīstība Judovkas rajonā” 4. kārtas realizācijai.

0
Autors:TV DAUTKOM

Komentāri (0)

Citas ziņas

 

16. aprīlī, 14:24 “INŽENIERU ARSENĀLA” PIRMĀ GADADIENA - "1 GADS KĀ 1 DIENA"
3. aprīlī, 13:43 Nākamo apkures sezonu Daugavpils uzsāks ar zemāku tarifu
27. martā, 17:47 Daugavpils Inovāciju centrā aizritēja STEAM dienas
19. martā, 19:32 Stilīgas sarunas Daugavpilī
11. martā, 12:08 Izglītojoša izstāde “Kosmoss ikdienā”
6. martā, 10:16 Paziņojums par lokālplānojuma redakcijas nodošanu sabiedriskajai apspriešanai
5. martā, 10:06 AADSO aicina uz semināru par atkritumu apsaimniekošanu
20. februārī, 12:43 Iedzīvotāji var samazināt maksu par atkritumu izvešanu
31. janvārī, 09:46 Ja savlaicīgi neapmaksā apkures rēķinu, to sedz no priekšapmaksas
26. janvārī, 12:55 Tīrot katlus šķeldas katlumājā, sekmē to darbības efektivitāti
19. janvārī, 13:14 Renovēto māju iedzīvotāji par apkuri maksā krietni mazāk
1. janvārī, 00:00 Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa apsveikums Jaunajā gadā
27. novembrī, 14:18 “Daugavpils satiksme”: viena pasažiera pārvadājuma pašizmaksa pieaug līdz 1,56 eiro
10. novembrī, 12:57 Šogad oktobrī par apkuri maksāsim mazāk, pat bez valsts atbalsta
2. novembrī, 13:47 Informācija mājokļa pabalsta saņēmējiem

 

-LRT+



-LRT+


-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+

-LRT+


Laibas

Projekti

Projekti

Projekti

Projekti